Monitor.co.me

Broj 1466

intervju - Broj 1466

BOJANA JOKIĆ, PREDSJEDNICA LGBT FORUM PROGRES: Da gradimo, a ne da mrzimo

BOJANA JOKIĆ, PREDSJEDNICA LGBT FORUM PROGRES: Da gradimo, a ne da mrzimoMONITOR: Kakavi su utisci nakon šestog ,,Montenegro Prajda", koji je održan pod sloganom ,,Ne ljubimo lance"?
JOKIĆ: Za ovogodišnju Paradu u Podgorici se zaista može reći da je protekla u znaku ljubavi i iskrenih emocija svih učesnika i učesnica. Meni, kao aktivistkinji i kao majci, bilo je posebno drago što sam vidjela veliki broj divnih mladih LGBTIQ osoba koje su šetale sa mnogo manje straha nego ranijih godina i hrabro pokazale da su i oni dio crnogorskog društva i da ne žele da žive u strahu i mržnji. Čule su se brojne priče i ispovijesti ovih ljudi i njihovih porodica, koje su nas dovele do suza, ali i inspirisale da se borimo dalje za jednakost i ljudska prava LGBTIQ osoba u Crnoj Gori.
Više...
 
intervju - Broj 1466

DALIJA OREŠKOVIĆ, BIVŠA PREDSJEDNICA POVJERENSTVA ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA: Predsjednica je zanemarila svoju ustavnu obavezu

DALIJA  OREŠKOVIĆ, BIVŠA PREDSJEDNICA POVJERENSTVA ZA ODLUČIVANJE  O SUKOBU INTERESA: Predsjednica je zanemarila svoju ustavnu obavezu MONITOR: Pojedini analitičari tvrde da je Hrvatska oteta država – da su je oteli oni koji manipulišu domoljublje, koji su cijelo društvo premrežili koruptivnim i klijentelističkim mrežama, a drugima oduzeli pravo na dostojanstven život... Je li to zaista tako?
OREŠKOVIĆ: Možda sada ove riječi sada koriste i drugi, pa tako i pojedini analitičari u svojim komentarima, no autor ovih tvrdnji sam ja, i iza njih stojim. Stanje u Hrvatskoj vidi se u lošem životnom standardu velikog broja naših građana, kao i u činjenici da je u posljednjih nekoliko godina došlo do dramatičnog pada demokratskih vrijednosti u društvu. Sasvim pouzdanih podataka nema, no u medijima se navodi da je u proteklih pet godina iz Hrvatske iselilo oko 350.000 ljudi. Istraživanja pokazuju da razlozi iseljavanja nisu isključivo egzistencijalni i ekonomski, naši građani bježe jer više ne mogu podnositi društvenu nepravdu koja buja. Ovih je dana pučka pravobraniteljica oštro prozvala aktualnu državnu vlast, ali i crkvu, zbog prešutnog toleriranja povijesnog revizionizma i učestalih pojava fašističkih i ustaških obilježja u javnom prostoru.
Više...
intervju - Broj 1466

ATANAS ATANASOVSKI, GLUMAC: Pozorište i dalje ima moć

ATANAS ATANASOVSKI, GLUMAC: Pozorište i dalje ima moćGlumac iz Makedonije Atanas Atanasovski dio je međunarodnog glumačkog tima predstave "Pobuna mornara" Zetskog doma, u okviru koncepta Art Geto. Na ovogodišnjem FIAT-u dobio je nagradu za glumu, a igra i u predstavi Mizantrop rediteljke Ane Vukotić, u produkciji Teatra komedija iz Makedonije Atanas Atanasovski završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Skoplju, u klasi Vlada Cvetanovskog i Mimi Tanevske. Kao perspektivan i mlad glumac, do svoje 29 godine, ostvario je više od 25 uloga u predstavama i filmovima. Dobitnik je mnogih nagrada.
Više...

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1478. 15. februar 2019.       SANADERIZACIJA MILA ÐUKANOVIĆA:Parti...

 

Monitor broj 1477

Monitor broj 1477  8. februar 2019.       Priajtelji iz devedesetih:TAJNE PR...

 

Monitor broj 1476

Monitor broj 1476  1. februar 2019.       AFERA ATLAS:Kako je Prva banka pre...