Monitor.co.me

Broj 1437

Oko nas - Broj 1437

DVIJE STRANE ULCINJA: Ljepota u sjenci otpada

DVIJE STRANE ULCINJA: Ljepota u sjenci otpada Turistička organizacija Ulcinja nedavno je iznad Valdanosa izgradila vidikovac, sa kojeg se pruža predivan pogled na uvalu. Postalo je to omiljeno mjesto odmora za mještane, turiste i posjetioce, ali pod uslovom da ne primijete raznovrsni otpad koji se nalazi svuda okolo. Šut, smeće organskog porijekla, plastika, staklo, gume, samo su neki od „ukrasa" okoline vidokovca.
Više...
 
Oko nas - Broj 1437

VIKEND U TITOGRADU: Vremeplov koji je probudio jugonostalgiju

VIKEND U TITOGRADU: Vremeplov koji je probudio jugonostalgiju,,Danas 'ljeba više 'ljeba nikad biti neće'', piše na papiru zalijepljenom na izlogu poslastičarnice. U restoranu Radovče mladi konobari, obučeni u bijele košulje sa crnim leptir mašnama, služe kuvanu kafu gostima okupljenim oko kariranih stolnjaka. Djeca sa štapovima šećerne vune i kornetima sladoleda radoznalo obilaze stanicu Milicije, zatvor Jusovaču, Kino Kulturu, vojni odsjek, fotografsku radnju.
Više...
Oko nas - Broj 1437

KOLAŠIN: RUINIRANI OBJEKTI U CENTRU GRADA UGROŽAVAJU PROLAZNIKE: Opština vezanih ruku

KOLAŠIN: RUINIRANI OBJEKTI U CENTRU GRADA UGROŽAVAJU PROLAZNIKE: Opština vezanih ruku  I ovog ljeta, kao i mnogih do sada, turisti će usred centra Kolašina gledati polusrušene zgrade, od kojih su neke opasne po prolaznike i vozila. Brojni apeli odbornika lokalnog parlamenta, građana, a prije tri godine i inicijativa Turističke organizacije da se ti objekti uklone, za sada, bar u dva slučaja, nisu imali nikakvog odjeka, gubeći bitku s propisima. Prema zakonu, Opštini su, kažu u lokalnoj vlasti, vezane ruke, pa se i dalje čeka potez Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje je i do sada ostajalo nijemo kada je o tom kolašinskom problemu riječ.
Više...
Oko nas - Broj 1437

PETNJICA: DOTRAJALA ELEKTRODISTRIBUTIVNA MREŽA: Struja na bateriju

PETNJICA: DOTRAJALA ELEKTRODISTRIBUTIVNA MREŽA: Struja na bateriju           Kada se nedavno neko u Petnjici našalio i po čitavoj varoši izlijepio „umrlic" za elektrodistributivni sistem, to je izgledalo komično, ali je, u suštini, ukazalo na činjenicu da je stanje elektrodistributivne mreže na području najmlađe crnogorske opštine katastrofalno.
Više...

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1451

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...