Monitor.co.me

Broj 1408

BERANE: NESTALA DOKUMENTACIJA IZ BIVŠE FABRIKE CELULOZE I PAPIRA: Nemar ili zla namjera

BERANE: NESTALA DOKUMENTACIJA IZ BIVŠE FABRIKE CELULOZE I PAPIRA: Nemar ili zla namjeraBivši radnici fabrike celuloze i papira zatražili su od državnih organa da saopšte šta se desilo sa finansijskom dokumentacijom tog preduzeća za period od 1963. do 2004. godine. Oni su podsjetili da je Opština Berane ranije prijavila Upravi policije da su iz bivše upravne zgrade nestala kompletna dokumenta, među kojima su se nalazile i platne liste koje služe za popunjavanje obrasca M4 prilikom odlaska radnika u penziju.
Više...
 
Broj 1408

KINEZI NAPRAVILI PLAN ZA ZAŠTITU TARE: Mutna suza Evrope

KINEZI NAPRAVILI PLAN ZA ZAŠTITU TARE: Mutna suza Evrope Mutna Tara, puna otpadnih voda, promijenjen tok, mehanizacija u koritu, samo je dio posljedica radova na dionici auto puta Bar - Boljare, tvrde tamošnji mještani Mateševa i Jabuke. Oni su više puta tokom ljeta obavještavali novinare da je "suza Evrope" ugrožena radovima kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) i firmi podizvođača. Društvene mreže su u više navrata bile preplavljene fotografijama rijeke koja je skoro presušila, a zamućenu vodu autori snimaka objašnjavali su uticajem fabrike betona, koja se nalazi pet kilometara od Mateševa, odnosno ispuštanjem otpadnog materijala prilikom izrade cementa. Mještane brine i to što izvođači radova peru građevinske mašine u Tari, što dodatno ugrožava rijeku.
Više...
Broj 1408

ULCINJSKE SKICE: Ambasadori, premijer i amajlija iz Podgorice

ULCINJSKE SKICE: Ambasadori, premijer i amajlija iz Podgorice Dan nakon što je najavljeno da je u završnu fazu ušla Studija zaštite Solane i najavljeno potpisivanje peticije za zaštitu uvale Valdanos, u Ulcinj je stiglo deset ambasadora evropskih zemalja predvođenih šefom Delegacije Evropske unije u Podgorici Aivom Oravom. Oni su posjetili ta dva lokaliteta potvrđujući značaj koji imaju za evropski kontinent.
Više...
Broj 1407

CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NI NA NEBU NI NA ZEMLJI: Policijski parastosi i liturgije

CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NI NA NEBU NI NA ZEMLJI: Policijski parastosi i liturgijeUprava policije još jednom je zabranila sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve da obavi vjerski obred. Takvu naredbu izdala je prošle nedjelje kada je mitropolit CPC Mihailo namjeravao da održi parastos kralju Nikoli, kraljici Mileni i princezama Kseniji i Vjeri u cetinjskoj crkvi na Ćipuru.
Više...
Broj 1407

BERANE: OBRAČUN S GRAĐEVINSKIM LOBIJEM: Okupacija gradskog zemljišta

BERANE: OBRAČUN S GRAĐEVINSKIM LOBIJEM: Okupacija gradskog zemljištaLokalna vlast u Beranama, koju čini koalicija Zdravo Berane (SNP-DF), ušla je u obračun sa građevinskim lobijem i, kako tvrde, već su poremetili planove lokalnih tajkuna i njihovih moćnih skrivenih sponzora.
Više...
Broj 1407

VLADA OPSTRUIRA RAD OPŠTINE JER NA VLASTI NIJE DPS: Premijer ne voli Herceg Novi

VLADA OPSTRUIRA RAD OPŠTINE JER NA VLASTI NIJE DPS: Premijer ne voli Herceg Novi 	,,Dolazimo u situaciju da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma čekalo dva mjeseca da donese novu građevinsku dozvolu, a onda naprasno pet dana poslije izbora u Herceg Novom donijelo odluku o obustavi građevinske dozvole radi preispitivanja postupka, što je apsurd i presedan u oblasti izgradnje objekata", kazala je potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović na konferenciji za novinare koju je hercegnovska lokalna vlast organizovala povodom 100 dana rukovođenja Opštinom.
Više...
Broj 1407

MUKE KORISNIKA NAKNADE ZA SMJEŠTAJ U PORODICI: Skupi put do banke

MUKE KORISNIKA NAKNADE ZA SMJEŠTAJ U PORODICI: Skupi put do bankeDa bi sa banke podigli naknadu za smještaj u porodici, korisnici sa seoskog područja sjevernih opština, za put do grada i nazad, nekada potroše i veliki dio tog primanja. Propisi su im, kažu, zakomplikovali život i učinili velikim izazovom primanje novaca koji im pripada. Ta vrsta primanja, za razliku od drugih socijalnih davanja, već duže vrijeme se uplaćuje isključivo u banci, na lični račun korisnika. Ne nose je poštari do udaljenih sela, kako je to inače uobičajeno kad je riječ o naknadama za materijalno obezbjeđenje porodice ili drugim isplatama koje reguliše zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti.
Više...
Broj 1405

PREDIZBORNA ATMOSFERA U MOJKOVCU POD BUKOM GRAĐEVINSKIH MAŠINA: Prijetnje i psovke najglasnije

PREDIZBORNA ATMOSFERA U MOJKOVCU POD BUKOM GRAĐEVINSKIH MAŠINA: Prijetnje i psovke najglasnije Nelogično s obzirom na doba godine i ćudljivost jesenjeg vremana na sjeveru, ali Mojkovac je trenutno veliko gradilište. Početak „građevinske sezone" u nevrijeme, međutim, s obzirom na lokalne izbore u novembru nije neočekivan. Mojkovac, kad je riječ o toj crnogorskoj praksi, nikad nije bio izuzetak. Najviše se obećavalo, započinjalo, rekunstruisalo i gradilo pred izlazak građana na birališta.
Više...
Broj 1405

BIJELO POLJE: EKOLOŠKI INCIDENTI: Lim na udaru

BIJELO POLJE: EKOLOŠKI INCIDENTI: Lim na udaru Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove poslala je Evropskom savjetu i Delegaciji EU u Podgorici lažni izvještaj povodom ispuštanja životinjskog otpada i otpadnih voda u Lim od strane bjelopoljskih mesoprerađivača.
Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1409. petak 20. oktobar 2017. godine 10 MILIONA, 10 GODINA KASNIJE:Osuđeni sa ...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1408

Broj 1408. petak 13. oktobar 2017. godine AUTOPUT, AVIONI I NAŠI MILIONI:Petljanje ...

 

Monitor broj 1407

Broj 1407. petak 6. oktobar 2017. godine UCG KAO DVORSKA ARENA:A sudija ćuti (Pred...