Monitor.co.me

Broj 1439

Oko nas - Broj 1439

SEZONA NA PRAGU, ULCINJ U POLUVANREDNOM STANJU: Nova vlast, stare nevolje

SEZONA NA PRAGU, ULCINJ U POLUVANREDNOM STANJU: Nova vlast, stare nevolje Za prvomajske praznike na ulcinjskoj rivijeri bilo je oko 20.000 gostiju i posjetilaca iz zemlje i regiona. Bio je to veoma dobar znak da bi ova sezona trebalo da bude rekordna. Tako su bar tvrdili iz lokalne Turističke organizacije (TO).
Više...
 
Oko nas - Broj 1439

MOJKOVAC: PROJEKAT BRSKOVO POVJEREN ŠVAJCARCIMA: San o otvaranju rudnika

MOJKOVAC: PROJEKAT BRSKOVO POVJEREN ŠVAJCARCIMA: San o otvaranju rudnika  Da su obećanja koncesionara DOO North Mining, koji je osnovala australijska kompanija Sultan Corporation, ispunjena, mojkovački rudnik Brskovo bi radio već četiri godine, a sva geološka istraživanja ruda olova, cinka i bakra bila bi odavno završena. Situacija je, međutim, posve drugačija, pa se u taj posao kreće ispočetka, sada sa švajcarskom kompanijom Fusion Fund I AG, kojoj je Vlada nedavno dala saglasnost.
Više...
Oko nas - Broj 1439

POLIEKS, FABRIKA KOJA JE NADŽIVJELA TRANZICIJU: Pogled u budućnost

POLIEKS, FABRIKA KOJA JE NADŽIVJELA TRANZICIJU: Pogled u budućnostU gradu na Limu nekada je bilo desetak hiljada industrijskih radnika. Danas ih je jedva dvije do tri stotine, od čega blizu sedamdeset u fabrici Polieks. Razvojni program u toj bivšoj vojnoj fabrici nakon privatizacije ruzultirao je otvaranjem posebnog Razvojno-istraživačkog centra (RIC), koji već godinama s velikim uspjehom vodi istraživač u oblasti neorganske hemije dr Živko Andrić.
Više...
Oko nas - Broj 1439

PLUŽINJANI SPREMNI ZA LOKALNE IZBORE: DPS-u neosvojiva tvrđava

PLUŽINJANI SPREMNI ZA LOKALNE  IZBORE: DPS-u neosvojiva tvrđava Čast da prvi startuju u majskoj izbornoj utakmici za osvajanje lokalne vlasti u dvanaest crnogorskih opština pripala je punoljetnim građanima Plužina. Izbori u toj opštini biće održani u nedjelju, a sedam dana kasnije u u Podgorici, Golubovcima, Šavniku, Žabljaku, Baru, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Danilovgradu, Bijelom Polju i Kolašinu.
Više...

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1473  11. januar 2019.         DUŠKO KNEŽEVIĆ I DOBRI MOMC...

 

Monitor broj 1469

Monitor broj 1469 / 14.decembar 2018. AD AVALE DO BJELASICE - KAKO VLAST POMAŽE...

 

Monitor broj 1468

Monitor broj 1468 / 07.decembar 2018.     ZAROBLJAVANJE NEBOJŠE MEDOJEVIĆAStavlj...