Monitor.co.me

Broj 1473

Otrgnuto od zaborava i ostavljeno da kisne na ulici

Da mogu da ostvarim jednu želju, pa makar i nestala posle toga, poželela bih da otac ustane iz tame. Da se osvrne i vidi šta je ostalo iza njega: iz semena nikla dva stabla, sa razdvojenim korenom. Dva duda. Jedan visok kao crkva i širok kao ulica, a drugi još malo pa sasvim suv, bez dudova. A stoje jedan pored drugog, kao dve ptice spremne za uzletanje, repovima okrenute jedna drugoj. Tu nema života kad nemaš brata koga imaš.
Više...
 
Broj 1471-72

Smeta vam što se groblje širi, prestanite da umirete!

Sedmo je nebo, kaže mi predsednik komisije za nadogradnju oblaka, nelegalno izgrađeno odmah iznad drugog. Srušiše ga.
Više...
Broj 1470

Bez reflektora molim, ovog puta glumimo ono što jesmo, mrak

Ovo mi je jedna od najtežih godina u životu, i jedva čekanje da prođe. Od nove ne očekujem ništa, samo da me pusti da dišem i živim. A nekada davno sam krenula od nule, šalila se na svoj račun i evo me sad u nedozvoljenom minusu. Trenutak u kom se postidiš zbog nečeg što si bio, nije poraz, već pobeda.
Više...
Broj 1469

Ne živimo u miru, mi šočivamo

Osvanulo je divno prolećno jutro. („Dobro jutro" je ultimativno podsećanje na ono što bi trebalo da bude. Izgovarati pažljivo!) Ptičice pevaju, drveće pupi, lista i cveta. Na ulici osmehnut narod. Nikad nam nije bilo bolje. Živimo u zemlji blagostanja zahvaljujući predsedniku Vučiću.
Više...
Broj 1468

Istobolni mrakovi

Danas i sutra vreme u Srbiji opasno po život. Nisam znala da se vreme od proteklih dvadeset godina zove "danas i sutra". Od snega nema ni k. Toliko od meteorologa. Nek idu da mere vodostaj, a prognozu prepuste pravim stručnjacima – reumatičarima.
Više...
Broj 1467

Ako ne dolazimo u obzir, gdje idemo?

Napolju je vreme kao nacionalno raspoloženje, a kanda i duva. Prospite kofu boje na vetar. Možda mu i vidite lice. Nije dovoljno nacrtati sunce da bi vam bilo toplo, morate mu nacrtati i oči.
Više...
Broj 1466

B(r)ijeg od stvarnosti

Konačno jedno normalno, jesenje, novembarsko, kišno jutro. I šta kažete, prijatelji, kiša je pa nešto nemate motiva da ustajete iz kreveta? Kakvi amerikanci, avaxi, vakcine, haarpovi, kemtrejlsi... samo kišu nam daj, nek pada mesec dana, ima da nas nema... niko neće da pretekne.
Više...
Broj 1465

Pržun za sve

Šteta je što po pesmama Vita Nikolića, nikad neće biti snimljeni filmovi Živka Nikolića. Kostur života u strofama i poezija u kadrovima.
Više...
Broj 1464

Budućnost je zabrinuta što ne dolazimo

Prosto je dirljivo koliko čovek voli sebe, uprkos svemu što o sebi zna. Za prezir drugih potrebno mu je mnogo manje podataka.Poslednjim tračkom svesti čkiljim na desno oko i vrebam na zidu neutralnu tačku za odsustvo. Sakupila sam slamke spasa i napravila za sebe lomaču. Valjda ću izgoreti u želji. U sumanutoj trci sa životom, zaradiš polupana kolena od saplitanja i padova, srčanu manu i tek poneku ovaciju zalutalih na tribinama.
Više...
  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1474  18. januar 2019.     ONO ŠTO NADLEŽNI NE SMIJU DA VIDE:Ko...

 

Monitor broj 1473

Monitor broj 1473  11. januar 2019.         DUŠKO KNEŽEVIĆ I DOBRI MOMC...

 

Monitor broj 1469

Monitor broj 1469 / 14.decembar 2018. AD AVALE DO BJELASICE - KAKO VLAST POMAŽE...