Monitor.co.me

Abolicija

E-mail Ispis PDF

U POSLEDNJIH nekoliko godina, relevantni međunarodni faktori, bili su prilično podeljeni. Jedni su bili za to, da se Milu Đukanoviću, najdugovečnijem i najkontroverznijem balkanskom oligarhu, produži geopolitička podrška, pa šta košta da košta, drugi da se ovaj u potpunosti povuče iz političkog života, domaće i međunarodne sumnje i optužbe, koje ga već godinama pritiskaju, na taj način deblokiraju, a one kontroverze razjasne. Kao što često biva, međutim, krajem 2010, usledilo je takozvano srednje rešenje. Delimično povlačenje i prećutna abolicija.

OVAKO bi mogao da glasi najkraći rezime zakulisane političke drame koja se odvijala daleko od očiju javnosti. Drama, međutim, i dalje traje. Zbog toga što se takozvano srednje rešenje ovoga puta pokazalo kao krajnje nedovoljno i loše. Jer oligarh iz senke nastavlja ne samo nedemokratski da vlada nego i celu državu da drži u nepodnošljivom nepravnom stanju. Jer najveći broj najtežih sumnji i optužbi vodi direktno do njega i njegovih. Avala. KAP. Elektroprivreda. Prva banka. Šverc duvana i mafijaško udruživanje. Deportacije 1992. Da pomenem samo najpoznatije.

U OVAKVOJ situaciji, slično situaciji sa crkvicom na Rumiji, čak bi i jedna prava, transparentna i regulisana abolicija za Mila Đukanovića, za Crnu Goru kao državu i zajednicu, bila bolja, od daljeg produžavanja ove, koja je ovako zatamnjena, prećutna i divlja. Jer bi, nakon jedne prave abolicije, nepodnošljiva nepravda i nepravo, ako već ne i za prošlost, prestali makar za budućnost. A, naravno, najbolje bi bilo, ukoliko bi Crna Gora imala dovoljno civilizacijskog, političkog i pravnog kapaciteta, da sve one sumnje i optužbe proveri, te oligarha osudi ili oslobodi. A celu državu i zajednicu, konačno uvede u vladavinu prava i civilizaciju.


(TV Vijesti)
Milan Popović

 

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1451

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...