Monitor.co.me

Broj 1441

BERANE:AERO KLUB I AERODROM U NEMILOSTI: Prizemljeni avioni

BERANE:AERO KLUB I AERODROM U NEMILOSTI: Prizemljeni avioniIza polupanih prozora i velikih metalnih vrata na kojima se uveliko nahvatala rđa, u starom hangaru na beranskom aerodromu, propada vrijedna imovina nekadašnjeg na daleko čuvenog i trofejnog sportskog aero kluba, za koju se više ne zna kome zapravo pripada. Reklo bi se nikome.
Više...
 
Broj 1441

ZDRAVSTVO: SVE IZRAŽENIJI KADROVSKI PROBLEMI: Ljekari neće na sjever

ZDRAVSTVO: SVE IZRAŽENIJI KADROVSKI PROBLEMI: Ljekari neće na sjeverPrema nezvaničnim infrormacijama Monitora nijedan od nezaposlenih ljekara sa evidencije Zavoda za zapošljavanje nije nedavno želio prihvatiti posao u kolašinskom Domu zdravlja. Mladi ljekari radije čekaju posao u nekoj od zdravstvenih ustanova u glavnom gradu ili na primorju.
Više...
Broj 1441

TURISTIČKA 2018.: Smiješi li se prva milijarda

TURISTIČKA 2018.: Smiješi li se prva milijarda Zvaničnici nemaju dileme: ove godine biće premašena cifra od milijardu eura prihoda u turizmu. Početak 2018. je bio obećavajući. Tvrde to i u opštinama koje su već gotovo tri decenije bile praktično u zapećku investicija, u Ulcinju i u Herceg Novom, u gradovima koji su, simbolički rečeno, plućna krila crnogorskog turizma.
Više...
Broj 1440

KOLAŠIN: TUROBNA PENZIONERSKA SVAKODNEVICA: Nerealna predizborna obećanja

KOLAŠIN: TUROBNA PENZIONERSKA SVAKODNEVICA: Nerealna predizborna obećanja Prema podacima iz prošle godine u Kolašinu je 1.313 penzionera, dakle više nego njihovih zaposlenih sugrađana. Potrebe i interesi te populacije, ipak, zauzimaju vrlo malo prostora u realnim planovima vlasti, i na državnom i na lokalnom nivou. Iako ne postoji precizan podatak, u Opštinskoj organizaciji penzionera tvrde da je veliki broj i samačkih staračkih domaćinstava, naročito na ruralnom području. Do njih, s vremana na vrijeme, stižu jedino volonteri Crvenog krsta. Iako u znatno boljem položaju nego njihovi vršnjaci u selima, kolašinski penzioneri tvrde da ta varoš, osim čistog vazduha, malo šta nudi pripadnicima ,,trećeg doba". Uz ostalo, kažu, nedostaje i prostora gdje bi se moglo provesti slobodno vrijeme.
Više...
Broj 1440

DIONICA PUTA GUSINJE–PODGORICA KROZ ALBANIJU ZAVRŠENA: Gusinje još u zapećku

DIONICA PUTA GUSINJE–PODGORICA KROZ ALBANIJU ZAVRŠENA: Gusinje još u zapećku  Nakon što je Albanija završila svoj dio obaveza i iz međunarodnih sredstava završila put od Skadra na jugu pa prema sjeveru nadomak Gusinja, sada više niko ne postavlja pitanje da li će se ova mala živopisna varoš na krajnjem sjeveroistoku naše država spojiti sa Podgoricom prečicom, dolinom rijeke Cijevne.
Više...
Broj 1439

SEZONA NA PRAGU, ULCINJ U POLUVANREDNOM STANJU: Nova vlast, stare nevolje

SEZONA NA PRAGU, ULCINJ U POLUVANREDNOM STANJU: Nova vlast, stare nevolje Za prvomajske praznike na ulcinjskoj rivijeri bilo je oko 20.000 gostiju i posjetilaca iz zemlje i regiona. Bio je to veoma dobar znak da bi ova sezona trebalo da bude rekordna. Tako su bar tvrdili iz lokalne Turističke organizacije (TO).
Više...
Broj 1439

MOJKOVAC: PROJEKAT BRSKOVO POVJEREN ŠVAJCARCIMA: San o otvaranju rudnika

MOJKOVAC: PROJEKAT BRSKOVO POVJEREN ŠVAJCARCIMA: San o otvaranju rudnika Da su obećanja koncesionara DOO North Mining, koji je osnovala australijska kompanija Sultan Corporation, ispunjena, mojkovački rudnik Brskovo bi radio već četiri godine, a sva geološka istraživanja ruda olova, cinka i bakra bila bi odavno završena. Situacija je, međutim, posve drugačija, pa se u taj posao kreće ispočetka, sada sa švajcarskom kompanijom Fusion Fund I AG, kojoj je Vlada nedavno dala saglasnost.
Više...
Broj 1439

POLIEKS, FABRIKA KOJA JE NADŽIVJELA TRANZICIJU: Pogled u budućnost

POLIEKS, FABRIKA KOJA JE NADŽIVJELA TRANZICIJU: Pogled u budućnostU gradu na Limu nekada je bilo desetak hiljada industrijskih radnika. Danas ih je jedva dvije do tri stotine, od čega blizu sedamdeset u fabrici Polieks. Razvojni program u toj bivšoj vojnoj fabrici nakon privatizacije ruzultirao je otvaranjem posebnog Razvojno-istraživačkog centra (RIC), koji već godinama s velikim uspjehom vodi istraživač u oblasti neorganske hemije dr Živko Andrić.
Više...
Broj 1439

PLUŽINJANI SPREMNI ZA LOKALNE IZBORE: DPS-u neosvojiva tvrđava

PLUŽINJANI SPREMNI ZA LOKALNE IZBORE: DPS-u neosvojiva tvrđava Čast da prvi startuju u majskoj izbornoj utakmici za osvajanje lokalne vlasti u dvanaest crnogorskih opština pripala je punoljetnim građanima Plužina. Izbori u toj opštini biće održani u nedjelju, a sedam dana kasnije u u Podgorici, Golubovcima, Šavniku, Žabljaku, Baru, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Danilovgradu, Bijelom Polju i Kolašinu.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...

 

Monitor broj 1448

Monitor broj 1448 / 20.jul 2018.     MILO ĐUKANOVIĆ I AMFILOHIJE RADOVIĆ – R...