Povežite se sa nama

FOKUS

Njihovo, a Milovo

Objavljeno prije

na

Rade Vojvodić, koji će na mjesto direktora javnog servisa zvanično stupiti za nekoliko dana, najavio je ove sedmice da priprema kadrovske izmjene u RTCG i da tu televiziju neće voditi ni po babu ni po stričevima. Kako će na njegovu nepristrasnost uticati poslovne veze sa bivšim premijerom Milom Đukanovićem, nije objašnjavao. Iako je Vojvodić više puta demantovao veze sa Đukanovićem i DPS-om, evidencija Privrednog suda u Podgorici pokazuje da je Vojvodić bio jedan od vlasnika T – mobile, firme koja je osnovala Global Montenegro, kompaniju čiji su vlasnici Milo Đukanović i Vuk Rajković. Rajković je Đukanovićev kum i bivši osnivač dnevnika Publike, Radija Gorica, kao i član uprave Jugopetrola i hotela Fjord.

Đukanović je postao suvlasnik Globala u februaru 2008. godine, nakon što je na račun te firme legao kredit od pet miliona eura dobijen od Hipo alpe adria banke. Kao hipoteka za kredit upisano je zemljište od preko 20 hiljada kvadratnih metara u Budvi, kupljeno naknadno, novcem od kredita. Zanimljivo, plac koji je Đukanović kupio nedavno je bio zahvaćen požarom.

Prema podacima Privrednog suda, osnivač firme Global Montenegro su dvije kompanije: Kia, u stopostotnom vlasništvu Rajkovića, i T – mobile čiji je jedan od osnivača direktor RTCG – Rade Vojvodić. Prema evidenciji, Vojvodić je od septembra do decembra 2006. godine bio vlasnik T-mobile, koja je u januaru 2007. godine osnovala Đukanovićevu Global Montenegro. U to doba, prema registru, vlasnik T- mobile je Dragan Marković, Vojvodićev poslovni partner u više firmi, In Co i Montepano.

Vojvodić je, poznato je, bio direktor IN televizije, koja je zvanično još vlasništvu slovenačke Državne založbe, iako j e prije izvjesnog vremena najavljena njena prodaja grčkim investitorima. Više izvora tvrdilo je da je jedan od skrivenih vlasnika IN TV Stanko Subotić Cane, koji, osim prijateljstva sa Đukanovićem dijeli i dvije međunarodne potjernice za šverc cigareta:italijansku i švajcarsku.

Veze između Stanka Subotića i TV IN ne mogu se pronaći u evidenciji privrednih registara. Ali, poznato je da je WAZ sa kojim je Subotić bio u mnogim medijskim projektima na Balkanu, imao tijesne veze sa Bojanom Petanom, jednim od vlasnika Državne založbe, a prema našem registru on je i u TV IN-u.

U evidenciji DPS-a Vojvodić je među finansijerima vladajuće partije, što je on demantovao.

Kada je Vojvodić izabran za direktora RTCG, nije razmatran mogući konflikt interesa, s obzirom da je on i dalje vlasnik firmi koje se bave medijskim predstavljanjem i djelatnošću reklamnih agencija. Prema zakonu, direktor i članovi Savjeta ne mogu biti ,,lica koja, kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa ili zaposleni imaju interesa u pravnim licima koja se bave proizvodnjom radio i televizijskog programa”.

Vojvodić je izabran većinom glasova Savjeta RTCG. Prethodno je direktor RTCG Branko Vojičić, na inicijativu predstavnika civilnog sektora u Savjetu, smijenjen sa funkcije zbog lošeg gazdovanja televizijom i gubitaka. No, dolazak Vojvodića na čelo državne televizije pokazao je da bivšeg direktora nijesu i smijenili oni koji istinski žele promjene i transformaciju RTCG u javni servis, nego oni koji su ga i postavili. Nije preporučljivo očekivati da će RTCG pod vođstvom Vojvodića krenuti u transformaciju u servis građana.

To što će od decembra RTCG voditi čovjek u bliskim poslovnim vezama sa bivšim premijerom, nije jedini pokazatelj da se vrh vlasti ne želi odreći višedecenijskog uticaja na svoje medije.

Na tender za prodaju državne Pobjede, na čiju se zakonom propisanu privatizaciju čeka skoro deceniju, javile su se dvije firme: Avaz, u vlasništvu Fahrudina Radončića i Media Nea, Borisa Darmanovića, vlasnika podgoričkih Dnevnih novina .

Radončić je prvi otkupio tendersku dokumentaciju, i to nakon što je u razgovoru za Monitor tvrdio da nije zainteresovan za državnu novinu, jer je kako je rekao neprofitabilna, ,,u ogromnim dugovima” i “nije lider na tržištu”. Radončić je, poznato je, blizak prijatelj Mila Đukanovića. Pojedini bosanski mediji dovode ga vezu i sa Naserom Keljmendijem, narko bosom sa razgranatom mrežom saradnika i u Crnoj Gori. Radončić je veze sa Keljmendijem demantovao.

Radončić je za Monitor ranije kazao da je njegova odluka konačna i da se neće predomisliti. Šta je uticalo da promijeni mišljenje, nijesmo uspjeli saznati. Nije odgovarao na naše pozive.

Dobro upućeni tvrde da je Vlada Crne Gore u međuvremenu smekšala, te da je spremna smanjiti dio dugovanja Pobjede. Dug Pobjede krajem prošle godine iznosio je 19, 77 miliona eura. Takođe, za budućeg vlasnika Pobjede mogle bi biti interesantne vrijedne nekretnine koju ta medijska kuća posjeduje.

Boris Darmanović, vlasnik kompanije Media Nea koja je u posljednjem času otkupila tendersku dokumentaciju, kaže za Monitor da je njegova kompanija zainteresovana za Pobjedu samo u slučaju da se državna novina oslobodi bar dijela dugova.

Media Nea je, pri tom, otkupila dokumentaciju iako ne ispunjava uslove tendera. Ova kompanija tek se pojavila na tržištu, kao izdavač Dnevnih novina, koje su počele da izlaze tek ove jeseni. Vlada je kao uslove za budućeg vlasnika Pobjede postavila: najmanje trogodišnje iskustvo u obavljanju osnovne djelatnosti , i minimum osam miliona eura prihoda na kraju prošle poslovne godine, te ukupnu aktivu vrijednu 15 miliona eura. Radončićev Avaz ispunjava te uslove.

Media Nea, prema riječima Darmanovića, planira da uključi strane partnere u kupovinu državne novine, kako bi zadovoljila uslove tendera. Darmanović za Monitor kaže da računa na partnerstvo Petrosa Statisa, Grka koji već posluje u Crnoj Gori od Svetog Stefana do KAP-a, ili bar na njegovu pomoć oko povezivanja Media Nea sa grčkom medijskom korporacijom. Plan je da Media Nea, možda Statis i grčka korporacija skupa preuzmu Pobjedu, kaže Darmanović.

Petros Statis je, preko svoje kompanije Adcapital Montenegro, u proteklih nekoliko mjeseci kupio 15 odsto akcija Kombinata aluminijuma. Partner je sa grčkim milijarderom Viktorom Restisom u firmi Adriatic properties, koja je zakupac Svetog Stefana, a koja duguje skoro million eura za zakupninu. Restis je , inače, poslovni partner svrgnutog tajlandskog premijera Taksina Šinavatre, još jednog Đukanovićevog prijatelja, koji je dobio crnogorski pasoš.

Statis je vlasnik firme Adriatic properties 2, koja je jedina opštini Budva dostavila ponudu da sa lokalnim vlastima gradi vile Svetom Stefanu. Na svadbi Statisa, u Crnoj Gori, u svatovima je prema pisanju medija bio i Milo Đukanović.

Statis je jedan od osnivača firme Balkan energy koja je učestvovala u kupovini Rudnika uglja u Beranama, a za koju je više izvora tvrdilo da je firma familije Đukanović. Član odbora direktora Statisove Balkan energy 2009. godine bio je Predrag Drecun, koji je bio direktor Prve banke, u vlasništvu Mila i Aca Đukanovića.

Darmanović je i prilikom osnivanja Dnevnih novina računao na Statisov kapital. Prodaja nedavno osnovane novine, kaže, teče kako je mislio: prodaje par hiljada primjeraka. Da mu treba poslovni partner da bi održao i ovu novinu i sam je više puta govorio.

Darmanović tvrdi da kapital Viktora Restisa, iako je Statis njegov blizak poslovni partner u pojedinim poslovima u Crnoj Gori, ne stoji iza njegovih projekata. Kao ni Milo Đukanović.

,,Nemam nikakve veze sa Đukanovićem. Ni ja, ni Dnevne novine, ni moje firme”, kaže on za Monitor. Darmanović, naprotiv, tvrdi da Vladi ne odgovara to što je odlučio da pokuša da sa grčkim partnerima kupi Pobjedu, jer u Vladi, kaže, imaju favorite za privatizaciju državne novine.

Radončić ili Grci? Izgleda da je to manje važno, jer Đukanović svim sredstvima nastoji da osigura uticaj nad medijima koje je i do sada kontrolisao.

Kumovi, svatovi, ili poslovni partneri – svejedno je. Njihovo, a Milovo.

Milena PEROVIĆ-KORAĆ

Komentari

nastavi čitati

FOKUS

SIMBOL CRNE GORE U ŽARIŠTU BITKE ZA MOĆ: Čiji je Cetinjski manastir

Objavljeno prije

na

Objavio:

Nije riječ o  bogomolji,  o vjernicima, hrišćanima, pravoslavcima,  o njihovoj istoj potrebi da izgovore jednu te istu molitvu, na jednom te istom jeziku. Jer, da je tako, u Cetinjskom manastiru bilo bi  mjesta za sve vjernike i crkvene dostojanstvenike. Obje pravoslavne crkve.  Manastir bi bio, svih nas. Naš. Ovako, nastavljaju se bitke gladnih moći. Nad Crnom Gorom se nadvijaju utvare devedesetih minulog vijeka. I mnogih minulih vjekova

 

Nastavljeno je sa podizanjem tenzija i podjela i nakon ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 4. i 5. septembra. U centru  bitke za moć, sada se našao – Cetinjski manastir, u kom je prije deset dana, uz barikade, helikoptere i vojnu ćebad, ustoličen mitropolit Mitropolije crnogorsko-primorske –  Joanikije.

Nakon što je Skupština Prijestonice za ovu sedmicu zakazala sjednicu na kojoj je planirano da se izglasa inicijativa po kojoj se Cetinjski manastir, kao vlasništvo Prijestonice, daje na ustupanje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, Vlada je po hitnom postupku, dan prije zakazane sjednice, donijela odluku da se Cetinjski manastir hitno upiše kao državna imovina. Što je espresno i učinjeno. To je dovelo do novih protesta na Cetinju, ali i izliva mržnje i podizanja nacionalnih tenzija.

Policija je zbog vrijeđanja odbornika URA Slavka Jankovića, uhapsila dvojicu protestanata. Oni su Jankoviću, na ulazu u zgradu Opštine, dobacivali da je ,,izdajnik”, a pokret URA nazivali ,,sramnim i izdajničkim”. ,,Izdajnici, spustite glave, šta ste napravili građanima Cetinja”, ,,Da li će predstavnici URA-e ući u zgradu sa helikopterom”, čuje se na snimcima, dok prolazi Janković. Takođe, na jednom od snimaka, muškarac mu prijeti: ,,Ja ću ti kazati kad se vidimo”.

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo formiralo je i krivični predmet protiv Miloša Vasiljevića, koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti potpredsjednika Vlade i lidera pokreta URA Dritana Abazovića. Na snimku se vidi kako Vasiljević ispred cetinjskog parlamenta poručuje Abazoviću da će ga, kada ga vidi, ,,objesiti za m**a”, psujući mu ,,majku muslimansku”.

Opasne poruke stigle su i iz zgrade cetinjske Skupštine. Milovan Janković, odbornik DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje, i bivši gradonačelnik tog grada, poručio je Abazoviću da treba da ga je sramota.,,Sram te bilo, mrtvi ti se otac prevrće u grobu”, kazao je, između ostalog, na sjednici. Janković je u nastavku određivao kome više nije mjesto u Crnoj Gori.

Milena PEROVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 17. septembra ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

FOKUS

POSLIJE CETINJA: Gubitnici

Objavljeno prije

na

Objavio:

Na Cetinju, izgubili su mnogi. Prvo, predsjednik Đukanović, koji jasno je, više nema nekadašnju moć. Ali i novi mitropolit Joanikije, koji je ustoličen na način koji mu je onemogućio da ostvari ono o čemu sad  pripovijeda  – ,,prevazilaženje podjela”. Izgubila je i ona Crna Gora koja decenijama sanja neki bolji svijet i od Đukanovićevog i od srpskog sveta

 

Gorak je ukus nakon subote na Cetinju i svega što je pratilo ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. I dok se još utvrđuje šta se tačno dešavalo iza onog što smo vidjeli, već sada je jasno da su na Cetinju  izgubili  mnogi.

Prvo, predsjednik Milo Đukanović, koji,  jasno je, više nema nekadašnju moć. Ali i novi mitropolit Joanikije, koji je ustoličen na način koji mu je onemogućio da ostvari ono o čemu sad  pripovijeda  – ,,prevazilaženje podjela”. Izgubila je i ona Crna Gora koja decenijama sanja neku bolju, građansku, zemlju. I koja će još morati da čeka dostojne političke predvodnike.  Premijer  koji je spreman da sruši i Vladu i zemlju kako bi ustoličio svog mitropolita, i djelovi parlamentarne većine koji ga u tome prate,  to nije. Naravno nijesu ni oni koji su izgubili izbore lanjskog 30. avgusta.

Đukanović je pokušao na Cetinju da još jednom demonstrira svoju moć. Nedjeljama prije ustoličenja, njegova partija oglašavala se kao da je rat. Angažovana je i cjelokupna propaganda koja je Predsjedniku nastavila da služi i nakon avgusta prošle godine, a koja je pisala o ustoličenju na Cetinju kao o danu kada će nestati Crna Gora, i pasti krv. Podižući tenzije, Đukanović je  računao da će na podjelama po ko zna koji put utvrditi snagu. Pokazalo se da  trodecenijski vladar Crne Gore  više nema onu moć kojom je tri decenije držao državu  i njene institucije zarobljenim. Ni njegov dolazak na Cetinje,  ni pokušaji njegovog savjetnika za bezbjednost i višedecenijskog apsolutnog vladara policijskih snaga da utiče na policiju, nijesu pomogli. Veselin Veljović, koji je u jednom trenutku i napao policajce koji su bili na Cetinju da obezbijede ustoličenje,  je ne samo uhapšen, pa pušten da se brani sa slobode, zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, nego je i preko noći zaboravljen. Nema onih koji saosjećaju sa bivšim šefom policije, čiju su karijeru pratile optužbe da stoji iza mnogih napada na kritičare Đukanovićevog režima, afere o švercu cigareta i nelegalnom bogaćenju, te da je slijepo odan šefu koji je Crnu Goru,  i Cetinje, kroz tri decenije pretvarao u pustoš. Tako završavaju poslušnici, stubovi nekontrolisane moći.  Staro iskustvo kaže – oni su u javnosti neomiljeni nego njihove vođe. Veljović će imati prilike da se u to uvjeri.

Milena PEROVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 10. septembra ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

FOKUS

NOVA  KRIZA VLASTI: Vlada u barikadama

Objavljeno prije

na

Objavio:

Kako je za nedjelju dana pređen put od zadovoljstva i zahvalnosti do optužbi za „državni udar u Vladi“

 

U nedjelju, tek što je policija, uz more suzavca, uspostavila kontrolu na ulicama Prijestonice   premijer Zdravko Krivokapić najavio je otvaranje novog kriznog žarišta. U Vladi. Kao što su prethodno objavili Andrija Mandić i Milan Knežević, on je u ovlaš uvijenoj formi iskazao nezadovoljstvo načinom na koji je policija (ne)postupala prošlog vikenda.

,,U komandnom dijelu odgovornosti će biti preispitan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbijedio ili nije obezbijedio, uradio ili ne, djelovao ili ne…“, saopštio je premijer, „niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti”.  Javnost je, u tom trenutku, već obaviještena da se Krivokapić tokom noći sukobio sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom i ministrom MUP-a Sergejom Sekulićem. Posredno i sa Dritanom Abazovićem, potpredsjednikom Vlade zaduženim za pitanja bezbjednosti kome je bio upućen dio izjave o političkoj zaštiti osumnjičenih (prema tvrdnjama funkcionera DF – i presuđenih) čelnika policije.

Potvrdu sukoba dobili smo u utorak veče, kada je premijer u Vili Gorica organizovao prijem za pripadnike bezbjednosnog sektora. Iako nijesu formalno pozvani na skupu su se pojavili i Abazović, Sekulić i Brđanin. Premijerovo obezbjeđenje je sa ulaza vratilo službenog fotografa koji u sličnim prilikama bilježi aktivnosti potpredsjednika Vlade, a svrsishodnost tog poteza pokazala se nakon što su objavljene službene fotografije sa skupa. Na njima, kao u stara dobra vremena, nema nepodobnih funkcionera. Ni na jednoj.

Nakon rekordne zapljene kokaina (skoro 1,5 tona) Vlada je 30. avgusta organizovala konferenciju za medije kojoj su prisustvovali Krivokapić, Abazović, Sekulić i v.d. direktora Uprave prihoda Aleksandar Damjanović. „Kada izaberete profesionalne ljude na prave pozicije, onda nećete pogriješiti“, pohvalio se premijer, „posebno mi je zadovoljstvo da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj akciji“.

Za samo nedejelju dana pređen je  put do optužbi za svojevrstan „državni udar u Vladi“. Na šta se premijer, navodno, u subotu veče požalio Mandiću i Kneževiću.

Dakle, subota  veče. U Podgorici je završena svečanost povodom dolaska patrijarha SPC-a Porfirija. Na trgovima Cetinja i barikadama podignutim na magistralnom putu prema Podgrorici i Budvi nalaze se protivnici ustoličenja u tom gradu. Policija ih nadgleda i blokira pristup Cetinjskom manastiru. Specijalna jedinica MUP-a tek treba da uđe u Prijestonicu.

Pred premijerom i njegovim saradnicima je analiza ANB-a u kojoj se kaže da predstojeći događaji mogu imati „nesagledive posljedice“. Prema njihovim procjenama na Cetinju se nalazi oko 80 osoba koje „mogu imati pristup“ skrivenom oružju i spremne su da ga upotrijebe. ANB procjenjuje da se otprilike polovina njih nalazi na cetinjskim ulicama i barikadama. A druga polovina – na drugoj strani – u i oko Manastira.

Na stolu su i tri plana policije.

Priželjkivani – da se ustoličenje mitropolita Joanikija Mićovića obavi u Podgorici. Tako bi se preduprijedile moguće nevolje i žrtve.

Visokorizični – da se postavljene barikade „osvoje“ direktnim napadom policije i da se patrijarhu, mitropolitu i njihovim gostima omogući kopneni koridor  ka Manastiru.  Policajci objašnjavaju da taj plan, skoro izvjesno, donosi žrtve.  I da bi takav slijed događaja mogao dovesti do sukoba na ulicama drugih crnogorskih gradova. Koje ne bi imao ko da spriječi, pošto je praktično sva policija angažovana na Cetinju.

Realna opcija, na kojoj policajci insistiraju nakon što je postalo izvjesno da vrh SPC ne odustaje od ustoličenja pod Lovćenom (budu li prinuđeni krenuće pješke ka Cetinju, navodno su saopštili Porfirije i Joanikije), podrazumijeva da se čelnici SPC-a u Cetinjski manastir prebace helikopterom, dok policija  suzavcem zaokupi pažnju demonstranata. Držeći ih na bezbjednoj udaljenosti od Manastira i Vladičine bašte na koju je predviđeno slijetanje. Nedostatak ovog plana je to što MUP nije u stanju da vazdušnim putem iz Podgorice prebaci sve zvanice, već samo one čije je prisustvo neophodno da bi se obred održao.

Dramatične događaje najavljuje saopštenje poslaničkog kluba Demokrata kojim se zahtijeva da kompletno rukovodstvo bezbjednosnog sektora snosi odgovornost ukoliko UP ne obezbijedi ustoličenje na Cetinju.

Zatim premijer Krivokapić poziva direktora UP-a i izdaje mu naređenje: policija treba da u najkraćem roku krene sa uklanjanjem barikada i rastjerivanjem okupljenih, kako bi Cetinje zoru dočekalo spremno za ustoličenje mitropolita. Prema izvorima Monitora, Brđanin je odgovorio kako će se držati zakona. Tako je, zapravo, podsjetio ili obavijestio premijera da on nije taj koji ima mogućnost komandovanja policijom.

Krivokapić poziva Sekulića i traži da razriješi direktora UP-a. On će, kaže,  potom sazvati elektronsku sjednicu Vlade i imenovati v.d. direktora policije koji će izvršiti njegovo naređenje. Sekulić odbija, baš kao i zahtjev da podnese ostavku.

Sekulić i Brđanin, prema našim izvorima, insistiraju na članu 19. Zakona u MUP-u: „U vršenju policijskih poslova mogu se upotrebljavati ovlašćenja koja su propisana zakonom i čijom se upotrebom cilj postiže sa najmanje štetnih posljedica”. Ali, izgleda, kako unutar vlasti postoji veliko neslaganje po pitanju šta su najmanje štetne posljedice.

Ministar MUP-a čelnicima policije predočava premijerov zahtjev, i pita da li je neko od pomoćnika direktora UP-a spreman da zauzme Brđaninovo mjesto. Pomoćnici insistiraju da se cetinjska operacija  provede prema pripremljenom planu, uz puno jedinstvo vrha policije. Sekulić odlazi u gluvu sobu da obavijesti premijera. Tamo zatiče osobe kojima, prema zakonu, tu nije mjesto. I ulazi u verbalni sukob sa poslanikom Markom Milačićem.

Dok Krivokapić sa čelnicima DF-a razgovara o otopljavanju odnosa čelnici policije pritvrđuju detalje plana. I kreću u akciju. Naši sagovornici objašnjavaju kako o njihovoj (ne)kooperativnosti svjedoči i sljedeće: upotrebu specijalne jedinice može narediti samo direktor policije. I on je naredio. Opozvati je i povući sa terena može i ministar policije. Ali nije. Za upotrebu helikopterske jedinice koja se nalazi pri Direktoratu za vanrende situacije nadležan je ministar. I on je pokušao da ih podigne sa zemlje. Nakon što je obaviješten da piloti MUP-a odbijaju da lete, Sekulić je u pomoć pozvao ministarku odbrane Oliveru Injac (ona je sa premijerom u gluvoj sobi). Sveštenike je pred Manastir dopremio vojni helikopter.

Specijalci preko Budve, uz pomoć Marka – Bata Carevića i njegove teške mehanizacije probijaju barikade i zauzimaju položaje u gradu. Sada treba naći povod za planirani udar suzavcem na demonstrante. Taj problem rješava Veselin Veljović, na poznati način.

Dok policajci suzavcem prave dimnu zavjesu i na manje grupe razbijaju  okupljene, iz Kabineta premijera stižu dezinformacije. I tvit o njegovom „naređenju da se uhapsi Veljović“. Dva dana kasnije neko je uspio da predsjedniku Vlade objasni kako on nije vrhovni komandant koji može da naredi nečije hapšenje ili oslobađanje. I da je tom objavom ušao u zonu krivične odgovornosti. Dok saradnici pokušavaju da ispeglaju taj šlamperaj, premijer od ministra policije ponovo traži ostavku (ponedjeljak). Uzalud. Potom mu najavljuje da će pokrenuti postupak njegovog razrješenja. Iz DF-a tvrde kako je njih obmanuo, rekavši im da je to već učinio.

Uključuju se  ambasadori zemalja kvinte (SAD, Britanija, Njemačka, Francuska i Italija). Oni pokušavaju Krivokapića odgovoriti od nauma da izvrši sječu čelnika bezbjednosnog sektora i prenose poruku da će u suprotnom izgubiti podršku njihovih vlada. Aleksandar Vučić pozdravlja i zahvaljuje. Malo li je.

Zoran RADULOVIĆ

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo