Monitor.co.me

MILAČIĆ JAVNOST DOVODI U ZABLUDU

E-mail Ispis PDF
MILAČIĆ JAVNOST DOVODI U ZABLUDU
(Priprejd patriotizam, Monitor, broj 1297)

Sa dignacijom odbacujemo sve tvrdnje novinara Marka Milačića koji je na račun naše organizacije iznio (iz samo njemu znanih razloga) u nedjeljniku Monitor, kada je naš rad ocijenio kao Prepaid patriotizam.

Novinar Milačić se koristeći Google pretraživač potrudio da napiše šovinistički tekst o CKM-u za koji će vjerovatno dobiti finansijsku nadoknadu od naručioca napada na našu organizaciju, prethodno iznoseći neistine i laži kako da bi tabloidnim navodima čitaoce doveo u zabludu.

Gospodin Milačić se brine što na našem web sajtu nemamo istaknute završne račune, koje inače svake godine predajemo Poreskoj upravi – instituciji koja je jedina mjerodavna da kontroliše dostavljene finansijske izvješaje, u šta očigledno novinar Milačić želi da ima uvid.

Prilika će mu se možda ukazati kada njegov partijski mentor koji je bio dio svake dosadašnje vlasti i kome je jedino preostala mogućnost da se kandiduje za mjesto Predśednika neke Mjesne zajednice (ili bezbolnije – Skupštine stranara) preuzme izvršnu vlast.

Ako bi se naš rad, po njegovim riječima, mogao ocijeniti kao Prepaid patrotizam, kako bi se onda moglo nazvati Javno djelovanje gospodina Milačića koji se otvoreno protivi Crnogorskom jeziku, koji se zalaže protiv NATO integracija, koji permanentno blati institucije sistema, koji zarad sopstvene promocije zavodi mlade ljude da pješke hodaju do Cetinja (kako bi spriječili inauguraciju predśednika države), koji dolazi da ometa održavanje javnih skupova kako bi ga Policija lišila slobode, pritom se predstavljajući kao žrtva jer ga progoni režim, a sve to radeći po nalogu svojih finansijera koji se protive NATO integracijama Crne Gore. Takvo djelovanje protiv svoje Države i njenih institucija se jedino može nazvati „Izdajničkim radom zarad sticanja finansijske i druge materijalne i nematerijalne koristi".

Novinar Marko Milačić nam zamjera što smo za nagradu Oslobođenja Nikšića predložili Prvu Banku Crne Gore, koja ima tradiciju dugu 114 godina i koja je ovo priznanje i mnogo ranije zaslužila. Vjerovatno mu je zasmetalo to što je banka od 2007. godine u vlasništvu jednog od članova porodice Đukanović prema kojoj Milačić ima poseban animozitet (kao i prema mnogim ljudima iz javnog života).

Novinar Milačić je izmislio da smo od ministra kulture tražili da Trinaestojulsku nagradu (koju dodjeljuje žiri, a ne ministar) dodijeli predśedniku Rukometnog saveza Crne Gore i ŽRK Budućnost, koji ima osvojene tri evropske i jednu olimpijsku medalju, i u svakom slučaju zaslužuje državno priznanje, ali je gospodinu Milačiću sigurno važnije postignutih rezultata bilo da pokuša da gospodinu Boškoviću zavuče ruku u novčanik.

Novinar Milačić nam zamjera što javno ističemo podršku projektima naše organizacije od strane biznismena Brana Mićunovića, koji očigledno nije po ukusu gospodina Milačića - jer je uspješan privrednik koji zapošljava oko 500 radnika, među kojima ima najviše mladih.

Milačiću takođe smeta što smo u jednom od javnih obraćanja iznijeli činjenicu kako je Premijer Đukanović svoju funkciju, zahvaljujući sopstvenom autoritetu, izdigao iznad funkcija predśednika države i skupštine, jer se nada da će njegov partijski saborac jednog dana śesti u Đukanovićevu fotelju i samim tim omogućiti Milačiću da „siječe glave" svima onima koji ne žele da čuju njegovo mišljenje o neutralnosti Crne Gore.

Gospodin Milačić nas etiketira kao organizaciju po mjeri vlasti, ne uzimajući u obzir činjenicu da naša organizacija za svoje projekte ne dobija podršku Vlade i da konkursom za raspodjelu dijela sredstava od Igara na sreću naš projekat Proslava Dana nezavisnosti već četiri godine nije podržan.

Gospodinu Milačiću vjerovatno smeta ova vlast koja ga je kao svog perspektivnog omladinca zaposlila u RTCG, ali mu nije dozvolila da beskrupulozno iznosi svoje cijenjeno (šovinističko) mišljenje.

Novinaru Milačiću smeta što su građani Crne Gore, po anketi koju smo uredno sproveli u crnogorskim gradovima, za najpopularniju pjevačicu regiona izabrali Svetlanu Cecu Ražnatović. Njemu čak po volji nije ni glas naroda, za čiju egzistenciju je jako zabrinut?!

Gospodinu Milačiću, kao lojalnom građaninu i velikom borcu za pravdu, ostavljamo da ukaže na zloupotrebu Crnogorskog grba u logotipu kompanije Porto Montenegro. On to, sigurni smo, neće učiniti, jer je to izvan njegove misije koja se svodi na rušenja režima i preuzimanja njihovih udobnih fotelja i beneficija.

Izuzetno nam je žao što smo se ovim obraćanjem morali spustiti na nivo oglašavanja kojim se služi novinar Milačić, kojem najiskrenije želimo da ostvari snove - da se njegovo mišljenje daleko čuje, što na žalost do sada nije bio slučaj.

Ako će mu napadi na našu organizaciju donijeti finansijske i druge benefite, neka sa njima nastavi, i neka radi po nalogu svojih nalogodavaca iz stranih službi.


Aleksandar Damajnović,
Crnogorska kulturna mreža

 

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1451

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...