Monitor.co.me

Broj 1448

SJEVER: ŠUME I VODE VAN KONTROLE: Tajkuni kao skakavci

SJEVER: ŠUME I VODE VAN KONTROLE: Tajkuni kao skakavciZaposlenik kod jednog od crnogorskih šumskih tajkuna pričao je u kafani o tome kako su ovih dana u selu Šekular posjekli smrču nevjerovatnog obima i kako takvu do sada nije vidio.
Više...
 
Broj 1448

TIVĆANI NEZADOVOLJNI TURISTIČKOM SEZONOM: Možda bude bolje poslije Mundijala

TIVĆANI NEZADOVOLJNI TURISTIČKOM SEZONOM: Možda bude bolje poslije MundijalaJul prolazi. Čitajući optimistične najave ogromnog broja turista za ovo ljeto, reklo bi se da crnogorski turizam cvjeta. I ove sezone ponavlja se ista mantra: „Broj turista u Crnoj Gori za nekoliko je procenata veći u odnosu na isti period prošle godine".
Više...
Broj 1448

SPORT I DRUŠTVO: Pomjerene granice

SPORT I DRUŠTVO: Pomjerene granice „Ovo je bilo najbolje Svjetsko prvenstvo do sada", konstatovao je Đani Infantino, predsjednik FIFA, nekoliko sati pred finalnu utakmicu, na posljednjem prijemu u Baljšoj teatru, kada je simbolično predao Kataru domaćinstvo narednog Mundijala.
Više...
Broj 1447

PROPADANJE BIVŠIH VOJNIH OBJEKATA NA SJEVERU: Ni vojske ni naroda

PROPADANJE BIVŠIH VOJNIH OBJEKATA NA SJEVERU: Ni vojske ni narodaU opštini Andrijevica četiri karaule nalaze se u potkomovskim selima Jošanica, Kuti i Đuliće. Te karaule koje su nakon raspada Vojske Jugoslavije povremeno za svoje potrebe koristili pripadnici granične policije, dugi niz godina niko ne obilazi niti održava, iako se zna da je u svakoj od njih svojevreneno boravilo i po pedeset vojnika zaduženih za obezbjeđenje granice prema Albaniji.
Više...
Broj 1447

NEREDI U ŠASU , OAZI STARINE I MIRA: Ko to tamo čerupa

NEREDI U ŠASU , OAZI STARINE I MIRA: Ko to tamo čerupa Ni najstariji građani Ulcinja ne pamte da su povodom održavanja jednog vjerskog događaja viđene nemile scene. Grupa mještana Anamalskog područja pokušala je u nedjelju da spriječi mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija Radovića da sa svještenstvom služi u Šasu arhijerejsku liturgiju. Nakon kraće i žučne rasprave, policija je obezbjedila prolaz. Liturgija je održana ispred ostataka crkve Sv. Jovana Krstitelja.
Više...
Broj 1447

KOLAŠIN: BRIGA O SPOMEN-OBILJEŽJIMA NOB-A: Na svakom koraku sjećanja

KOLAŠIN: BRIGA O SPOMEN-OBILJEŽJIMA NOB-A: Na svakom koraku sjećanja I ove godine Dan ustanka 13. jul Kolašinci će obilježiti na Spomen-kompleksu – Partizanskom groblju na Brezi. To je samo jedan od spomenika borcima Narodno-oslobodilačke borbe, o kojem se brižljivo vodi računa. U Kolašinu, tokom teških minulih decenija nikada nije oskrnavljen nijedan spomenik posvećen partizanima, a ulice još nose imena heroja iz Drugog svjetskog rata. Mijenjale su se vlasti, kažu u lokalnom Udruženju boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista, ali nikada nije prestala briga o spomenicima iz NOB-a. Nadaju se da će tako biti i ubuduće. Spomen kompleks na Brezi uvršten je i u turističku ponudu grada, pa nije mali broj gostiju iz inostranstva koji želi da čuje priču o tom mjestu, simbolu borbe za slobodu.
Više...
Broj 1447

ŽIVOTINJE ŠTITE AKTIVISTI ALI NE I INSTITUCIJE: Ruka je šapi najbolji prijatelj

ŽIVOTINJE ŠTITE AKTIVISTI ALI NE I INSTITUCIJE: Ruka je šapi najbolji prijateljU društvu u kojem ni čovjeku do čovjeka nije stalo, štititi životinje skoro da je borba sa vjetrenjačama. Znaju to aktivisti Društva za zaštitu životinja Ruka šapi, koji se godinama bore za bolje uslove za život čovjekovih četvoronožnih prijatelja.Volontiranje u podgoričkom Skloništu za napuštene i izgubljene kućne ljubimce vremenom je preraslo u ozbiljniju borbu.
Više...
Broj 1446

UOČI SAMITA O BALKANU CRNA GORA I ALBANIJA PROŠIRUJU SARADNJU: Preko Skadra brže do Londona

UOČI SAMITA O BALKANU CRNA GORA I ALBANIJA PROŠIRUJU SARADNJU: Preko Skadra brže do Londona Možda se niko više od građana Krajine nije obradovao zajedničkoj sjednici vlada Crne Gore i Albanije koja je u utorak održana u Skadru. Premijeri Duško Marković i Edi Rama su tom prilikom potpisali sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prijelaza Ckla – Zogaj, na Skadarskom jezeru.
Više...
Broj 1446

SJEVER: KONCESIONARI UNIŠTAVAJU LOKALNE PUTEVE: Nekom zarada, nekom šteta

SJEVER: KONCESIONARI  UNIŠTAVAJU LOKALNE PUTEVE: Nekom zarada, nekom štetaMještani sela iz više sjevernih opština tokom minulog mjeseca upozorili su da koncesionari šuma urnišu lokalne puteve. Do nekih sela, nakon što su njima godinama prolazili kamioni natovareni građom, sada se može jedino terenskim vozilima. Malo je preduzetnika koji se sjete da nešto novca iz svojih visokih prihoda od korišćenja šuma ulože u popravke saobraćajnica. To rade, tvrde mještani, kad njima treba za transport drvne građe. Kad završe svoj posao, ostavljaju za sobom saobraćajnice, koje više ne mogu biti od koristi mještanima.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1451

Monitor broj 1451 / 10.avgust 2018. PRIVATIZACIJA, VALORIZACIJA, KORUPCIJA:Kuda lete Aer...

 

Monitor broj 1450

Monitor broj 1450 / 03.avgust 2018. ĐUKANOVIĆEVI SAVJETNICI:Šaputanja vrijedna milion...