Monitor.co.me

Broj 1438

BERANE: SPORTSKA DVORANA NA ČEKANJU: Skadar na Bojani

BERANE: SPORTSKA DVORANA NA ČEKANJU: Skadar na BojaniGrad na Limu bez sportske dvorane ostao je 2012. godine, kada se pod snijegom srušila stara hala pod Jasikovcem, a nova počela da se gradi tri godine prije toga.
Više...
 
Broj 1438

PRIPREMA ZA MATURSKO VEČE: Visoka cijena instant glamura

PRIPREMA ZA MATURSKO VEČE: Visoka cijena instant glamura U zemlji u kojoj je prosječna plata 511 eura, a dobar dio stanovništva živi (preživljava), kako iz Monstata navode, od dva eura dnevno, opremiti maturanta pravi je podvig i finansijski šok za roditelje.
Više...
Broj 1438

KOLAŠIN: PREDIZBORNA PROTIVKAMPANJA U LUGU: Obećanja ludom radovanja

KOLAŠIN: PREDIZBORNA PROTIVKAMPANJA U LUGU: Obećanja ludom radovanja Na samo 200 metara od centra Kolašina, odmah ispod elitnog hotela Bjanka i pored sportskih terena i šetelišta uz Taru, nalazi se naselje Lug, podignuto bez ikavog urbanističkog reda, s makadamskim ulicama, bez rasvjete, a donedavno i s nestabilnim napajanjem električnom energijom. Pred svake izbore, parlamentarne i logalne, sve političke partije sjete se Luga i svega što bi trebalo učiniti da se mještanima olakša život. Da je u tom prigradskom naselju ostvaren bar deseti dio obećanja, Lužani bi imali malo razloga za nezadovoljstvo. Međutim, istina je da se ništa nije promijenilo već deceniju i po, ako se ne računa posipanje dvije ulice drobljenim kamenom krajem prošle godine. I to je bilo sve.
Više...
Broj 1438

U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA: Test i za vlast i za opoziciju

U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA: Test i za vlast i za opozicijuMijenjaj, druge nam nema! Ovaj slogan Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori mogao bi da bude zajednički imenilac želja svih partija koje će pokušati 27. maja da osvoje vlast na lokalnim izborima u dvanaest opština. Tog dana izborne utakmice zakazane su u Podgorici, Golubovcima, Šavniku, Žabljaku, Baru, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Danilovgradu, Bijelom Polju i Kolašinu. Sedam dana ranije, 20. maja, izbori će biti održani u Plužinama, u kojima Đukanovićev DPS još od 1997. godine ne uspijeva da preuzme vlast od Socijalističke narodne partije (SNP).
Više...
Broj 1437

DVIJE STRANE ULCINJA: Ljepota u sjenci otpada

DVIJE STRANE ULCINJA: Ljepota u sjenci otpada Turistička organizacija Ulcinja nedavno je iznad Valdanosa izgradila vidikovac, sa kojeg se pruža predivan pogled na uvalu. Postalo je to omiljeno mjesto odmora za mještane, turiste i posjetioce, ali pod uslovom da ne primijete raznovrsni otpad koji se nalazi svuda okolo. Šut, smeće organskog porijekla, plastika, staklo, gume, samo su neki od „ukrasa" okoline vidokovca.
Više...
Broj 1437

VIKEND U TITOGRADU: Vremeplov koji je probudio jugonostalgiju

VIKEND U TITOGRADU: Vremeplov koji je probudio jugonostalgiju,,Danas 'ljeba više 'ljeba nikad biti neće'', piše na papiru zalijepljenom na izlogu poslastičarnice. U restoranu Radovče mladi konobari, obučeni u bijele košulje sa crnim leptir mašnama, služe kuvanu kafu gostima okupljenim oko kariranih stolnjaka. Djeca sa štapovima šećerne vune i kornetima sladoleda radoznalo obilaze stanicu Milicije, zatvor Jusovaču, Kino Kulturu, vojni odsjek, fotografsku radnju.
Više...
Broj 1437

KOLAŠIN: RUINIRANI OBJEKTI U CENTRU GRADA UGROŽAVAJU PROLAZNIKE: Opština vezanih ruku

KOLAŠIN: RUINIRANI OBJEKTI U CENTRU GRADA UGROŽAVAJU PROLAZNIKE: Opština vezanih ruku  I ovog ljeta, kao i mnogih do sada, turisti će usred centra Kolašina gledati polusrušene zgrade, od kojih su neke opasne po prolaznike i vozila. Brojni apeli odbornika lokalnog parlamenta, građana, a prije tri godine i inicijativa Turističke organizacije da se ti objekti uklone, za sada, bar u dva slučaja, nisu imali nikakvog odjeka, gubeći bitku s propisima. Prema zakonu, Opštini su, kažu u lokalnoj vlasti, vezane ruke, pa se i dalje čeka potez Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje je i do sada ostajalo nijemo kada je o tom kolašinskom problemu riječ.
Više...
Broj 1437

PETNJICA: DOTRAJALA ELEKTRODISTRIBUTIVNA MREŽA: Struja na bateriju

PETNJICA: DOTRAJALA ELEKTRODISTRIBUTIVNA MREŽA: Struja na bateriju           Kada se nedavno neko u Petnjici našalio i po čitavoj varoši izlijepio „umrlic" za elektrodistributivni sistem, to je izgledalo komično, ali je, u suštini, ukazalo na činjenicu da je stanje elektrodistributivne mreže na području najmlađe crnogorske opštine katastrofalno.
Više...
Broj 1436

CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I SLUČAJ LAVA LAJOVIĆA: Ostao bez mantije zbog samovolje

CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I SLUČAJ LAVA LAJOVIĆA: Ostao bez mantije zbog samovolje U maju prošle godine, na nemalo iznenađenje javnosti, Lav Lajović, poznat kao nekadašnji izvršni direktor Pobjede, koja je u njegovo vrijeme bespoštedno napadala kritičare režima, promovisan je u ipođakona Crnogorske pravoslavne crkve, a samo sedmicu kasnije rukopoložen je u čin đakona. Poslije nekoliko mjeseci postao je i prezviter CPC. Mitropolit CPC Mihailo imenovao ga je i za predstavnika CPC u Savjetu koji koordinira aktivnostima za potpisivanje građanske peticije Amanet, kojom se traži ukidanje svih nezakonitih upisa Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim manastirima i crkvama i njihovo vraćanje u vlasništvo državi Crnoj Gori. A onda je krajem marta stigla vijest, koja je takođe iznenadila javnost – sveštenik Lajović je isključen iz CPC.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...

 

Monitor broj 1448

Monitor broj 1448 / 20.jul 2018.     MILO ĐUKANOVIĆ I AMFILOHIJE RADOVIĆ – R...