Monitor.co.me

Momci iz devedesetih

E-mail Ispis PDF
I ovaj je januar počeo s momcima iz devedesetih, kako je svoje dojučerašnje frendove lijepo nazvao predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, kada je na Instagramu objavio fotografije na kojima uživa u društvu Mila Đukanovića, Sita Rakočeviča, Slavoljuba Stijepovića, Dragana Bokana, Zorana Piperovića, Milivoja Katnića... Bilo je istina na fotkama iz Kneževićevog spomenara i djevojaka iz devedesetih, poput Dušanke Jeknić. A falilo je i nekih važnih lica iz krvavih i duvanskih godina koje živimo, modifikovane, iz janauara u januar. Red kriminala, red nacionalizma, i tako u nedogled.

Neki su se sami oglasili, da nas podsjete da devedesete traju duže nego što smo htjeli. Mitropolit Amfilohije je bogoumilnim rečnikom ocijenio na Božić, najradosniji hrišćanski praznik, da je CPC „autofekalna crkva". Ovo je zasad Amfiilohijevo dno.

U DPS-u uporno ćute na navode Duška Kneževića da je finansirao tu partiju. Bilo bi lijepo da nam pojasne zašto te donacije nijesu prijavljene. Kad ugrabe vremena. Hitro su se javili da ukažu na govor mržnje presvijetlog mitropolita. Šta bi oni da nije njega. Dobro, ono, pričali bi o komitama, bjelašima, zelenašima, 1918–oj, ali niko ne može da uznese Đukanovića kao Amfilohije.

Bilo je na Božić još momaka iz devedesetih. Aleksandra Vučića su u Beogradu lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević upoznali sa ,,aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori", posebno apostrofirajući ,,institucionalni progon srpkog naroda" ovdje i zatražili pomoć od predsjednika Srbije i vođe srpstva. Kad je zadnji put Vučić pomagao srpstvo u Crnoj Gori i šire, nije se dobro završilo. Doduše, ne po njega. Ne samo da kao njegov šef nije skoknuo ni do Haga, nego je pride postao miljenik Brisela. No, bar nešto - u Beogradu se opet protestuje kao nekad protiv Vučića i njegovih.

Momci iz devedesetih imaju i podmladak. Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj je oko praznika zaprijetio poslanicima Socijaldemokrata Ranku Krivokapiću i Rašku Konjeviću, kao i lideru Liberalne partije Andriji Popoviću da će, pošto nijesu glasali za izmjene Zakona o javnom redu i miru, ostati ,,upamćeni kao veliki neprijatelji Albanaca, ne samo u Crnoj Gori, nego ćemo se potruditi da vas kao takve doživljavaju Albanci bilo gdje da žive!... Krivokapić, Konjević i Popović su od sinoć nepoželjne osobe bilo gdje Albanci žive". Tužilaštvu ni ove blage riječi nijesu smetale. Ali ni vladajućoj partiji.

Ipak, ima znakova koji govore da vrijeme teče. Godina je počela i sa javnim optužbama insajdera iz vlasti, koji upiru prstom u svoje.

Došlo je doba da Duško Knežević na svom Instagram profilu objavljuje naslovne Monitora, kritikuje državno tužilaštvo, i piše o Kumu i njegovima. Nije samo Knežević pisao pisma. Višegodišnji rukovodilac Službe za informativne sisteme i zajedničke poslove Opštine Tivat i član Opštinskog odbora DPS-a Tivta Goran Božović, napustio je ove sedmice članstvo u Demokratskoj partiji socijalista. Tom prigodom je iznio i nezgodne optužbe na račun predsjednika tivatskog odbora te partije i gradonačelnika Tivta Siniše Kusovca. U pismu Božović je u malom opisao model vladavine DPS-a, ne samo u lokalu, nego i na nivou zemlje.

Možda su, kad su nam pojeli prošlost, sadašnjost i budućnost, počeli da jedu i sami sebe. Dobro nam učinjelo.


Milena PEROVIĆ-KORAĆ

 

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1478. 15. februar 2019.       SANADERIZACIJA MILA ÐUKANOVIĆA:Parti...

 

Monitor broj 1477

Monitor broj 1477  8. februar 2019.       Priajtelji iz devedesetih:TAJNE PR...

 

Monitor broj 1476

Monitor broj 1476  1. februar 2019.       AFERA ATLAS:Kako je Prva banka pre...