Monitor.co.me

Broj 1444

RIBOLOVCI NAJAVILI PRIJAVE PROTIV IZVOĐAČA RADOVA NA AUTOPUTU: Zamutila se Suza Evrope

RIBOLOVCI NAJAVILI PRIJAVE PROTIV IZVOĐAČA RADOVA NA AUTOPUTU: Zamutila se Suza EvropePočetkom naredne sedmice predstavnici Sportsko-ribolovnog kluba Tara i Morača, koji od prije dva mjeseca gazduje kolašinskim vodama, podnijeće prijavu protiv izvođača radova na autoputu, kineske kompanije CRBC. Na to su, kažu, prinuđeni, nakon što su prikupili mnogo dokaza koji govore da se radovima na autoputu rijeka Tara svakodnevno devastira. Kako pojašnjavaju, ribolov na tom dijelu rijeke je sada gotovo nemoguć, a takvo stanje traje mjesecima. ,,Ribolovci svakodnevno prijavljuju da je rijeka stalno mutna. Ribolov je nemoguć, a neki od naših članova žele da nam vrate ribolovne dozvole a mi njima novac. To je najmanji problem pri činjenici da je rijeka ugrožena a još nije jasno koliko i na koje sve načine", kažu u kolašinskom SRK.
Više...
 
Broj 1444

BERANE: KO ĆE PLATITI VATROGASNA VOZILA: Selektivno oslobađanje od obaveza

BERANE: KO ĆE PLATITI VATROGASNA VOZILA: Selektivno oslobađanje od obavezaKada je početkom ove sedmice Službi zaštite i spasavanja u Beranama Ambasada Japana u Crnoj Gori donirala specijalizovano vatrogasno vozilo za brze intervencije, kao i veću količinu druge vatrogasne i spasilačke opreme u vrijednosti od preko sedamdeset hiljada eura, aktuelizovano je pitanje šta je s ranije nabaljenim vozilima i jesu li u međuvremnu registrovana.
Više...
Broj 1444

BALKAN RIVER DEFENCE: Borba za posljednje slobodne rijeke u Evropi

BALKAN RIVER DEFENCE: Borba za posljednje slobodne rijeke u EvropiAktivistkinja nevladine organizacije Balkan River Defence (Odbrana balkanskih rijeka) Vera Knuk po struci je inženjerka hidraulike. Kroz šalu kaže da bi najradije izgradila branu na nekoj rijeci zahvaljujući kojoj bi zaradila novac. Taj novac uložila bi u dokazivanje štetnosti tih, navodno isplativih, izvora energije i sprječavanje izgradnje drugih hidroelektrana na Balkanu.
Više...
Broj 1443

KOLAŠIN: SVE POPULARNIJE PČELARSTVO: Antistres terapija uz solidnu zaradu

KOLAŠIN: SVE POPULARNIJE PČELARSTVO: Antistres terapija uz solidnu zaraduUdruženje pčelara Kolašin ima oko 30 članova. Međutim, kako kažu, još tri puta toliko njihovih sugrađana bavi se pčelarstvom i od toga solidno zarađuje. Ta, sve popularnija grana poljoprivrede privlači i mlade, a Kolašin je, kažu, zbog bogatstva flore, pravi raj za pčelinja društva.
Više...
Broj 1442

MEĐUGRANIČNE IGRE SA MIGRANTIMA: Uzmi pare i proslijedi komšiji

MEĐUGRANIČNE IGRE SA MIGRANTIMA: Uzmi pare i proslijedi komšiji ,,Četvoro djece i desetak žena i muškaraca, izbjeglice iz Sirije, ostavljeni su nedavno blizu Danilovgrada. Neko ih je tu doveo, uzeo im blizu hiljadu eura i rekao da je preko brda Bosna'', priča izvor Monitora koji je želio da bude anoniman. Objašnjava da je htio barem nekoliko njih da preveze do Nikšića, ali je odustao jer se plašio da će ga optužiti za krijumčarenje.
Više...
Broj 1442

SA MARIJANOM MUGOŠOM O PSIMA VODIČIMA I LJUDIMA : Pomoć države - deklarativna

SA MARIJANOM MUGOŠOM O PSIMA VODIČIMA I LJUDIMA : Pomoć države - deklarativna„Ona je meni bila kao član porodice, u pravom smislu te riječi", kaže Marijana Mugoša Šćekić, prva korisnica psa vodiča u Crnoj Gori. Ksena, zlatni labrador, uz Marijanu je bila gotovo deset godina. Desetog aprila uginula je od tumora slezine.
Više...
Broj 1442

DA LI JE JADRAN NAŠ KONTEJNER : Gušenje u nemaru i politici

DA LI JE JADRAN NAŠ KONTEJNER : Gušenje u nemaru i politici Kvalitet morske vode posljednjih godina se značajno popravio duž cijele obale. Morska voda je na najvećem broju crnogorskih kupališta odličnog kvaliteta, odnosno sanitarno je ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju, tvrde u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, u kojem od 1996. godine prate kvalitet morske vode.
Više...
Broj 1442

UČENICI I NASTAVNICI KOLAŠINSKE MUZIČKE ŠKOLE NAVIKLI NA NAGRADE: Male tajne velikih talenata

UČENICI I NASTAVNICI KOLAŠINSKE MUZIČKE ŠKOLE  NAVIKLI NA NAGRADE: Male tajne velikih talenata Za samo nekoliko mjeseci čak 16, uglavnom prvih nagrada, na prestižnim državnim i međunarodnim takmičenjima. To su rezultati učenika i nastavnika kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO), u kojoj se, kako kažu u tom malom i mladom kolektivu, njeguju talenti i uči predanost. Nagrade im ipak nijesu najbitnije. Važnije je, objašnjavaju i djeca i nastavnici, da je muzika ono što ispunjava i određuje njihov život, gradi ih kao ljude i prikazuje Kolašin širom regiona na najljepši način. U ŠOMO se trude i da uspješno ruše predrasude da ozbiljnoj muzici nema mjesta u malim sredinama.
Više...
Broj 1442

SJEVER: ILEGALNIM KANALIMA MARIHUANE: Padaju kilogrami, prolaze tone

SJEVER: ILEGALNIM KANALIMA MARIHUANE: Padaju kilogrami, prolaze toneKada je prije tri dana na granici Crne Gore i Albanije kod Gusinja zaplijenjena još jedna velika količina skanka, postalo je jasno da su tu proradili švercerski ilegalni narko putevi. Policija je, naime, u utorak na crnogorskoj teritoriji pronašla stotinu dvadeset kilograma ove droge.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...

 

Monitor broj 1448

Monitor broj 1448 / 20.jul 2018.     MILO ĐUKANOVIĆ I AMFILOHIJE RADOVIĆ – R...