Povežite se sa nama

Uncategorized

NEDIM SEJDINOVIĆ, PREDSJEDNIK NEZAVISNOG DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE: Srbijom vladaju strah i korupcija

Objavljeno prije

na

Vlast se sastoji od veoma iskusnih manipulatora i ozbiljnih kriminalaca, od vrha do dna. Ukoliko ste sa njima, imaćete sve, dok ste poslušni. Ako niste, pretvoriće vam život u pakao

 

MONITOR: Proteklih dana upućene su Vam preko Fejsbuka brojne prijetnje, čak i smrću.  Zašto?

SEJDINOVIĆ:Nažalost, ovo nije prvi put da mi, u talasima, takoreći cunamijima, prete i šalju uvrede. Svaki put je to sve intenzivnije i surovije. Kao da se nadmeću u tome ko će smisliti veću uvredu, poniženje, ko će „inovativnije“ da poruči da će me likvidirati ili proterati iz Srbije. Ovoga puta je objavljeno više od hiljadu komentara ispod jednog posta, od kojih 95 posto predstavljaju pretnje i uvrede, a naši pravnici su identifikovali bezmalo 30 klasičnih pretnji smrću. Verovatno ih je bilo i više, ali su administratori te stranice neke od njih uklonili. Stizale su i poruke. Izgleda da sam zbog spoja imena i društvenog angažmana idealna meta za masovno sadističko iživljavanje. Dovoljno je bilo to da jedna opskurna Fejsbuk stranica objavi moju fotografiju i natpis da sam „vojvođanski separatista“, „islamski fanatik“ i da „prezirem Srbe“, pa da doživim to što sam doživeo. U  roku od samo sat vremena od objave pristigao je neverovatno veliki broj komentara i poruka, pa se po svemu sudeći radi o organizovanoj akciji, odnosno spoju hajke i entuzijazma pojedinih nacionalnih delatnika na društvenim mrežama. Interesantno je da sam i u aprilu 2017. godine doživeo nešto slično, takođe u kontekstu masovnih demonstracija protiv vlasti Aleksandra Vučića, a zbog jedne benigne šale na društvenim mrežama. Dešavalo se nešto slično i ranije, a  zabrinjava to što je svaki put sve gore i gore, i da čovek ne može da odagna misao da takva količina mržnje i nasilja nekako mora da se izlije u stvarnost. Ali i da bude svestan da ne sme da se uplaši, jer je upravo to cilj ovih hajki.

 

PROČITAJTE VIŠE U ŠTAMPANOM IZDANJU MONITORA KOJE IZLAZI 1. MARTA

Komentari

nastavi čitati
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Uncategorized

Mi smo država: Građanski protest 2. mart 2019.

Objavljeno prije

na

Objavio:

03

Komentari

nastavi čitati

Uncategorized

CRNOGORSKI SAN BLAŽA ĐUKANOVIĆA: Stric kreditira, otac daje dozvole

Objavljeno prije

na

Objavio:

Za samo nekoliko godina sin predsjednika države postao je vodeći biznismen u oblasti solarne  i hidro energije. I neko ko tati, jednom od najbogatijih državnika svijeta, plaća račune. Recept je jednostavan. Striko kreditira,  a otac izdaje koncesije i subvencije.  Košta  – nas

 

Predsjednik države Milo Đukanović može da odahne. Ne mora više  da mu  privatne račune plaća odbjegli bankar Duško Knežević, kako sad prorežimski mediji zovu dojučerašnjeg Đukanovićevog glavnog biznis partnera.  Podmladak je  stasao,  i  sposoban  je da tati,  jednom od najbogatijih političara svijeta prema Forbsovoj listi, a zvanično osobi  sa skromnom državničkom platom,  podmiruje dugove.

Kako je i predsjednik Đukanović saopštio, njegov dug od oko 17 hiljada eura u Atlas banci Duška Kneževića, podmirio mu je sin jedinac – biznismen Blažo Đukanović.

I Đukanović junior, kao i svi članovi predsjedničke uže i šire familije, rođen je pod srećnom zvijezdom. Dovoljno je da u džepu imaju euro, da otvore firmu, banku, advokatsku kancelariju, ili šta već, i da se kockice poslože. A milioni namnože.

Pedeset centi  koje je Blažo Đukanović uložio 2013. godine, skupa sa partnerom Ivanom Burzanovićem, kada su otvarali kompaniju BB Solar, pretvorilo je mladog Đukanovića u vodećeg biznismena u oblasti solarne i hidro energije u Crnoj Gori za samo par godina.  Zlobnici bi primijetili da se  crnogorski san Đukanovića juniora ostvario uz malu pomoć strika bankara i tate premijera, obzirom da je jedan dodjeljivao kredite, a drugi koncesije i subvencije, ali neka ih.

 

PROČITAJTE VIŠE U NOVOM IZDANJU MONITORA OD 1. MARTA 2019.

Komentari

nastavi čitati

Uncategorized

NEJEDNAKE PLATE ŽENAMA U ODNOSU NA MUŠKARCE: Diskriminacija i po novčaniku

Objavljeno prije

na

Objavio:

Razlika u zaradama između muškaraca i žena u Crnoj Gori je – 13,9 odsto. Taj se podatak navodi u Vladinom Planu aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori (PAPRR) 2017-2021

 

,,Kako sam napredovala u firmi, na koju bih god poziciju došla, primala sam manju platu nego kolega, muškarac koji je prethodno na toj poziciji bio”, objašnjava sagovornica, menadžerka koja nije željela da joj se otkrije identitet. ,,Tako je i danas. Bez obzira na sve propise o zabrani diskriminacije”.

Žene u Crnoj Gori bi trebale, uz neplaćen rad kod kuće, da rade preko devet sati da bi imale istu platu kao muškarci, ukazuju istraživanja. Iako zvanična statistika ne postoji, prema nekim studijama, razlika u zaradama između muškaraca i žena u Crnoj Gori je 13,9 odsto. Taj se podatak, recimo, navodi u Vladinom Planu aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori (PAPRR) 2017-2021.

Žene zarađuju samo 86,1 prosječne zarade isplaćene muškarcima, kaže za CIN-CG Ivana Mihajlović, iz Unije slobodnih sindikata CG. Ona navodi glavne uzroke za rodni jaz u zaradama: neposrednu i posrednu diskriminaciju, niže vrednovanje ženskog rada, segregaciju na tržištu rada, tradiciju i stereotipe, povećanu potrebu žena za ravnotežom između posla i privatnog života…

 

PROČITAJTE VIŠE U ŠTAMPANOM IZDANJU MONITORA KOJE IZLAZI 1. MARTA

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo