Monitor.co.me

Broj 1436

PRIVREMENO PREKINUTO KOPANJE TUNELA ISPOD BJELASICE: Podzemne vode zaustavile mašine

PRIVREMENO PREKINUTO KOPANJE TUNELA ISPOD BJELASICE: Podzemne vode zaustavile mašineMalo je koje gradilište na području kolašinske opštine ikada izazvalo toliko nedoumica, nagađanja, kontroverzi, dezinformacija, pa čak i straha te podsjećanja na apokaliptična proročanstava, kao rekonstrukcija puta od Jezerina do Lubnica. Radovi na toj dionici počeli su prošle godine kao dio projekta puta Berane -Kolašin, a uključuju i probijanje tunela Klisura kroz planinu Bjelasicu. I baš u trenutku kada su se radovi zahuktali, a građani obje opštine obradovali što će za koju godinu saobraćajnica koja ih povezuje preko planine biti znatno skraćena, zaustavljene su mašine. Razlog je, kako su nedavno kazali iz Direkcije za saobraćaj, pojava velike količine vode u središtu Bjelasice. Navodno, dalji radovi u ovom trenutku ugrozili bi živote onih koji rade na tunelu.
Više...
 
Broj 1436

BERANE: BETONJERKA U SRCU GRADA: Zanijemile državne adrese

BERANE: BETONJERKA U SRCU GRADA: Zanijemile državne adrese Teško je riječima opisati, ali je još teže shvatiti. U srcu grada, samo nekoliko stotina metara od centra Berana, pod terasama privatnih kuća u Obalskom naselju, godinama nesmetano radi fabrika betona, koja širi nesnosnu opasnu prašinu i buku.
Više...
Broj 1436

SKLEPANA NOVA VLAST U ULCINJU: Sve je isto, samo njega nema

SKLEPANA NOVA VLAST U ULCINJU: Sve je isto, samo njega nema ,,Prvi put u istoriji predstavnik naše stranke biće predsjednik Opštine Ulcinj", pobjedonosno je u srijedu uskliknuo visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Ljuiđ-Ljubo Škrelja.
Više...
Broj 1436

PROSJAČENJE : Preživljavanje ili kriminal

PROSJAČENJE : Preživljavanje ili kriminalSa velikom kartonskom kesom kraj nogu djevojčica od desetak godina i njen otac čekaju autobus za Podgoricu. U Tivtu su bili, kaže on, u posjeti njegovoj sestri. ,,Tu živimo'', govori pokazujući prstom ka romskom naselju koje se vidi sa stanice.
Više...
Broj 1435

DRŽAVA OVE GODINE NIJE ŠTEDJELA NA PROGRAMU JAVNOG RADA: Za bolju socijalnu sliku ili izborni rezultat

DRŽAVA OVE GODINE NIJE ŠTEDJELA NA PROGRAMU JAVNOG RADA: Za bolju socijalnu sliku ili izborni rezultat Kroz program javnog rada, tokom ove izborne godine, u Crnoj Gori biće zaposleno 704 osoba s evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZ). Za taj projekat država će izdvojiti 1,13 milona eura. Zapošljavaće se na određeno vrijeme, to jest, na šest mjeseci, kod 111 izvođača i to na poslovima njege starih, personalnih asistenata, zaštite životne sredine, obrazovnih, kulturnih i drugih poslova od javnog interesa.
Više...
Broj 1435

ULCINJSKA SOLANA 2018.: Peta godina bez berbe, raste pritisak na Vladu

ULCINJSKA SOLANA 2018.: Peta godina bez berbe, raste pritisak na Vladu Već četiri godine u ovo vrijeme postalo je pravilo da se u našoj zemlji organizuju međunarodne konferencije o Solani. Evropska i svjetska javnost, posebno stručna, odlično znaju vrijednost ovog područja od preko 15 miliona kvadrata u neposrednom zaleđu Velike plaže, kao najvećeg staništa ptica na ,,Starom kontinentu".
Više...
Broj 1434

NOVA KULTURNA VRIJEDNOST ULCINJA: Kručanski mozaik

NOVA KULTURNA VRIJEDNOST ULCINJA: Kručanski mozaik Stručnjaci Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, uz pomoć i podršku zaposlenih u Muzeju Ulcinja, imali su zadovoljstvo proteklih sedmica da pripreme za prezentaciju tzv. kručanski mozaik. Riječ je o kulturnom dobru koje je otkriveno 1984. godine u pitomom selu Kruče, na pola puta između Ulcinja i Bara, u jednoj vili rustiki (villa rustica).
Više...
Broj 1434

ANDRIJEVICA, MJEŠTANI VIŠE SELA ISPOD KOMOVA ODSJEČENI OD SVIJETA: Zaboravljen put kralja Nikole

ANDRIJEVICA, MJEŠTANI VIŠE SELA ISPOD KOMOVA ODSJEČENI OD SVIJETA: Zaboravljen put kralja NikolePosljednja dešavanja na regionalnom putu Andrijevica - Kolašin, preko prevoja Trešnjevik, pokazala su koliko je ova nekada najvažnija saobraćajnica od Podgorice prema sjeveru Crne Gore - zaboravljena. A ne bi smjela biti, kako zbog saobraćajnog značaja koji još i danas ima, tako i zbog svoje istorijske vrijednosti.
Više...
Broj 1434

CRNA TAČKA EKOLOŠKE CRNE GORE: Grit i dalje usidren u Bijeloj

CRNA TAČKA EKOLOŠKE CRNE GORE: Grit i dalje usidren u BijelojJadransko brodogradilište Bijela počeće uskoro izvoz otpada nastalog nakon remonta brodova - upotrijebljenog grita. Splitska firma Lalizas marina bi po ugovoru sa Jadranskim brodogradilištem u Republiku Gvineju uskoro trebalo da izveze skoro 60 hiljada tona korištenog grita. Predsjednik Borda direktora Brodogradilišta Bijela Stanko Zloković saopštio je da je ta firma već potpisala ugovor sa jednom hrvatskom kompanijom, koja bi trebala da u narednim mjesecima obavi izvoz oko 27 hiljada kubika upotrijebljenog grita iz Bijele.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...

 

Monitor broj 1448

Monitor broj 1448 / 20.jul 2018.     MILO ĐUKANOVIĆ I AMFILOHIJE RADOVIĆ – R...