Monitor.co.me

Broj 1469

intervju - Broj 1469

PROF. DR JANJA BEČ-NOJMAN: Diktatura oligarhija sa dna

PROF. DR JANJA BEČ-NOJMAN: Diktatura  oligarhija sa dna Janja Beč-Nojman rođena je u Zemunu. Rodom i odgojem je Vojvođanka. Inženjerka je tehnologije i sociolog. Istraživač je ratnih zločina i genocida počinjenih u bivšoj Jugoslaviji. Autorka je sedam knjiga. Nominovana je 2005. godine za Nobelovu nagradu za mir. Počasna je građanka opštine Ključ, BiH.
Više...
 
intervju - Broj 1469

RADOSAV NIKČEVIĆ, PREDSJEDNIK NVO ZELENI CRNE GORE: Fino voće u surovoj klimi

RADOSAV NIKČEVIĆ, PREDSJEDNIK NVO ZELENI CRNE GORE: Fino voće u surovoj klimiCrna Gora je desetog decembra, na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Evropskoj uniji, u Briselu, otvorila pregovore o poglavlju 27 – Životna sredina i klimatske promjene. To je bio i jedan od povoda za razgovor sa Radosavom Nikčevićem, predsjednikom NVO Zeleni Crne Gore, koja se godinama bavi ekologijom. Na pitanje koliko je danas, nakon 27 godina od proglašenja za prvu ekološku džavu na svijetu, Crna Gora zaista ekološka, Nikčević je ovako odgovorio:
Više...
intervju - Broj 1469

LUKA LAGATOR, KARIKATURISTA: Iskra duha

LUKA LAGATOR, KARIKATURISTA: Iskra duhaMONITOR: U Skoplju ste upravo ovjenčani još jednom nagradom.
LAGATOR: Na pedesetom - jubilarnom internacionalnom festivalu karikature koji organizuje OSTEN - Skoplje, u velikoj konkurenciji najpoznatijih svjetskih autora, osvojio sam prvo mjesto u kategoriji satirični crtež. Ovo je bilo jedno od tri poznata svjetska takmičenja karikaturista na kojem još nijesam osvojio nijednu nagradu. Eto, desilo se i to, pa mi preostaju još dva. A dogodilo se i pravo čudo, pa smo na ovom jubilarnom Ostenu, nagrade osvojili i ja i gosppodin Darko Drljević, što je značajno i za Crnu Goru. Ovim povodom, primio nas je i Predsjednik Vlade Makedonije gospodin Zoran Zaev, kao i gradonačelnik Skoplja. Njima su uručene mape naših crteža sa originalnim oznakama i potpisima, a koje je štampao i prigodno ukoričio organizator.
Više...

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1474  18. januar 2019.     ONO ŠTO NADLEŽNI NE SMIJU DA VIDE:Ko...

 

Monitor broj 1473

Monitor broj 1473  11. januar 2019.         DUŠKO KNEŽEVIĆ I DOBRI MOMC...

 

Monitor broj 1469

Monitor broj 1469 / 14.decembar 2018. AD AVALE DO BJELASICE - KAKO VLAST POMAŽE...