Monitor.co.me

Zločin i kazna

E-mail Ispis PDF

ODLUKA Višeg suda u Podgorici, od 8. februara 2011, kojom je ovaj odbio predlog da, u slučaju deportacija 1992, kao svedoka, sasluša tadašnjeg i doskorašnjeg predsednika vlade, Mila Đukanovića, u formalnom smislu, samo je procesna, ali je u suštinskom smislu, jedna od najkrupnijih u poslednjih nekoliko godina. Ovom odlukom, ovaj sud, svrstao se u dugi niz najviših organa vlasti, koji svesno opstruiraju pravdu, produžavaju nekažnjivost zločina, postaju njegovi saučesnici. Pre suda, u ovaj niz, uvrstilo se Vrhovno državno tužilaštvo, kada, odmah nakon (samo)optužujućeg svedočenja ondašnjeg šefa države, Momira Bulatovića, pred ovim istim sudom, 12. novembra 2010, protiv ovoga i Mila Đukanovića, nije podiglo optužnicu, zatim Vlada Crne Gore, ova na sceni i ona u senci, koja je odgovorna za stanje u zemlji, najzad i vladajuća DPSDP većina Skupštine Crne Gore, koja već godinama odbija da donese Zakon o lustraciji.

OBRAZOVANIM pravnicima ovo se ne mora podrobnije obrazlagati. Onih drugih radi, ipak ću istaći, kako u slučaju deportacija, pored svedočenja sa terena, posebno onih hrabrog policajca Slobodana Pejovića, koja imaju karakter posrednih dokaza, od pomenutog svedočenja Momira Bulatovića, krunskog svedoka i učesnika, sud raspolaže i sa najjačim, neposrednim dokazima. Za sud koji ignoriše čak i ovakve dokaze, malo je reći, kako ne radi svoj posao.

NA KRAJU, i jedno bolno pitanje. Kada najviši organi sve tri vlasti, svesno saučestvuju u produženom opstruiranju, nekažnjavanju i prikrivanju najtežeg ratnog zločina, kako to već devetnaest godina čine najviši organi sve tri vlasti vladajućeg DPSDP režima, može li se za taj režim reći da je zločinački? Ne samo da može, nego i mora. Ukoliko o tome ćutite, i sami postajete saučesnik. Pa i kada učestvujete u vladinim i inim „konsultacijama" i „javnim raspravama".


Milan POPOVIĆ
(TV Vijesti)

 

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1457 / 21.septembar 2018. KAKO JE REGIONALNI VODOVOD IZGUBIO 12 MILIONA EUR...

 

Monitor broj 1456

Monitor broj 1456 / 14.septembar 2018.   OKONČANA LEGALIZACIJA BESPRAVNIH OBJEKATA:...

 

Monitor broj 1455

Monitor broj 1455 / 7.septembar 2018. AERODROMI U RALJAMA VLASTICijena koruptivne po...