Povežite se sa nama

FOKUS

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA PO HITNOM POSTUPKU: Učvršćivanje monopola

Objavljeno prije

na

Za utorak, 26. septembar zakazano je vanredno zasijedanje crnogorskog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Čemu tolika žurba i hitnost oko usvajanja novih regula u oblasti planiranja i upravljanja prostorom Crne Gore, nije baš jasno. Pogotovu ako se ima u vidu da je važeći Zakon mijenjan i dotjerivan više puta u poslednjih nekoliko godina, kako bi se do savršenstva doveo postupak urbanizacije neizgrađenih prirodnih resursa i olakšala gradnja objekata na njima u skladu sa interesima političkih moćnika i njihovih investitora.

Te promjene, očigledno, nisu bile dovoljne. Novi Zakon o planiranju donosi radikalna rješenja u oblasti planiranja i upravljanja prostorom. Brzina kojom se uvode drastične promjene vjerovatno je uslovljena blizinom novih lokalnih izbora i strahom vladajuće koalicije od gubljenja vlasti u crnogorskim gradovima. Uvodi se centralizacija svih poslova u procesu planiranja i gazdovanja prostorom na nivou Vlade, odnosno Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Novi koncept planiranja ima za cilj da oslabi lokalne uprave, oduzima opštinama najvažnije ingerencije na teritoriji kojom upravljaju, kao i značajan izvor prihoda koje ubiraju od širokog spektra poslova planiranja i gradnje.

Centralizacija uvijek predstavlja koncentraciju vlasti i moći unutar uže grupe na nivou državne uprave. Predloženi zakon daje ogromna ovlašćenja jednom Ministarstvu, i veliku moć jednom ili dvojici državnih funkcionera, na štetu svih lokalnih zajednica u Crnoj Gori. Na taj način dodatno se učvršćuju već postojeći monopoli, što je posebno vidljivo u sferi upravljanja neizgrađenim prirodnim resursima.

Novca i brzog profitiranja u Crnoj Gori više nema, pa su interesi ustremljeni ka prostoru i preostalim atraktivnim lokacijama. Zakonom se uklanjaju sve moguće barijere za njihovu nesmetanu eksploataciju. Nadležnosti lokalnih samouprava i sva prava nad zemljištem stavljaju se u ruke Vlade. Opštinska rukovodstva neće moći više da uslovljavaju i koče realizaciju kapitalnih projekata, poput propale valorizacije Kraljičine plaže na Barskoj rivijeri, ili Buljarice, Valdanosa i drugih lokacija sa Vladine liste za prodaju.

Šta će se, gdje, kako i za koga graditi, odlučivaće Podgorica, jedan centar, daleko od očiju građana i oslabljenih lokalnih samouprava.

Koliko je zaista moćan taj mali krug interesno povezanih ljudi u Crnoj Gori vidjelo se po načinu na koji organizovana i sprovedena cjelokupna procedura pripreme Predloga zakona koji će se za par dana naći pred poslanicima Crne Gore, čemu je Monitor posvetio više članaka.

Prepoznatljiva je bila nevidljiva ruka koja je iz duboke sjenke dirigovala aktivnostima aktuelnog ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića.

Ovaj ekonomista u fotelji Ministrastva koje upravlja prostorom, siromašne radne biografije, znao je da na burnim javnim raspravama organizovanim po crnogorskim opštinama, na brojna pitanja građana, u nedostatku argumenata i valjanog odgovora, garantuje „svojom čašću i poštenjem” kako su namjere zakonopisca dobre. I pored datih garancija otkriven je u pokušaju prevarnog podmetanja Predloga zakona koji nije prošao obaveznu javnu raspravu, verzije u koju građani nisu imali uvid i na koju nisu mogli dati svoje primjedbe i sugestije.

Ne pamti se da je ijedan zakonski predlog izazvao toliki odijum javnosti kao Radulovićev Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji će se donijeti po hitnom postupku. Nema sumnje da će u utorak sporni zakon biti glatko usvojen. O tome će odlučivati poslanici vladajuće koalicije krnjeg skupštinskog sastava.

Protiv Predloga zakona oglasili su se brojni građani, strukovne i nevladine organizacije, Zajednica opština Crne Gore i sve opštine pojedinačno, političke stranke, udruženja… Njihove primjedbe objavljene u Izvještaju sa javne rasprave uglavnom su odbijene uz nadobudni komentar ministra Radulovića – kako se radi o konstatacijama.

Koncept novog zakona po kome se ukidaju svi urbanistički planovi na nivou opština i uvode samo dva bazna planska dokumenta, Prostorni plan Crne Gore i Plan generalne regulacije naišao je na brojne kritike.

Oštre primjedbe uputila je Unija poslodavaca Crne Gore.

„Prostorno i urbanističko planiranje ovim Zakonom totalno je degradirano, devastirano, praktično ne postoji, i nerazumno centralizovano u Ministarstvu, bez mogućnosti stručne kontrole, ukida se kontrola izrade planske dokumentacije i kompletno planiranje na nivou lokalne samouprave, što je u suprotnosti sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i crnogorskim Zakonom o lokalnoj samoupravi”, navodi se u njihovom dopisu.

„Ovakvim zakonskim rješenjem, praktično se ukida slobodna profesija licenciranih planera i urbanista, onemogućava im se rad, ukidaju se licence za planere i odgovorne planere i privredna društva za planiranje, te se na taj način 151 licencirano privredno društvo i 355 licenciranih inženjera planera ostavlja bez struke i bez posla, bez mogućnosti rada i korišćenja stečenog znanja…” , navode crnogorski poslodavci.

Međutim, dok se jedni ukidaju, drugi se raduju.

„Ovim skandaloznim Prijedlogom zakona ovlašćenje nad planiranjem prostora daje se isključivo Ministarstvu održivog reazvoja i turizma, odnosno projektantskim biroima koji su u vlasništvu Aca Đukanovića i Brana Gvozdenovića. Pljačkaška Vlada ovim Zakonom želi da otme i preostale resurse kao što su Solana, Buljarica, Valdanos, Slovenska plaža, Jaz, Boka Kotorska… Ako se ovaj Zakon usvoji to će biti pljačka resursa Crne Gore”, kazao je lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, na pres konferenciji povodom najavljenog usvajanja Zakona o planiranju.

Projektni biroi RZUP, Republički zavod za urbanizam i projektovanje u vlasništvu Aca Đukanovića i CAU, Centar za arhitekturu i urbanizam, iza kojeg stoji Branimir Gvozdenović, potpredsjednik Skupštine, i do sada su uživali monopol na poslove izrade planske dokumentacije na državnom i lokalnom nivou. Za sve prioritetne projekte Vlade, planiranu izgradnju turističkih naselja, marina, urbanističkih projekata, prostornih i detaljnih urbanističkih planova gradova, nacionalnih parkova, državnih studija lokacije priobalnog područja, lokalnih studija predjela sjevera i juga zemlje, poslove izrade planske dokumentacije dobijala su isključivo ova dva biroa. Nakon planiranja slijedi projektovanje, pa iste firme rade na projektima idejnih rješenja stambenih i turističkih naselja, hotela, zgrada…

Novi Zakon o planiranju samo će učvrstiti zauzete pozicije iz kojih prozilazi i ogromna moć u oblasti državne politike planiranja i uređenja prostora.

Negativan stav na Predlog zakona o planiranju iznijeli su i u Inženjerskoj komori Crne Gore.

„Uspostavljen je centralistički model planiranja, uz potpuno ukidanje ingerencija u tom procesu lokalnim samoupravama, pri čemu sve poslove u vezi planiranja obavlja MORIT, bez propisivanja načina, uslova rada i djelatnosti, kao ni sopstvene odgovornosti u tom procesu, što je u potpunosti neprihvatljivo i suprotno javnom interesu… Pri sadašnjem stanju razvoja institucija koje učestvuju u procesu planiranja prostora i izgradnje, implementacija predloženog koncepta zakona je u potpunosti onemogućena…Usvajanje predloženog zakona izazvalo bi nesagledive negativne posledice po prostor CG, sa dalekosežnim posljedicama”, navedeno je, između ostalog, u opširnom temeljno obrazloženom dopisu IKCG.

Predsjednik Inženjerske komore Boris Ostojić kazao je ranije na raspravi na Okruglom stolu u Privrednoj komori, da su sve strukovne komore na zajedničkom sastanku donijele zaključke da je ovaj Predlog zakona u suprotnosti sa Evropskom poveljom, da ne nudi suštinsko unapređenje stanja u prostornom planiranju, te da ga treba povući iz procedure.

Iz Komore arhitekata ocijenjeno je da su rješenja loša, neodređena i neprihvatljiva, da su suprotna evropskim principima o decentralizaciji i da ovako zamišljen sistem neće funkcionisati.

Međutim, brojne negativne ocjene struke i nauke, opština i građana nisu pomogle da se donošenje takvog zakona zaustavi.

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović najavio je za subotu, 23. septembra protestni skup povodom najavljenog usvajanja kontroverznog Zakona o planiranju. On je pozvao mjesne zajednice, nevladine organizacije, političke partije i građane na skup, sa kojeg će se poslati jasna poruka poslanicima i ukupnoj crnogorskoj javnosti, da Budva ne pristaje na ukidanje njenih Ustavom zagarantovanih nadležnosti.

Da li će narodni poslanici koji sjede u klupama Skupštine Crne Gore ostati imuni na tolika osporavanja i poslušati direktivu svojih partijskih centrala, znaće se uskoro.

Branka PLAMENAC

Komentari

nastavi čitati

FOKUS

DRŽAVNE FINANSIJE I PARTIJSKA POLITIKA: Hod po tankoj žici

Objavljeno prije

na

Objavio:

Predloženi rebalans ima potrebnu podršku u parlamentu. Plate, penzije i socijalna davanja iz državne kase nijesu upitni do kraja godine. Onda bi na red mogle doći loše vijesti. Samo da se političari dogovore ko će biti glasnik

 

Crna Gora nije pred kolapsom, ohrabrio nas je ministar finansija Aleksandar Damjanović u srijedu veče, na kraju rasprave o (drugom) rebalansu budžeta za 2022. godinu. „Pokušavamo da obezbijedimo nesmetano funkcionisanje vitalnih sistema društva do kraja tekuće godine”. Valjda su to dobre vijesti.

Dan je počeo u drugačijem raspoloženju. Zdravstveni i obrazovni sistem mogli bi stati, a država ostati bez novca neophodnog za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja, saopštili su iz Ministarstva finansija. „Ukoliko ne dođe do usvajanja rebalansa, uvećane isplate je vrlo teško obezbijediti preraspodjelom sredstava iz budžeta drugih potrošačkih jedinica, a da pritom ne dođe do narušavanja funkcionalnosti rada tih institucija i servisa koje one pružaju građanima”.

Upozorenje je pratio i popis finansijskih obaveza „koja proizilaze iz zakonskih rješenja usvojenih u prethodnom periodu”: za Fond zdravstva (38,6 miliona), Fond PIO (36 miliona), za uvećane zarade zaposlenima u zdravstvu i prosvjeti (28,5 miliona), bivšim korisnicama naknada po osnovu rođenja troje ili više djece (5,5 miiona), licima prepoznatim zakonom iz rudarske i metalske industrije (šest miliona), poslodavcima za zapošijavanje osoba sa invaliditetom (tri miliona), nezaposlenim licima (jedan milion)… Tokom rasprave shvatili smo da problem nijesu samo nova zakonska rješenja nego i loše računice onih koji su, u ime vlade Zdravka Krivokapića, pripremali ovogodišnji budžet.

Slijedio je niz „trulih kompromisa”. Izvršna vlast je podmitila poslanike tadašnje većine ponudom da svaki od njih, pojedinačno ili pod okriljem partije, uveća rashodnu stranu budžeta amandmanom koji bi državnu kasu koštao „do million eura”. Rečeno – učinjeno. Zakonodavna većina je, zauzvrat, prihvatila da tadašnjoj vladi, kao realno očekivane prihode, prizna i projekcije koje su se zasnivale na primjeni nepostojećih zakona. Neke od njih tadašnja vlada nije ni pripremila do usvajanja budžeta, a nijedan od njih do danas nije usvojen u parlamentu.

I, kada se sve sabere i oduzme, dolazimo do rebalansa. Nakon koga će očekivani državni prihodi tokom ove godine biti za tri miliona manji (uprkos inflaciji, poskupljenjima i jačanju fiskalne discipline), a rashodi skoro 200 miliona veći u odnosu na ono što je planirano krajem prošle godine (i pored golemih „ušteda” u kapitalnom budžetu).

Zoran RADULOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 30. septembra ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

FOKUS

MANDATAR BEZ MANDATA: Il je vlada ili su izbori, il je nešto gore od oboje

Objavljeno prije

na

Objavio:

Nakon što je dodatno produbljena politička kriza, a zemlja upala u institucionalni bezdan, pa se ne zna čekaju li nas izbori ili nova vlada, svi okrivljuju sve za sabotiranje dogovora i kršenje Ustava. Ustav, na žalost, nije predvidio da zemljom upravljaju neodgovorne elite, spremne na sve zarad funkcija

 

Nakon maratonskih konsultacija avgustovske većine i konačnog dogovora da formiraju novu 44. vladu sa Miodragom Lekićem na čelu, rasplet političke krize se – ne nazire.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da prihvati ponudu 41 poslanika koja mu je verbalno, putem medija, saopštena po isteku zakonskog roka. Prethodno je Andrija Mandić, pismom, od njega zatražio da mandat za sastav nove vlade povjeri Lekiću. Dok su se lideri tzv. stare većine međusobno optuživali za neuspjeh pregovora,  Đukanović je u utorak, nakon što nikome nije povjerio mandat za sastav nove vlade, Skupštini dostavio predlog za skraćenje mandata i raspisivanje novih izbora. U obrazloženju je naveo da „nije stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira vladu”, kao i to da se oni koji su predložili Miodraga Lekića nisu odazvali konsultacijama ni dostavili potpise kojima bi potvrdili postojanje neophodne podrške.

Predlog predsjednika za skraćenje mandata parlamentu stara parlamentarna većina već je javno odbila, tvrdeći da neće na sjednici glasati za to. Lider DF-a Andrija Mandić ocijenio je da je Đukanović na taj način izvršio „državni udar“.

Đukanović je tražio da se o inicijativi za skraćenje mandata parlamentu glasa 30. septembra. Avgustovski pobjednici prijete da će izazvati prijevremene predsjedničke izbore ukoliko Đukanović do tada ne povuče svoj predlog. Đukanović je saopštio da neće da prejudicira šta će uraditi ako Skupština Crne Gore ne skrati mandat 30. septembra, ali je naveo da će „njegov potez biti u skladu sa Ustavom“.

Ustav je ove sedmice najčešće korišćena riječ. Nakon što je dodatno produbljena politička kriza, a zemlja upala u institucionalni bezdan, pa se ne zna čekaju li nas izbori ili nova vlada, svi okrivljuju sve za kršenje Ustava i tumače ga po svojoj volji. Ustav, na žalost, nije predvidio da zemljom upravljaju neodgovorne elite, spremne na sve zarad funkcija i moći.

Poslanici stare parlamentarne sada tvrde da je predsjednik države prekršio Ustav jer nije ispoštovao odredbu koja ga obavezuje da pozove predstavnike svih parlamentarnih partija na konsultacije.

„Đukanović je napravio veliku grešku koja se slobodno može nazvati kršenjem Ustava, kada je sazvao konsultacije. On je, prenebregavajući ono što piše u članu 95 Ustava, pozvao samo dio predstavnika političkih partija zastupljenih u Skupštini… Pošto to nije urađeno kako treba, jedan od najlakših izlaza je da Đukanović ponovi proces, da u skladu sa Ustavom sazove konsultacije, i stvar će biti riješena. Da stvar bude smješnija i čudnija, čak nije pozvao ni Lekića, za kojeg zna da je kandidat za mandatara”, ocijenio je je šef Kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović.

I dok traže Đukanovićeve ustavne i zakonske propuste, avgustovski pobjednici zaboravljaju da pomenu da su njihovi pregovori još trajali u vrijeme kada je Đukanović, u četvrtak, 15. septembar, zakazao konsultacije sa političkim partijama. U to doba niko nije ni pominjao da nijesu svi dobili pismeni poziv od Đukanovića, a više njih je saopštilo da znaju da je krajnji rok da dostave Đukanoviću ponudu i potpise 41 poslanika u ponedjeljak, 19. septembra. U ponedjeljak, ponude i potpisa – nije bilo u pismenoj formi. Lider DF-a Andrija Mandić obratio se Đukanoviću u ponedjeljak poslijepodne preko medija, saopštivši da su se dogovorili. Takođe, avgustovski pobjednici saopštili su da imaju „verbalnu podršku“ koalicije Crno na bijelo, da je dogovor postignut i da mogu da formiraju 44. vladu.

Pismena ponuda sa potpisima poslata je Đukanoviću dan nakon isteka propisanog roka, u utorak, 20. septembra. GP URA je prvobitno odbijala da njeni poslanici potpišu ponudu, tražeći kompletan dogovor o sastavu buduće vlade („ništa nije dogovorno dok sve ne bude dogovoreno“). Konačno, nakon što je ostatak avgustovskih pobjednika pristao na uslove URA-e, promjenili su mišljenje.

Lider URA-e, i aktuelni premijer tehničke vlade Dritan Abazović, je u vrijeme kada su avgustovski pobjednici trebali da dostave ponudu Đukanoviću, pošao u posjetu SAD-u, nakon što je održao konferenciju za štampu, gdje je iznio brojne optužbe na račun onih sa kojima pregovara  o eventualnoj budućoj vladi. U trenu kada je trebalo okončati političku krizu u zemlji, on je u SAD odveo deset saradnika o trošku budžeta, i predano radio na sopstvenom marketingu, od vožnje biciklom po njujorškim ulicama do gostovanja na tamošnjim televizijama. Ipak, eto, dao je verbalnu podršku za formiranje vlade na čelu sa Lekićem.

„Verbalno predložiti nekoga u 2022. godini, u trenutku kada u svijetu funkcionišu i elektronske sjednice, ostaviti prostor za bilo kakav manevar nekome kao što je Đukanović je prilično na svoju štetu. On koristi svaku pukotinu koju može“, ocijenio je pisac Đuro Radosavović, apostrofirajući dio odgovornosti za aktuelnu politčku krizu i na avgustovsku većinu.

Tokom maratonskih konsultacija avgustovskih pobjednika, takođe je postalo jasno da im je na prvom mjestu partijski interes i partijske kalkulacije, a ne dogovor u cilju prevazilaženja političke krize. Konsultacije su protekle u beskrajnim međusobnim optužbama, neozbiljnosti, i bez jasne volje da se do dogovora i dođe.

Zbog svega, Crna Gora je danas u dubokoj institucionalnoj krizi. Ne samo da nije jasno da li nas očekuju izbori ili će biti formirana nova vlada, nego se otvara i mogućnost novog institucionalnog vakuuma ukoliko poslanici ne prihvate Đukanovićevu inicijativu. A, moguće, i ukoliko je formalno prihvate (nemamo Ustavni sud).

Advokat Veselin Radulović ocijenio je da u slučaju da skupštinska većina ne podrži predsjednika države, kao što su najavili, nastaje još jedna pravna praznina.

„Podrazumijeva se da ako ne postoji dogovor oko formiranja Vlade i oko mandatara, Skupština donese odluku o skraćenju mandata. Međutim, naši političari ne rade uvijek ili veoma često ne rade ono što je logično, često ne rade ni ono što je u skladu sa Ustavom i zakonom, i od njih se uvijek može očekivati neka vrsta improvizacije koja je ili na granici kršenja Ustava ili čak i prelazi tu granicu”, kazao je on.

I bivši državni sekretar Andrej Milović smatra da ukoliko poslanici kao što su najavili, ne izglasaju skraćenje mandata Skupštini, nastaje nova pravna situacija: „U tom slučaju imamo pravni vakuum jer nemamo Ustavom definisanu situaciju šta se dešava kad se ne izglasa skraćenje mandata Skupštini, a Vlada je pala, što je još jedan dokaz da je Ustav pun praznina i da se mora mijenjati.“

Već se pominje pogućnost da skupštinska većina i bez Đukanovićeve inicijative izglasa izbor nove vlade na čelu sa Lekićem. U skladu sa Ustavom ili ne, ko te pita. Naknadno bi se, valjda, pronašlo odgovarajuće tumačenje.

Ustav, na žalost, više nema ko da tumači. Ustavni sud je odnedavno u blokadi, nakon što je penzionisan sudija Miodrag Iličković. Iz nevladinog sektora kažu da su za to krivi političari koji zbog različitih interesa odugovlače kompletiranje jedne od najvažnijih institucija u zemlji. Iz HRA su podsjetili da su u posljednje dvije godine raspisana četiri konkursa za sudije, a da su članovi Ustavnog odbora i poslanici Demokrata, DF-a i URA-e u različitim periodima, barem jednom, odbijali da glasaju za bilo kog kandidata, dok su predstavnici opozicije – DPS, preko dva mjeseca bojkotovali rad Skupštine i skupštinskih tijela.

Dvije godine od avgustovskih izbora, brojne druge institucije, a ne samo Ustavni sud, su u blokadi. A avgustovski pobjednici, umjesto da Đukanovića pošalju u političku istoriju, preuzeli su neke od mehanizama vladanja koje je stvorio. Zato danas njihove međusobne optužbe – ko je Đukanoviću odškrinuo vrata povratka na vlast – nijesu toliko bitne. Treba nam nova šansa.

Milena PEROVIĆ

Komentari

nastavi čitati

FOKUS

STARA VEĆINA I POTRAGA ZA MANDATAROM: Uđite momci, ne bojte se

Objavljeno prije

na

Objavio:

Kad se sve sabere, teško je povjerovati da avgustovski pobjednici zaista traže  kompromis kako bi uspješno došli do okončanja pregovora i predloga za Đukanovića. Predsjednik je, sasvim sigurno, zadovoljan

 

Skoro dvije sedmice nakon što je lider Nove Andrija Mandić radosno građanima saopštio da se avgustovska većina saglasila kako bi formirala 44. vladu, i nakon nekoliko sastanaka te iste većine, konačnog dogovora – nema. Dok ovaj broj Monitora odlazi u štampu, u crnogorskom parlamentu traje jedan u nizu sastanaka avgustovskih pobjednika. Istovremeno, predsjednik države Milo Đukanović čeka predstavnike parlamentarnih partija da mu dođu sa ponudom. Vrijeme otkucava.

U posljednji čas, u srijedu 14. septembra, blizu ponoći, avgustovska većina uspjela je da se dogovori oko imena mandatara. Prethodno su održana četiri sastanka na kojima, izuzev potpisivanja sporazuma kojim je predviđen izbor nove vlade i skupštinske administracije, nije bio napravljen ozbiljniji korak ka rješavanju krize vlasti.

U srijedu, nakon što je Mandić predložio da mandatar bude bivši diplomata, nekadašnji lider DF-a i lider Demosa Miodrag Lekić, avgstovski pobjednici saopštili su da oko predloga da Lekić bude mandatar postoji „visoka saglasnost”, te da je on „nesporan”. No, ostale su sporne raspodjele funkcija i moći unutar vlade koju bi eventualno formirali, pa su se pregovori nastavili.

Prethodno, partije su za mandatare predlagale sopstvene lidere. Otprilike ovako: Mandić Mandića, Abazović Abazovića… Nakon deset dana pregovora, Abazović je saopštio da će on odustati od pozicije mandatara samo ukoliko na to mjesto „dođe neko bolji”, odnosno posvećeniji borbi protiv organizovanog kriminala, kako je saopštio. Nakon skoro dvije sedmice sjetio se ko bi to mogao biti. Kazao je da bi „volio da kao mandatarku vidi Vanju Ćalović Marković”, direktoricu MANS-a. Ne postoje potvrde da se s njom o tome zaista i razgovaralo. Otuda, pregovori od početka liče kao pokušaj da se vode reda radi, i ne završe uspješno. I stav Demokrata, koji ne traže ništa, ni poziciju mandatara ni predsjednika parlamenta, idu tome u prilog, iako tvrde da je to njihova žrtva, zarad pregovora i građana. Teško je povjerovati da su srušili Abazovićevu vladu, da bi potom nezainteresovano stajali sa strane.

Ta stranka je na četvrtom sastanku saopštila da im ne bi bilo sporno da za najvažnije funkcije budu predložene potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak i bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, poručujući da im je neprihvatljivo da odlazeći premijer Abazović bude kandidat za mandatara. Opet, nema potvrde da se sa Bošnjak ili Borovinić Bojović o tome razgovaralo.

Da ne postoji ozbiljna volja da se pregovori uspješno okončaju, pokazao je i nastavak sastanka, u četvrtak ujutru. Nakon što su se avgustovski pobjednici konačno usaglasili da za mandatara ponude ime Miodraga Lekića, na pregovarački sto su stavljene nove teme za razmirice: ko će pokrivati koji resor i koju funkciju u vladi.

URA Dritana Abazovića je tražila kontrolni paket u Vladi, i bezbjednosti sektor. „Tražimo da pokrivamo sektor bezbjednosti i da sa SNP i manjinama imamo kontrolni paket, a to je jedno ministarstvo više u odnosu na ostale i da ministri koji su sada u Vladi ostanu”, kazao je lider URA-e i predsjednik akutelne vlade kojoj je izglasano nepovjerenje. Abazović faktički traži da se ne promijeni gotovo ništa. Da manjinska vlada koju je on kreirao, uz male korekcije, i eventualno novog premijera, nastavi da vrši vlast uz podršku onih koji su mu izglasali nepovjerenje – Demokrata i Fronta. Opet, nema potvrda da su manjinske partije pristale da budu dio ovog Abazovićevog paketa.

Demokrate su takav zahtjev URA-e ocijenile kao ucjenjivački. Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić optužio je GP URA za ucjenjivanje i maksimalističke zahtjeve, napominjući da su ih stalno mijenjali i vraćali se korak unazad.

„Vidjećemo kako će ovo dalje teći, da li će neko gledati demokratske principe i građane. Mi ćemo i dalje biti maksimalno konstruktivni i da se nadamo da će razum prevladati i da će se prestati s politikom uslovljavanja”, saopštio je nakon sastanka Bečić, navodeći da bi izvršna vlast trebalo da bude konstituisana na osnovu snage svake partije u parlamentu.

„I DF traži sektor bezbjednosti”, saopštio je lider URA-e, kazavši da on smatra da  DF-u treba da pripadne čelno mjesto u Skupštini, koji su nakon avgusta pokrivale Demokrate.

Zahtjev Demokratskog fronta da preuzme bezbjednosni sektor, još jedan je u nizu nerealnih zahtjeva avgustovskih pobjednika tokom pregovora, imajući u vidu da Brisel i Vašington, odavno javno tvrde da DF ne vide kao partnere. Teško da bi takva vlada imala podršku međunarodne zajednice. Znaju to i u Demokratskom frontu.

U prilog tome da ne postoji ozbiljna volja da se pregovori i uspješno okončaju govori i detalj da na nastavak pregovora, odnosno na sastanak pred odlazak kod Đukanovića, na kom je trebalo konačno usaglasiti ponudu, nijesu došli ni lider URA-e, ni lider Demokrata. I taj sastanak je prekinut, pa nastavljen sat i po kasnije.

Nakon prekida, koji je objašnjen kao pauza, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da su Demokrate odustale od sektora bezbjednosti. Tek iz te izjave javnost je saznala da su i Demokrate imale volju da preuzmu Službe. Danilović je objasnio da „ima preklapanja oko mjesta potpredsjednika vlade i da je zato data pauza”.

Tokom pauze, izvršni direktor URA-e Zoran Mikić kazao je da DF i Demokrate treba da kažu šta pripada koaliciji Crno na bijelo „kad im je odbijeno da vode sektor bezbjednosti i dobiju najviše funkcije u zemlji“.

Kad se pogledaju izjave, ispada da niko ili nema ništa protiv, ili se nije ni izjašnjavao o zahtjevu DF-a da vodi bezbjednosni sektor. To je još jedan čudan detalj pregovora.

Nije bilo izjašnjenja, makar ne javnih, ni na predlog lidera Prave Marka Milačića da poslanici stave 41 potpis da mandatar bude Miodrag Lekić i dostave to predsjedniku države. „Hajde da mu damo mandat i da ne radimo njegov posao, nego da on ponudi sastav vlade“, predložio je. I ništa.

Kad se sve sabere, teško je povjerovati da avgustovski pobjednici zaista traže  kompromis kako bi uspješno došli do okončanja pregovora i predloga za Đukanovića. Predsjednik je, sasvim sigurno, zadovoljan.

On je koji dan ranije, tokom posjete Pragu, ocijenio da „ne postoji raspoloženje u parlamentu da se oformi nova vlada”, te da je „realnije da se ide u organizaciju izbora da se dođe do odgovorne vlade”.

„Problem nekadašnje većine je što su njihovi odnosi opterećeni netrpeljivostima i omrazama, i to umnogome otežava dogovor“, prokomentarisao je pregovore direktor Televizije Nikšić Nikola Marković.

Ako se ne budu dogovorili, izvjesni su vanredni parlamentarni izbori, koji će uslijediti nakon skraćenja mandata parlamentu.

Istovremeno, na šta je podsjetio i Abazović, Đukanović može uprkos dogovoru „stare većine“ i nekome drugome dati mandat.

Šta god da se desi, sigurno je: dvije godine od pada DPS-a, Đukanović je još tu. Avgustovski pobjednici učinili su da se danas bolje osjeća nego 30. avgusta 2020.

Milena PEROVIĆ

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo