Povežite se sa nama

INTERVJU

ALEKSANDAR POPOV, DIREKTOR CENTRA ZA REGIONALIZAM I KOPREDSJEDNIK IGMANSKE INICIJATIVE: U susret željama vlasti

Objavljeno prije

na

aca

Javnost u Srbiji je u posljednje vrijeme, pored afere Agrobanka, najviše uzbudila inicijativa vojvođanskih ,,autonomaša” za stvaranje ,,autonomaškog fronta” u cilju odbrane autonomije Vojvodine za koju smatraju da je suspendovana najnovijim odlukama Ustavnog suda Srbije. Sve je, međutim, do sada ostalo na inicijativi LSV Nenada Čanka. Šta se u Vojvodini zaista dešava povodom odluke suda, razgovarali smo s Aleksandrom Popovim, direktorom Centra za regionalizam iz Novog Sada i jednim od kopredsjednika regionalne organizacije Igmanska inicijativa. MONITOR: Da li ste bili iznenađeni odlukom Ustavnog suda Srbije da Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine ukine u 22 tačke?
POPOV: I jesam i nisam. Jesam zato što je ceo Zakon o utvrđivanju nadležnosti prošao višestruke filtere pre nego sto je 2009. godine usvojen u Skupštini Srbije. Dakle, očekivalo se da je u tom periodu raščišćeno sve što je s ustavne tačke gledišta moglo biti sporno i da je Skupština Srbije usvojila tekst Zakona koji je mogao da izdrži sve naknadne analize i kritike, posebno ocenu od strane Ustavnog suda. Međutim, s obzirom na činjenicu da je deo sudija Ustavnog suda postavljen još u vreme Koštuničine vladavine, mogla se očekivati ovakva presuda. Ipak je glavni problem u Ustavu iz 2006, koji je donet na brzinu kroz nagodbu glavnih pozicionih i opozicionih stranaka, pa je tako u velikoj meri neprecizan i dozvoljava nagodbenjaštvo, tako da neki ustavni sporovi iz ustavno pravne prelaze u političku sferu, kao što je i ovde slučaj. Da je o Zakonu odlučivao neki drugi sastav Ustavnog suda, mogao je na osnovu postojećeg Ustava doneti sasvim oprečnu presudu, odnosno da je Zakon o utvrđivanju nadležnosti potpuno u skladu s Ustavom.

MONITOR: Bilo je dosta komentara u kojima se tvrdilo da je riječ o tajmingu koji je usklađivan prema rezultatima izbora u Srbiji. Da li je vama blisko mišljenje da je Ustavni sud pokazao zavisnost od nove izvršne vlasti i čak da je njenim željama išao u susret?
POPOV: Taj stav sam i sam javno izneo u više navrata. Naime, više od dve godine nakon donošenja Zakona o utvrđivanju nadležnosti, Ustavni sud je tek nakon stvaranja nove vladajuće većine našao za shodno da oceni usklađenost ovog zakona s Ustavom, osporivši ga u 22 tačke. Time je, stiče se utisak u javnosti, doneo presudu koja je po volji nove vladajuće većine, koja nije naklonjena vojvođanskoj autonomiji, ali je istovremeno doprineo zaoštravanju već napetih odnosa između Beograda i Novog Sada, tim pre što se u Vojvodini konstituisala drugačija vladajuća većina nego u Srbiji. Ovde je prvo pitanje kako poništiti posledice dvogodišnjeg delovanja ovog Zakona, a drugo kako naći izlaz iz ovog ćorsokaka. Iz Vojvodine je već stigla oštra reakcija, pa čak i najava da se neće poštovati odluka Ustavnog suda. Da bi smirio strasti, premijer Ivica Dačić najavio je politički dijalog oko nastalog spora, pa bi sve opet moglo biti stvar političke nagodbe, što samo govori koliko je postojeći Ustav loš i pogoduje političkom nagodbenjaštvu, a ne vladavini prava.

Osim toga, zanimljivo je da je glavni politički propagandista regionalizma Mlađan Dinkić deo vlasti koju nije baš uznemirila odluka Ustavnog suda i njene moguće političke posledice. Koliko su političari do sada pokazali da iskreno veruju u projekat regionalizma i decentralizacije?

Sam Dinkić je pokazao koliko se kod naših političara poštuju predizborne platforme i obećanja. Njegova stranka je celu svoju predizbornu kampanju zasnovala na programu decentralizacije Srbije, s posebnim akcentom na jačanju i autonomnosti lokalnih vlasti. Međutim, njega ne samo da nije uzdrmala odluka Ustavnog suda, nego je čak svojim koalicionim partnerima predložio da se po svaku moguću cenu uspostavi ista vladajuća većina na lokalu kao što je na centralnom nivou, pri čemu je posebno apostrofiran Novi Sad, kao drugi grad po veličini u Srbiji. Da nije reč o veoma ozbiljnom pitanju stvar bi bila čak i pomalo komična jer se za ideju stranačkog disciplovanja opština založio baš šef stranke čiji se kompletan program zasniva na decentralizaciji, a kad je reč o Novom Sadu, šef stranke koja u Skupštini grada nema nijednog odbornika jer nije prešla cenzus.

MONITOR: Ideja o nekom širokom vojvođanskom frontu, izgleda, bar za sada je pala u vodu. Ali se i dalje govori o internacionalizaciji položaja Vojvodine. Šta vi vidite kao način da Vojvodina dobije normalne prerogative autonomije?
POPOV: Sem političkog nagodbenjaštva, jedini pravi izlaz bio bi u promeni sadašnjeg, odnosno donošenju novog Ustava Srbije, jer je on osnovna brana njenoj decentralizaciji u skladu s pozitivnim iskustvima pojedinih evropskih zemalja poput Italije i Španije. Međutim, imajući u vidu sadašnji sastav Narodne skupštine Srbije, male su šanse da se to desi u dogledno vreme. Naime, inicijativu za promenu ustava može da pokrene jedna trećina poslanika, ili neko ko skupi 150.000 potpisa građana, a da bi se predložene promene i usvojile potrebno je da za njih glasa dve trećine poslanika, što je u sadašnjim okolnostima nemoguća misija. Jedina olakšavajuća okolnost je što promene dela Ustava koje se odnose na teritorijalno uređenje ne podležu referendumu. Kada je reč o internacionalizaciji vojvođanskog pitanja, za sada je jedino mađarski ministar inostranih poslova upozorio Srbiju da ne ide na dalje sužavanje autonomije Vojvodine, tim pre što je reč o jedinoj pravoj multietničkoj regiji u Srbiji. Tu se ne može očekivati oštrije reagovanje EU, jer je njoj daleko važnije da Srbija „proguta” kosovsku knedlu, nego da se ozbiljnije zauzme za zaštitu autonomije Vojvodine.

MONITOR: Koliko je za građane Vojvodine važno predstavništvo u Briselu? Zanimljivo je da je potpredsjednica Vlade za evropske integracije izjavila da Vladi ne smetaju regionalna predstavništva u Briselu, a predsjednik vojvođanske Vlade da će se naći neko rješenje kojima se ispunjavaju odluke Ustavnog suda ali i potrebe građana.
POPOV: Oko 250 evropskih regija ima svoje predstavništvo u Briselu, što govori da je to uobičajena praksa od koje imaju koristi i regioni koji su tamo predstavljeni, ali i države kojima oni pripadaju. Za regione, pa i pojedine gradove (Kragujevac i Niš već inaju svoja predstavništva u Briselu) važno je da budu na licu mesta gde se raspisuju konkursi za dodelu sredstava za regionalnu saradnju i odlučuje (pa i lobira) o njihovoj dodeli pojedinim regijama, ali se i na licu mesta s predstavnicima drugih evropskih regiona dogovara saradnja koja bi se odvijala na obostranu korist. Ako sve to ide uobičajenim diplomatskim kanalima to predugo traje i kada se odgovori na pojedine upite za uspostavljanjem saradnje, bude već kasno da bi se nešto konkretno uradilo.

Podvala

MONITOR: Javnost je uzburkala najava „autonomaškog fronta” koji se ponudio da predvodi LSV Nenada Čanka. Ima i onih koji predviđaju „otcjepljenje”. Postoje li političke i društvene snage koje bi Vojvodinu povele u tom pravcu?
POPOV: Priče o želji Vojvođana da se otcepe od Srbije čista je podvala snaga koje, zalažući se za državno jedinstvo ubiraju jeftine poene u javnosti. Jer kada bi to bilo istina, a nije, odnosno ako Vojvodina u kojoj su, za razliku od Kosova, oko 70 odsto stanovništva Srbi, želi da se otcepi od Srbije, onda je ona u velikom problemu. Nenad Čanak je pozvao na stvaranje „autonomaškog fronta” u cilju otpora pokušajima Beograda da i ovako suženu autnomiju Vojvodine, koja po Ustavu samostalno može da donosi samo svoja znamenja, odnosno grb i zastavu, svede još više na čistu fasadnu autonomiju. No, po mojoj proceni u Vojvodini ne postoji dovoljno jaka politička snaga koja bi mogla da izvrši pritisak na Beograd, koji tamošnja vladajuća garnitura ne bi mogla da ignoriše.

 

Skandinavizacija Balkana

MONITOR: Igmanska inicijativa, čiji ste kopredsjednik, imala je zanimljivu ideju o „skandinavizaciji Balkana”, da tri zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma i Crna Gora naprave zajednički organ kao što su skandinavske zemlje formirale Nordijski savjet. Šta je urađeno na toj inicijativi?
POPOV: Reč je zapravo o ideji da se na ovim prostorima iskoriste pozitivna iskustva nordijskih zemalja kroz šestodecenijsko postojanje Nordijskog saveta. Reč je o zemljama koje su u skorijoj ili daljoj prošlosti bile u međusobnim sukobima, ali su 1952. godine smogle snage da sve to prevaziđu stvarajući Nordijski savet, kao parlamentarnu komponentu i Nordijski savet ministara, kao međuvladinu komponentu saradnje. Baš zbog toga smo mi u Igmanskoj inicijativi zaključili da bi se neka od ovih iskustava, pre svega u oblasti unapređenja interparlamentarne saradnje, mogla primeniti i na ovim prostorima. U tome smo već dobili podršku od Nordijskog saveta i ambasada nordijskih zemalja u našim zemljama, a u toku je i realizacija projekta kroz koji ćemo političku i opštu javnost bolje upoznati s nordijskim modelom saradnje i mogućnosti korišćenja pojedinih iskustava iz ovog vida saradnje na četiri zemlje Dejtonskog sporazuma.

Nastasja RADOVIĆ

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

ILIJA VUKČEVIĆ, PRIVREDNIK I STRUČNJAK ZA PORESKO PRAVO: Država lakše troši nego što zarađuje

Objavljeno prije

na

Objavio:

Za tri mjeseca rada Vlade očigledno je da je fokus stavljen na smanjenje i kontrolu rashodne strane budžeta. I tu aktivnost treba podržati. Ono na šta se još uvijek čeka odgovor, a što predstavlja teži zadatak, jeste reforma poreskog sistema na način da isti proizvede više prihoda u budžetu

 

Tri mjeseca su nedovoljna za iznošenje decidnih stavova, međutim daju prostor za određena razmišljanja. Ono što je neminovno je da se nova vlast, usljed užasnog stanja u javnim finansijama i cjelokupnom privrednom sistemu, susrela sa ogromnim brojem problema. Od njih nije mogla pobjeći već je bila primorana da donosi brze odluke. Dovoljno je pomenuti situacije sa Montenegroairlinesom ili zaduženje na Londonskoj berzi. Naravno, poslije bitke svi su generali i lako je pametovati da li je nešto moglo drugačije, za šta smo mi inače šampioni. Ono što je jasno je da su odluke morale biti donijete, što je i učinjeno, a vrijeme će pokazati njihove dugoročne efekte“, kaže u razgovoru za Monitor profesor Ilija Vukčević, doktor poreskog prava, direktor preduzeća Mermer AD i nekadašnji v.d. direktora Uprave za igre na sreću, odgovarajući na pitanje da li su se, promjenom vlasti u Crnoj Gori, promijenili i uslovi poslovanja, te kako ocjenjuje dosadašnje Vladine ekonomske poteze?

VUKČEVIĆ: Osim tih neizbježnih odluka, Vlada je ušla u redefinisanje nekih veoma složenih i osjetljivih ekonomskih pitanja. Kao primjer možemo uzeti povećanje minimalne zarade. Treba istaći da je, načelno, riječ o dobrom potezu jer crnogorski minimalac spada u grupu najnižih na svijetu. Međutim, postavlja se pitanje da li su donosioci ovako brze odluke vodili računa o svim njenim konsekvencama: isključenje privrednika koji, kao jedan od partnera kroz Socijalni savjet na osnovu važećih propisa, moraju učestvovati u postupku ovih izmjena; Predmetno povećanje zarade bi imalo daleko veći efekat ukoliko bi bilo praćeno smanjenjem fiskalnog opterećenja ličnih primanja oko čega tek treba da započnu pregovori sa poslodavcima; itd.

Dakle, ova tri mjeseca donijela su značajan broj važnih ekonomskih mjera koje karakteriše povišen nivo hazarda te nam ostaje da se nadamo što boljim rezultatima.

MONITOR: Da li su Vas iznenadili izvještaji o lošem stanju u dijelu državnih preduzeća?

VUKČEVIĆ: Loše stanje u mnogim od privrednih društava u većinskom vlasništvu države je nešto što se već duži vremenski period naslućivalo, dok sada samo dobija precizne konture izražene negativnim ciframa. Pogrešno rukovođenje proizašlo iz političkog kadriranja menadžmenta, uz korišćenje ovih subjekata za zapošljavanje politički podobnih građana, neminovno ih je vuklo u loš scenario.

Iskreno, uopšte ne zavidim licima koja sada moraju da rješavaju godinama nagomilane probleme jer ne postoje popularna rješenja za ogromna dugovanja ili višak zaposlenih radnika. Svaki mogući potez nosi sa sobom negativne konsekvence. Kao primjer može poslužiti rješavanje pitanja viška zaposlenih.

Sa jedne strane, ukoliko se krene sa otpuštanjem radnika – oni su zaštićeni kolektivnim ugovorima koji im omogućavaju velike otpremnine pa je država suočena sa paradoksalnom situacijom da, i pored zatečenog katastrofalnog stanja u privrednom subjektu, mora izdvojiti dodatna sredstva da bi se oslobodila istih onih koji su ga doveli u ovo stanje. Sa druge strane, kao što je to učinjeno sa Montenegroairlinesom, moguće je privredno društvo uvesti u stečaj i na taj se način osloboditi viška zaposlenih bez plaćanja otpremnina. Međutim, na taj način se pravi socijalni problem.

Zoran RADULOVIĆ
Pročitajte ostatak teksta u štampanom izdanju Monitora od 26. februara ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

VLADIMIR VELJKOVIĆ, PUBLICISTA I VJERSKI ANALITIČAR: Za crkvu je opasno postavljanje svjetovnih ciljeva

Objavljeno prije

na

Objavio:

Smatram da je saradnja Gospodina Porfirija sa režimom u Srbiji donekle iznuđena i da je on ipak svjestan sa kakvim ljudima ima posla

 

MONITOR: Da li je vas iznenadio ulazak u najuži izbor mitropolita Porfirija Perića koji je i u tom krugu (preciznije je reći „prvom krugu“) imao najviše glasova, da bi „apostolskim izborom“ bio izabran za partijarha SPC?

VELJKOVIĆ: Fotografije bivšeg mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, a sadašnjeg patrijarha, Gospodina Porfirija, redovno su izlazile na naslovnim stranama režimskih tabloida (zajedno sa fotografijama episkopa bačkog) uz prateće tekstove u kojima je čitaocima stavljano do znanja koja su crkvena lica iz SPC poželjna za režim. Zato i nisam bio iznenađen kada sam čuo da je izabran za novog patrijarha, a u kontekstu toga koje je sve crkvene ličnosti režim ponudio, otvoreno mogu reći da sam zapravo bio prijatno iznenađen. Ipak se radi o ličnosti od integriteta, a to se videlo i u prethodnom periodu, kada je kao mitropolit, ne može se poreći, istupao u korist režima u određenim prilikama, ali se nije poveo za istupima svog duhovnog oca episkopa bačkog – kojem je, nažalost, prešlo u naviku da ne samo verbalno progoni sve one koji su kritički ili opoziciono raspoloženi prema aktuelnom Vučićevom režimu. Stoga smatram da je saradnja Gospodina Porfirija sa režimom u Srbiji donekle iznuđena i da je ipak svestan toga sa kakvim ljudima ima posla.

MONITOR:  Čuli smo besjedu patrijarha Porfirija koja je naišla na dosta dobar prijem. Rekao je da je Hrvatska njegova druga otadžbina. Može li se pretpostaviti da je ovaj najviši arhijerej, mlad po godinama s obzirom na doživotnu funkciju koju će obavljati, i izrazito diplomatičan kao ličnost, sem podmlađivanja Sabora i unutar-crkvene reforme, željeti i da SPC učini autonomnijom od uticaja državne politike?

VELJKOVIĆ:  Približavanje države i crkve je u Srbiji započelo ubrzo nakon političkih promena 2000. godine, i u tom procesu su se stranke nekadašnjeg DOS-a razlikovale samo u intenzitetu, ali model crkveno-državne saradnje nije dovođen u pitanje. Svim političkim strankama je odgovaralo da pokažu bliskost sa predstavnicima SPC. Sadašnji je patrijarh u tome takođe imao ulogu, pošto je jedno vreme bio član i Predsednik RRA, a ispred Sabora SPC je bio izabran i da organizuje svešteničku službu u Vojsci Srbije. Patrijarh Porfirije je, dakle, crkvena ličnost koja ima jako dobre praktične uvide u funkcionisanje takvog sistema iznutra. I nadam se da je svestan svih dugoročnih loših posledica koje iz toga proizilaze. A da li će za vreme svog patrijarhovanja krenuti u preispitivanje dosadašnjih odnosa između crkve i države, ostaje da se vidi.

Nastasja RADOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od 26. februara ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

DEJAN MILOVAC, MANS: Moglo se uraditi mnogo više

Objavljeno prije

na

Objavio:

I pored nesporne činjenice da se nova vlast po izboru susrela sa mnogim problemima, smatram da se za proteklo vrijeme moralo uraditi mnogo više, naročito kada govorimo o zakonodavnoj vlasti

 

MONITOR:  Saopštili ste da je posjetom farmi Marka Carevića na Krimovici ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović iznova afirmisao bezakonje i otimanje državne imovine kao recept za nezakonito lično bogaćenje. Na koji način?

MILOVAC: Slučaj Krimovica se trenutno razmatra u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je predsjednik Opštine Budva, Marko Carević uzurpirao blizu pola miliona kvadrata državnog zemljišta na kome je bez građevinske dozvole podigao preko 6.000 m2 poslovnih objekata za uzgoj stoke. Uzurpacija i nelegalna gradnja su zakonom prepoznata kao krivična djela koja povlaće višegodišnje zakonske kazne. MANS je još prošle godine upoznao javnost Crne Gore sa obimnom dokumentacijom koja dokazuje da je Carević počinio pomenuta krivična djela, a sasvim sam siguran da je ministar poljoprivrede, Aleksandar Stijović jedan od građana ove zemlje koji su čuli za taj slučaj.

Posjeta Stijovića, ili kako su naveli u ministarstvu ,,prvi ministar koji je posjetio to poljoprivredno gazdinstvo na Krimovici”, je imala afirmatvini karakter, što je u potpunoj koliziji sa onim što nova Vlada javno deklariše kao svoju najveću vrijednost – raskid sa dosadašnjom praksom koju je uspostavio DPS, maksimalna transparentnost i jednakost svih pred zakonom.

Pri činjenici da Carević na Krimovici već šest godina uzurpira državno zemljište, da je potpuno nesmetano gradio bez dozvole, te da je nakon svega dobio i subvencije od resornog ministarstva, nije teško zaključiti kako je izgledala ta ,,jednakost” za vrijeme vladavine DPS-a.

Zbog toga je apsolutno neprihatljivo da se jedno takvo ponašanje afirmiše i prezentuje kao primjer uspješnog poslovanja i to sa pozicije resornog ministra. Smatram da se time poslala izuzetno loša poruka, naročito onom dijelu javnosti koji je očekivao i stvarni raskid sa katastrofalnom politikom DPS-a u mnogim sferama našeg društva, a naročito kada je u pitanju vladavina prava.

Stijović je svojom posjetom poslao direktnu poruku da je Carević iznad zakona, te da umjesto da odgovara za njegovo očigledno kršenje, ima privilegiju posjete ,,na visokom nivou”.

MONITOR:   MANS je početkom prošle godine podnio krivičnu prijavu protiv Carevića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno uzurpacije državnog zemljišta na Krimovici. Ta prijava međutim ,,preživljava” i staru i novu vlast. Zašto?

MILOVAC: Iz prostog razloga što, iako je došlo do promjene vlasti, i dalje imamo tužilaštvo koje je nastavilo da funkcioniše po istom principu i pored privida ,,pojačane aktivnosti” koji se u posljednje vrijeme forsira. Svakako, nije uzurpacija državne imovine na Krimovici najgora stvar koja se desila Crnoj Gori u posljednjih 30 godina iako govorimo o pojedinačno najvećem slučaju te vrste. Slučaj Marka Carevića je važan zbog toga što predstavlja test političke volje, ne samo za tužilaštvo jer smo tu već vidjeli kakva je situacija, već prije svega za novu vlast koja je posljednje izbore dobila, između ostalog, i na obećanju da će borba protiv korupcije i kršenja zakona biti bezkompromisna i lišena upliva političkog uticaja.

Afirmacija Carevića na način na koji je to uradio ministar poljoprivrede ne korespondira sa tim obećanjima, niti doprinosi opštem osjećaju da je nakon 30. avgusta otpočeo proces korjenitih promjena. Više od dva mjeseca od formiranja, nova Vlada je mogla da uradi mnogo toga, ne čekajući da ovakvo tužilaštvo reaguje. Umjesto toga, imamo afirmaciju poslovanja koje počiva na bezočnoj otimačini i pljački državnih resursa, kršenju zakona i vrlo je moguće – na korupciji. To je model koji je decenijama iscrpljivao resurse ove zemlje, zbog čega se domaća ekonomija danas nalazi pred kolapsom.

Favorizovanje pojedinaca u odnosu na javni interes, tolerancija korupcije i aboliranje od zakona nije put ka vraćanju povjerenja građana u državne institucije koje je prijeko potrebno kako bi se iz korijena promijenila svijest o tome šta mora da bude suština odnosa između građana i vlasti koju oni biraju.

Posmatrajući sa strane, slučaj Carević pokazuje da se tu još uvijek ništa nije ozbiljno promijenilo, te da taj pojedinac i dalje uživa, ne samo zaštitu, već evo vidimo i javnu podršku državnih organa, bez obzira ko je na vlasti.

MONITOR:   Da li još negdje primjećujete selektivnost u pristupu nove vlasti?

MILOVAC: I pored nesporne činjenice da se nova vlast po izboru susrela sa mnogim problemima, smatram da se za proteklo vrijeme moralo uraditi mnogo više, naročito kada govorimo o zakonodavnoj vlasti. Podsjetiću vas da i dalje čekamo na izmjene zakona o slobodnom pristupu informacijama koji predstavlja ključni alat za borbu protiv korupcije i odličan način da se ta borba proširi na što veći broj aktera u društvu, u prvom redu nevladin sektor i medije.

Kada su mediji u pitanju, još uvijek ne postoji čak ni razgovor o potrebi da se gebelsovski Zakon o medijima koji je usvojila prethodna vlast promijeni i time stvori povoljniji ambijent za istraživačko novinarstvo, oslobođeno od konstantnih pritisaka i prijetnji. Ista situacija je i sa Zakonom o borbi protiv korupcije, zakonima koji uređuju porijeklo imovine, Zakon o izgradnji objekata, Zakon o energetici i čitavom nizu zakonske regulative koji je donijet u prethodnom periodu a koji je poslužio za zarobljavanje ove zemlje.

Poseban problem predstavlja način na koji se donose oni zakoni koji jesu usvojeni ili se trenutno nalaze u skupštinskoj proceduri, a koji su mahom lišeni bilo kakve, da ne govorimo kvalitetne, javne rasprave. Vjerujem da je nedostatak široke društvene diskusije jedan od razloga i za to što se spolja sa nelagodom gleda na predložene izmjene zakona koji se tiču Specijalnog državnog tužilaštva.

Kada je u pitanju izvršna vlast, svakako je dobro da možemo da vidimo da postoji kontinuitet u smjenama kadrova prethodnog režima iako se i u toj oblasti gubi dragocjeno vrijeme. Ono što ostavlja gorak ukus jeste što se nerijetko tim smjenama pravda takozvani drugi talas partijskog zapošljavanja po dubini gdje se ponovo ključne kvalifikacije ne nalaze u expertizi, već dominantno u partijskim knjižicama. Nisam siguran koliko su istinite tvrdnje da Vlada na taj način održava klimavu podršku u parlamentu, ali svakako to ne može biti riješenje na dugi rok, a nikako ne bi bilo dobro da postane modus operandi nove izvršne vlasti.

Sa druge strane, pohvalno je to što je formiran Savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou pred kojim svakako neće biti lak zadatak imajući u vidu količinu opstrukcija i hroničan nedostatak informacija i dokumentacije za koju se sumnja, kako smo čuli, da je uništavana tokom perioda tranzicije vlasti. Zbog toga i smatram da je dosta vremena izgubljeno na političke nesuglasice među konstituentima nove vlasti, što je prethodna vlast vrlo vjerovatno koristila da uništi ili sakrije dokaze nezakonitih poslova. Ono što je jako važno u ovom trenutku, jeste da to tijelo zadrži nezavisnost u svom postupanju jer bez toga borba protiv korupcije ne može biti održiva na dugi rok, niti dati rezultate koji mogu da potvrde da smo kao zemlja spremni za naredni korak u EU integracijama.

MONITOR:   Kazali ste nedavno da će ,,u narednom periodu, i pored smjene višedecenijske vlasti DPS-a,  ključni problem biti crnogorsko pravosuđe “. Jasno je da ta reforma neće ići lako, ali da li vidite da se u tom smjeru prave pravi potezi?

MILOVAC: Borba protiv korupcije, kao početna osnova za najvažnije reforme u državi mora da rezultira u konkretnim istragama, jakim optužnicima, transparetno vođenim sudskim postupcima i presudama koje su lišene bilo kakvog tužilačkog ili sudskog javašluka. Zadnjih godina smo došli u situaciju da su ,,cijenu” borbe protiv korupcije na način kako je to radilo crnogorsko tužilaštvo, plaćali isključivo građani kroz odštetne zahtjeve zbog palih optužnica i presuda. I dok se borba protiv organizovanog kriminala i velike korupcije širom svijeta koristi kako bi se opljačkani novac vratio u budžet, u Crnoj Gori imamo proces takozvanog pranja biografija koji već podosta košta građane.

Imajući to u vidu, jasno je da je korjenita promjena potrebna i u pravosudnom sistemu, ali moramo biti svjesni da do nje nećemo doći lako. Ono što se trenutno predstavlja kao reforma pravosuđa, debelo je obojeno i opterećeno politikom, lišeno široke javne rasprave koja je potrebna bez obzira na to koliko je jaka javna svijest o tome da je ta promjena neophodna. Smatram da je od septembra prošle godine bilo i više nego dovoljno vremema da se neophodne konsultacije urade, ne samo unutar zemlje, već i sa međunarodnim partnerima, te da smo danas mogli da imamo već pripremljenu osnovu za jednu takvu reformu.

Generalno, preskakanje koraka koji jesu postulat demokratke vladavine, ma koliko cilj bio legitiman, na dugi rok ne smiju biti usvojen obrazac za izgradnju demokratskih institucija u Crnoj Gori.

MONITOR:  Kako komentarišete situaciju u tužilaštvu, i gdje sve ona može odvesti?

MILOVAC: Jasno je da je postojeća situacija neodrživa, te da je politički uticaj na tužilačku organizaciju do kraja ogoljen. To je svojim posljednjim javnim nastupom potvrdio i sam SDT Katnić i pokazao da su političke kalkulacije sastavni dio procesuiranja slučajeva. U posljednih nekoliko godina smo imali prilike da čujemo vrlo ozbiljne optužbe na račin VDT-a SDT-a na koje javnost još uvijek nema odgovor koji bi uvjerio građane da ove dvije institucije i dalje postoje kao nezavisne.

MANS već dvije decenije u kontinutetu radi na otkrivanju konkretnih slučajeva korupcije i organizovanog kriminala i vjerovatno smo pojedinačno najveći podnosilac krivičnih prijava za slučajeve visoke korupcije u Crnoj Gori. Nikada do sada nismo uspjeli da ostvarimo uvid u ono što je tužilaštvo radilo po našim prijava, bilo da su one bile odbačene ili procesuirane. Po pravilu je izgovor bio zaštita istražnog postupka ili privatnosti lica koje je predmet istrage. Ipak u slučaju navodne kupovine tužioca Savkovića od strane funkcionera Demokrata, Katnić nije imao problem da u sred istražnog postupka u javnosti objavi transkripte prisluškivanih razgovora iz 2017. godine. Dakle iz predmeta koji se ,,procesuira” čitave četiri godine i to baš u momentu kada raste javni pritisak za njegovu smjenu. Nema sumnje da se radi o političkom djelovanju SDT-a i pravnom nasilju koje za cilj ima zadržavanje trenutne situacije u tužilaštvu. Samo taj posljedni slučaj, a bilo ih je sasvim dovoljno i u prethodnom periodu, dovoljan je kao dokaz da reforma tužilaštva mora početi sa njegovog vrha.

Milena PEROVIĆ

Komentari

nastavi čitati
Advertisement

Kolumne

Novi broj

Facebook

Izdvajamo