Monitor.co.me

RAZBIJENO OGLEDALO

Novi namještenik dvora

E-mail Ispis PDF

petar-ivanovicU savjetničkom sazviježđu premijera Mila Đukanovića zatreperila je nova zvijezda. Petar Ivanović pristao je da unajmi svoje raskošne sposobnosti Dvoru. Nije javljeno za što će Ivanović tačno biti zadužen, ali premijer ima bogat izbor. Doktor nauka Petar Ivanović je bivši ili sadašnji: univerzitetski profesor, jedan od osnivača G17, osnivač i potpredsjednik Montenegro biznis alijanse (MBA), predsjednik Teniskog saveza Crne Gore, član borda direktora Američke privredne komore u Podgorici, počasni građanin Indianapolisa, bliski saradnik zastupnika neoliberalne ekonomske škole Veselina Vukotića. Sve u svemu, apsolutno podesan za dvorsku službu. Mreža mladih Pokreta za promjene odmah je na vijest da je Ivanović novo pojačanje na Dvoru izrazila duboku zabrinutost ,,imenovanjem kontroverzne ličnosti, g. Petra Ivanovića za člana kabineta premijera Đukanovića". Ivanović je, podsjeća Mreža mladih PzP-a, poznat ,,kao učesnik u skandalu koji se zadesio prošle godine u Hanoveru, kada je osumnjičen da je na skupu mladih preduzetnika i industrijalaca Evrope, krao lične stvari svojih kolega, biznismena iz evropskih zemalja".

Iznenađeni postupkom premijera Đukanovića koji ima ,,gorak ukus nepotizma", iz Mreže poručuju: ,,Poslije mlađeg Mugoše, ‘karijernog diplomate' u pokušaju koji se ‘proslavio' napadom na fotoreportera Vijesti, nekadašnjeg ratnog huškača Gorana Sita Rakočevića i mnogih drugih, sada im se pridružio i g. Ivanović".

Šta se ovo dešava u Crnoj Gori? Ovih su dana glavu digli mladi buntovnici - te gimnazijalci na Cetinju, te Mreža mladih PzP-a...Tu su , kako bi Đukanović rekao, zaludnjaci i neostvareni ljudi, pa kvare idilu na Dvoru svakodnevnim zanovijetanjem o ratnim zločinima, pljački i korupciji. Stubovima režima.

Dolazak Petra Ivanovića pod premijerski skut otvara niz pitanja. Da li je to presušila kadrovska baza DPS-a kad Đukanović dovodi u svoje okruženje iskompromitovane osobe kakva je Ivanović. Da li se to, možda, bliži kraj njegovoj dvodecenijskoj vladavini, pa više niko neće da se ukrca u brod koji tone? Da li je režim ušao fazu panike pa gospodar u svojoj blizini trpi samo dokazano najposlušnije. One koji nemaju kud i kojima je vlast jedino utočište.

Postavljanje Petra Ivanovića za Đukanovićevog savjetnika mogao bi biti znak za uzbunu ključarima režima i posluzi na dvoru, da im se smrkava. I znak nade hiljada povrijeđenih i uniženih građana da bi konačno moglo provedriti i iznad Gore Crne.

 

Veseljko KOPRIVICA

 

 

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1451

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...