Monitor.co.me

Broj 1429

CRNA GORA I TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA: Virtuelna valuta i kod nas

CRNA GORA I TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA: Virtuelna valuta i kod nas Dostupnost i upotreba kriptovaluta u onlajn trgovini mogla bi predstavljati revoluciju u monetarnom svijetu, s obzirom na njihovu popularnost i sve veći broj korisnika širom planete.
Više...
 
Broj 1429

ISTRAGE O NESAVJESNOM LIJEČENJU: Namjerni propusti tužilaštva?

ISTRAGE O NESAVJESNOM LIJEČENJU: Namjerni propusti tužilaštva? Podgoričanin Nebojša Janković podnio je krivičnu prijavu protiv Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), dr Milosava Cmiljanića i NN lica, zbog nesavjesnog rada i nemara. Njegov brat Saša preminuo je 27. maja prošle godine u prostorijama KCCG, nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog teških bolova.
Više...
Broj 1429

ŽIVOTNA PRIČA NEBOJŠE ĆETKOVIĆA: Junak kolašinske svakodnevice

ŽIVOTNA PRIČA NEBOJŠE ĆETKOVIĆA: Junak kolašinske svakodneviceOrganizacija A new beginning, koja je nedavno osnovana u Kolašinu, simbol je posebne vrste aktivizma, ličnog i društvenog, pobjede nad sobom, okruženjem, stereotipima i predrasudama. Ona je projekat četrdesetdvogodišnjeg Nebojše Ćetkovića koji, kako kaže, želi da bude saborac u bitkama sugrađana da ne pokleknu pred bolestima zavisnosti. Takođe, i podrška onima koji žele da se vrate sa tog puta koji uništava živote, razara porodice i vodi u beznađe.
Više...
Broj 1428

SUBOTA NA PODGORIČKOM BUVLJAKU: Sjaj polovne robe

SUBOTA NA PODGORIČKOM BUVLJAKU: Sjaj polovne robe,,Dolazak na buvljak za mene je vid rekreacije. Čovjek se išeta, vidi poznate ljude i mnoge stvari koje se više nikada neće naći u prodavnicama. Ima i dosta starina, starog alata, knjiga, djelova za automobile. Za mene je to ritual'', priča jedan od posjetilaca podgoričkog buvljaka.
Više...
Broj 1428

RADIO MOJKOVAC PRESTAO DA PRATI OPŠTINSKE SJEDNICE: Stopama lokalne televizije?

RADIO MOJKOVAC PRESTAO DA PRATI OPŠTINSKE SJEDNICE: Stopama lokalne televizije?Dvije sjednice mojkovačke Skupštine, u novom sazivu, slušaoci Radija Mojkovac nijesu mogli direktno da prate. Iz opozicije tvrde da je takvo stanje interes vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), a u radiju kažu da, ukoliko iz Opštne ne odriješe kesu, na njihovu saradnju više neće moći računati.
Više...
Broj 1428

APOKALIPTIČNE SCENE U DELTI BOJANE: Smeće u talasima

APOKALIPTIČNE SCENE U DELTI BOJANE: Smeće u talasima Crnogorska Vlada saopštila je u srijedu da je Ada Bojana ekskluzivni turistički kompleks, koji bi se trebao valorizovati. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, kojem predsjedava premijer Duško Marković, najavio je da se to planira učiniti kroz razvoj, izgradnju, finansiranje i upravljanje tim dijelom ulcinjske opštine, a što podrazumijeva i dugoročni zakup ostrva Ada.
Više...
Broj 1428

BERANE, NAKUPCI UCJENJUJU STOČARE: Prodaš kravu, uzmeš socijalu

BERANE, NAKUPCI UCJENJUJU STOČARE: Prodaš kravu, uzmeš socijalu    Stočari na području beranske opštine pričaju kako zbog loših ili nikakvih podsticajnih mjera imaju sve manje motiva da se bave tom djelatnošću, dok ih sa druge strane nakupci na najperfidnije načine ucjenjuju i primoravaju da svoje tržne viškove prodaju u bescijenje.
Više...
Broj 1427

NAJODGOVORNIJI ZA POHARU KOLAŠINSKIH ŠUMA JOŠ IZMIČU PRAVDI: Pred sudom samo lugari

NAJODGOVORNIJI ZA POHARU KOLAŠINSKIH ŠUMA JOŠ IZMIČU PRAVDI: Pred sudom samo lugari Pustošenje kolašinskih šuma počelo je odavno, a skorašnje aktivnosti nadležnih ispekcija, prema mišljenju mnogih, poprilično su zakasnile. Tokom minule dvije godine Uprava za inspekcijske poslove podnijela je sedam krivičnih prijava protiv zaposlenih u kolašinskoj područnoj jedinici Uprave za šume. Oni se sumnjiče da su omogućavali i sudjelovali u bespravnoj sječi šume. Riječ je, uglavnom, o zaštitarima, lugarima i doznačarima...
Više...
Broj 1427

RASELJENI I IZBJEGLICE U CRNOJ GORI: Na margini

RASELJENI I IZBJEGLICE U CRNOJ GORI: Na margini Smrt raseljenica u Beranama majke i kćerke, Miroslave (70) i Dragane Gačević (40), pokrenula je niz pitanja o tome kako i u kojim uslovima, nakon dvije i po decenije, živi izbjeglička i raseljnička populacija u Crnoj Gori.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...

 

Monitor broj 1448

Monitor broj 1448 / 20.jul 2018.     MILO ĐUKANOVIĆ I AMFILOHIJE RADOVIĆ – R...