Povežite se sa nama

DRUŠTVO

Rasprodaja bez kraja

Objavljeno prije

na

Kinezi, Turci, Grci, Francuzi, Azerbejdžanci, Italijani, Egipćani – ko sluša najave Vlade o privatizaciji crnogorskih preduzeća, lako stekne utisak da su strani investitori sa sve četiri strane svijeta pohrlili u Crnu Goru u silnoj želji da kupuju ovdašnje firme. Slučajno, investitori su posebno zainteresovani za kupovinu crnogorskih firmi pred izbore. Ove sedmice su aktivirana tri stara posla. Iz Vlade je najavljeno da će biti raspisan tender za privatizaciju Instituta dr Simo Milošević iz Igala, podgoričkog Novog duvanskog kombinata, a obavijestili su i da napreduju pregovori oko prodaje državne Pobjede.

Privatizacija te tri kompanije traje deceniju. Vladini planovi privatizacije za ovu i 2002. godinu gotovo su identični, a većina preduzeća koje je trebalo prodati tada i danas su na vladinom spisku kompanija koje čekaju privatizaciju. Neke od tih firmi evo deceniju čekaju da ih usreći uspješni i odgovorni investitor. Pojedine su nakon neuspješnih pokušaja privatizacije, a pošto su uspješno opljačkane, opet vraćene na vladin spisak želja. Ima i onih koje se uništavaju postepeno, dio po dio, hotel po hotel.

Privatizacija Instituta dr Simo Milošević planirana je vladinim dokumentima još 2002. godine. Prvi tender raspisan je šest godina kasnije, u aprilu 2008. godine a propao je pošto je austrijska kompanija Kriostof menadžment odustala od kupovine. Posljednji tender za prodaju propao je lani sredinom februara, jer nije bilo zainteresovanih investitora.

Sada se kako potencijalni partner pominje francuska kompanija Viši. Prethodno je ministar finansija Milorad Katnić o privatizaciji Instituta pregovarao sa srpskim biznismenom Miodragom Kostićem.

,,Kao kolektiv smo umorni od hronične, višegodišnje izloženosti ‘privatizacionoj tezgi’. Skoro deset godina smo u nekim privatizacionim procesima, a do epiloga nikako da dođe”, požalio se početkom godine Branislav Radojičić, izvršni direktor Instituta

Hoće li konačno, nakon skoro deset godina nezakonitog poslovanja, biti privatizovana državna novina, još se ne zna. Iz Vlade su saopštili da su se načelno dogovorili sa bosanskim Dnevnim avazom Fahrudina Radončića i da bi ta kompanija trebalo da preuzme Pobjedu. No, dogovori između Vlade i Radončića, bliskog prijatelja bivšeg premijera Mila Đukanovića već su nekoliko puta ,,propadali”. Hoće li najsvježiji dogovor potrajati tek do izbora, još nije sigurno. Radončić je u međuvremenu predložen za ministra bezbjednosti BiH, pa je zbog te funkcije kazao da će se povući iz medijskog posla.

Decenija nije bila dovoljna ni da se iznađe srećno rješenje za Duvanski kombinat (DKP) a. Vlada sada raspisuje tender za dokapitalizaciju, odnosno izgradnju nove fabrike cigareta. Prošle godine, Vlada je formirala tzv. Novi duvanski kombinat. No, i stari i novi kombinat poslovali su ove godine sa gubicima. Prethodni tender za izgradnju nove fabrike cigareta u Crnoj Gori je propao jer nijedna od tri kompanije koje su otkupile tendersku dokumentaciju nije poslala investicionu ponudu.

Najozbiljniji kandidat za strateško partnerstvo sa Vladom i izgradnju nove fabrike cigareta bilo je preduzeće Neksan, u vlasništvu nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića. On je pojasnio da je odustao od posla jer je veličina fabrike predimenzionirana.

Duvanski kombinat takođe se nalazio na listi preduzeća obuhvaćenih planom privatizacije za 2002. godinu. Baš kao i HTP Ulcinjska rivijera i HTP Budvanska rivijera, čija je privatizacija planirana za ovu godinu.

Ulcinjska rivijera je do sada privatizovana tako što su tokom stečaja u koji je zapala prodavani dijelovi njenih nekretnina.

Stečaj u Ulcinjskoj rivijeri uveden je krajem aprila 2004. godine na zahtjev ulcinjske Elektrodistribucije zbog duga za struju u iznosu od oko 230.000 eura. Stvarni dug prelazio je tada 12 miliona eura. Iako je ova ulcinjska kompanije vratila cjelokupan dug, ostala je u stečaju, a njena imovina je krčmljena.

Sada se vodi istraga povodom privatizacije hotela Otrant, a mediji su pisali da su tim povodom u policiji, u odjeljenju za privredni kriminalitet, saslušani nekadašnji ministar turizma Predrag Nenezić i bivši ministar ekonomije Branko Vujović koji su bili u komisiji za prodaju tog hotela. Oni su potvrdili da su saslušani ali ne kao optuženi već kao svjedoci.

Prošle godine propao je tender za prodaju 63,52 odsto akcija HTP Ulcinjska rivijera, jer nije dostavljena nijedna ponuda. Iz opozicije su više puta tražili da Vlada prekine dosadašnji metod privatizacije Ulcinjske rivijere metodom prodaje imovine kroz stečaj do likvidacije. Najnovijim planom predviđa se prodaja većinskog paketa preko tendera.

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ocijenili su nedavno da su rasparčavanje hotelskog preduzeća Ulcinjska rivijera, te nesposobnost Vlade da na adekvatan način valorizuje prostor Velike plaže i Ade Bojane, marginalizovali Ulcinj i udaljili ga od zdravih investicija i otvaranja novih radnih mjesta. ,,Vlada je građanima Ulcinja dovela ‘strateške investitore’ koji su umjesto ulaganja rušili hotele, otpuštali i šikanirali radnike, uvodili preduzeća u stečaj, rasparčavali njihovu imovinu i izvlačili profit, a da niko u Vladi nije snosio odgovornost za loše privatizacione ugovore i da nema istraga. Niko nije završio u zatvoru zbog činjenice da je Ulcinj danas uprkos ogromnom investicionom potencijalu, najsiromašnija opština na Jadranu”.

Ove godine planirana je, po ko zna koji put, i privatizacija Budvanske rivijere, a ministar turizma Predrag Sekulić saopštio je da nije isključeno da će biti privatizovani hoteli Sveti Stefan i Miločer, što je novina, iako Vlada to nije razmatrala.

Stručnjaci su upozoravali da ne treba prodavati ni Kontejnerski terminal. Privatizacija Luke Bar planirana je još 2003. godine. Vladini zvaničnici pominjali su kao strateške partnere za privatizaciju Luke i Kontejnerskih terminala Itallijane, Kineze, Srbe, Engleze, Francuze…. Ništa.

Kompanija koja se u nedogled pljačka, pa opet pri(h)vatizuje definitivno je Kombinat aluminijuma, koji se opet našao na spisku onih koje treba udomiti.

Samo nekoliko kompanija koje su trebale biti privatizovane prije deset godina ,,uspješno” su rashodovane. Telekom, HTP Boka, Gornji Ibar… Visoku korupcija prilikom privatizacije Telekoma dokazali su američki pravosudni organi. HTP Boku preuzela je Vektra. Umjesto obećanih ulaganja, Vektra je pošla u ogromne dugove i stečaj. Nekretnine HTP Boka date su kao garancija za ogromne kredite koje je Dragan Brković, još jedan Đukanovićevićev prijatelj, podigao na taj račun. Drama Gornjeg Ibra okončana je katancem na fabrici, a stotine radnika je ostavljeno bez posla. MANS je nedavno od tužilaštvu zatražio da ispita kako je u 29 kompanija sjevera neopravdano uvođen stečaj, kako bi se njihova imovina prodala u bescjenje.

Spisak kompanija koje su nestale u decenijama depees vladavine još je duži. Onima koje su ostavili bez posla, pred izbore, opet nude radna mjesta. Oni znaju kako.

Milena PEROVIĆ-KORAĆ

Komentari

DRUŠTVO

DRAŠKO VUKOVIĆ, BIVŠI ČLAN KARTELA DARKA ŠARIĆA, PONOVO UHAPŠEN: Bjegunac koji se godinama slobodno šetao Crnom Gorom  

Objavljeno prije

na

Objavio:

Zagrebačka policija uhapsila je Draška Vukovića po Interpolovoj potjernici iz Argentnine, raspisanoj 2009. godine. Vuković je bio svjedok saradnik u postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina. Vuković je 2016. godine platio 1.700 eura kazne jer je priznao da je lažnom izjavom istragu napada na novinara Tufika Softića iz 2007. skrenuo u pogrešnom pravcu, da bi ona bila završena zbog nedostatka dokaza

 

Gotovo trinaest godina nakon međunarodne akcije Balkanski ratnik, u kojoj su uhapšeni članovi narko klana Darka Šarića, ponovo se pominje ime Draška Vukovića. On je nedavno uhapšen u Zagrebu, jer se nalazi na Interpolovoj potjernici od 2009. godine. Za njim je potjernicu raspisala Argentina zbog pokušaja dilovanja gotovo pola tone kokaina u toj južnoameričkoj zemlji.

Vuković se šetao centrom Zagreba, kada su mu pripadnici hrvatske policije stavili lisice na ruke. Smješten je u ekstradicioni pritvor i čeka suđenje po tom zahtjevu za izručenje.

U Crnoj Gori je poznat otkad je pobjegao iz zatvora u Danskoj. On je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu sa 38 kilograma kokaina, vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom državljana Srbije, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše. Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor. Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narko kartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila.

Draško Vuković je bio svjedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik. Svjedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da je Šarić bio neprikosnoveni vođa.

Vuković je 2016. godine platio 1.700 eura kazne jer je priznao da je lažnom izjavom istragu napada na novinara Tufika Softića iz 2007. skrenuo u pogrešnom pravcu, da bi ona zatim bila završena zbog nedostatka dokaza. Istraga pokušaja ubistva Softića je obustavljena jer policija i tužilaštvo za osam godina nijesu obezbijedili dokaze.

Policija je, na osnovu iskaza Vukovića, podnijela krivičnu prijavu protiv Dragana Labudovića, Ivana Asanovića i Vladana Labudovića 2014, sedam godina nakon napada na Softića. To je učinjeno samo na osnovu usmenog iskaza Vukovića, bez ijednog materijalnog dokaza, što su potvrdili spisi predmeta.

Vuković je prethodno, kako se navodi u spisima, samoinicijativno policiji dao informaciju da mu je Dragan Labudović, prilikom posjete Argentini, ispričao da je za isnoz od po 500 eura angažovao Berance Vladimira Labudovića i Ivana Asanovića da fizički napadnu Softića. To je, navodno, urađeno jer je novinar pisao o kriminalu u Beranama, dovodeći u vezu sa tim Dragana Labudovića. Te navode Vuković je ponovio i pred ODT Berane, nakon čega je otvorena istraga protiv njih pred Višim tužiocem u Bijelom Polju i naložene mjere tajnog nadzora. Te mjere, međutim, nijesu obezbijedile dokaze za krivičnu prijavu.

Vuković je naknadno pred višim tužiocem rekao da nikada nije dao te izjave, te da je njegov potpis falsifikovan. On je to objasnio navodima da je zapisnik potpisan latinicom, a da on piše samo ćirilicom.

Ivan ČAĐENOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 3. februara ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

DRUŠTVO

SLUČAJ NAPADA NA PREDRAGA SPASOJEVIĆA: Opšta opasnost ili pokušaj ubistva

Objavljeno prije

na

Objavio:

Tužilaštvo uhapšene za napad na Predraga Spasojevića, bivšeg načelnika Istražnog zatvora Spuž, terete za „izazivanje opšte opasnosti“  i „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“. Spasojević smatra da nadležno tužilaštvo nije uradilo svoj dio posla, i da se u konkretnom slučaju može raditi jedino o teškom ubistvu u pokušaju

 

Nekadašnji načelnik Istražnog zatvora Spuž Predrag Spasojević, na čiju je kuću prije dva mjeseca bačena bomba, poručio je da će svjedočiti u korist Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), uhapšenih u tom slučaju. On smatra da tužilaštvo nije na pravi način okvalifikivalo djela za koja tereti Lakušića i Popovića.

Iz tog tužilaštva Monitoru su odgovorili da je protiv Lakušića i Popovića podnijet optužni predlog zbog krivičnog djela  – „izazivanje opšte opasnosti“  i „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

,,Ako će odgovarati za izazivanje opšte opasnosti, odbijam da svjedočim protiv njih, svjedočiću u njihovu korist jer smatram da nijesu počinili to krivično djelo, i treba ih odmah osloboditi“, ogorčeno poručuje Spasojević.

Ističe da nadležno tužilaštvo nije uradilo svoj dio posla, i da se u konkretnom slučaju može raditi jedino o teškom ubistvu u pokušaju.

,,Šta bi bilo da je prva bomba eksplodirala ili druga? Da li bi to bilo ubistvo ili izazivanje opšte opasnosti kvalifikovano težom posljedicom. Zna se šta je bomba i da je njena namjena uništenje neprijateljske žive sile. Ako se djelo koje je počinjeno na moju štetu i pored toga kvalifikuje kao izazivanje opšte opasnosti, onda ne znam u kojoj zemlji živimo. Smatram da tužilaštvo nije uradilo svoj dio posla, jer ja ovu dvojicu koja se terete i protiv kojih je podignut optužni prijedlog u životu nijesam vidio. Motiv se nalazi u Istražnom zatvoru i isključivo je vezan za moj rad. Djelo je naručeno direktno iz Istražnog zatvora, ističe Spasojević.

On dodaje da su kazne za djelo koje se Lakušiću i Popoviću stavlja na teret male, te da samim tim sistem nije pokazao ozbiljnost da se suprostavi kriminalu i ozbiljno kazni  počinioce koji vrše  krivična djela na štetu policijskih službenika.

Bivši načelnik Istražnog zatvora, pojašnjava da je na jednoj od sjednica Vlade označen kao štićena ličnost nakon čega mu je dodijeljena policijska pratnja odnosno obezbjeđenje.

„Do kada će to trajati zavisi od procjene bezbjednosti koju će uraditi Agencija za nacionalnu bezbjednost“, kazao je Spasojević.

Spasojević je saopštio da je kao načelnik imao prijetnji od određenog broja pritvorenika, samo zbog toga što je radio svoj posao.

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni prijedlog protiv pritvorenika Marija Miloševića zbog napada na Spasojevića.  S druge strane i Milošević je podnio prijavu protiv Spasojevića, optužujuži ga za lažno prijavljivanje. I ovaj predmet se nalazi kod podgoričkog Osnovnog tužilaštva.

Prvog dana decembra na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta. Motiv, makar zvanično, ni do danas nije utvrđen.

Uporedo sa sudskim postupcima čeka se i odluka Disciplinke komisije koja je pokrenula postupak protiv Spasojevića i to zbog toga jer je tokom gostovanja u televizijskoj emisiji neovlašćeno iznio određene podatke koji se tiču bezbjednosti u zatvoru, uz činjenicu da za određene medijske nastupe nije tražio, niti dobio saglasnost starješine organa.

„Povodom medijskih istupa službenika Predraga Spasojevića, donijeta je Odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv imenovanog zbog težih povreda službene dužnosti. Zakonom o državnim službenicima i namještenicima propisano je da disciplinksi postupak za težu povredu službene dužnosti protiv državnog službenika vodi i Disciplinska komisija. U skladu sa navedenim, odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv službenika Predraga Spasojevića, dostavljena je Disciplinksoj komisiji na dalje postupanje, saopštio je Monitoru pomoćnik direktora UIKS-a Nebojša Janković.

Na sve ovo Spasojević ponavlja da nije kriv i da će to dokazati.

Spasojević je gostujući u istoj televizijskoj emisiji kazao i da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića „kod njega i da će mu spremiti ćeliju po svim standardima“.

Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i Kabineta predsednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na predsjednika Crne Gore, te da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odmah se ogradio od svih njegovih izjava, posebno onih koje sadrže bilo koji politički segment, a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima državnog službenika i namještenika UIKS-a, kako su saopštili

Spasojević je smijenjen samo dva dana kasnije.

Svetlana ĐOKIĆ

Komentari

nastavi čitati

DRUŠTVO

SLUČAJ UBISTVA RADOMIRA ĐURIČKOVIĆA: Klanovi ratuju transkriptima

Objavljeno prije

na

Objavio:

Na posljednjem ročištu u podgoričkom Višem sudu, kada je tužilaštvo predalo transkripte Skaj komunikacije, pala je sumnja na čitav slučaj, ali i advokaticu odbrane Nataliju Karadžić Perković i ključnog svjedoka Milorada Radulovića. Transkripti svjedoče kako pripadnici kavačkog klana pronalaze lažne svjedoke da bi se optuženi Mario Milošević proglasio nevinim

 

Ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića je među prvim likidacijama počinjenim u višegodišnjem sukobu dva zaraćena kotorska kriminalna klana. I pored činjenice da je za ovaj zločin, za razliku od više desetina sličnih slučajeva, došlo do podizanja optužnice, na posljednjem održanom ročištu u podgoričkom Višem sudu, pala je sumnja na čitav slučaj, ali i na same aktere događaja, počev od advokata odbrane do ključnog svjedoka Milorada Radulovića, na osnovu čijeg iskaza je tužlac u konačnom i zasnovao svoj optužni akt.

Sumnja je otvorena kada je tužilac Željko Tomković, s ciljem da dokaže umiješanost Podgoričanina Marija Miloševića u ovaj zločin, predao transkripte Skaj komunikacije, koji svjedoče kako pripadnici kavačkog klana pronalaze lažne svjedoke da bi se ovaj optuženi proglasio nevinim.

S druge strane i odbrana Miloševića je došla do transkripta komunikacije, ali suprotstavljenog škaljarskog klana, u kojima se govori o pokušaju da se namjeste dokazi koji će teretiti Miloševića za ubistvo. Tako je i počeo „rat“ komunikacija u ovom procesu.

Advokatica Miloševića Natalija Karadžić Perković 11. novembra prošle godine od suda zatražila je da se istraži ko je osoba koja pod šifrom ,,B20712“ putem Skaj aplikacije saopštava sagovorniku da će sve napraviti da njen klijent bude osuđen na 40 godina robije.

U toj komunikaciji između Miloša Đuričkovića i Milija Bajramovića preko Skaj komunikacije 6. marta 2020. godine se eksplicitno navodi: ,,Samo čekam suđenje da počne i kopam ga 40 godina samo ne spominji nikome“, ,,ma idu oni po 20 godina a mario 40“, ,,napraviću ja da je mario puca sve sam spremio ja“, „zabetoniraću ga“, ,,ma svi su zabetonirani“, ,,kraj je njima“, ,,neće ga kosti iznositi vidjećes“…

Postupajući tužilac Željko Tomković je nakon toga kontaktirao nadležne policijske organe od kojih je zatražio dostavljanje materijala koji se odnosi na optuženog Miloševića. Ali je dobio neočekivano. Sredinom decembra umjesto komunikacije Đuričkovića i Bajramovića dostavljene su mu komunikacije Marija Miloševića sa Slobodanom Kašćelanom iz perioda od početka decembra 2020. godine do sredine februara 2021. godine. U tim kominukacijama, a koje su javno objavljene, njih dvojica dogovaraju obezbjeđivanje lažnih svjedoka i lažnog alibija za Miloševića za dan kada je ubijen Đuričković. Tako Milošević saopštava Kašćelanu plan da pred sudom tvrdi da je u vrijeme ubistva Đuričkovića bio na Kosovu.

Ono što ovaj slučaj čini specifičnim je to da je, prema istoj komunikaciji, Milošević u čitavu priču oko sređivanja alibija uključio i svoju advokaticu Nataliju Karadžić Perković.

Iz prepiske proizilazi da je advokatica Karadžić Perković početkom februara 2021. godine išla u Prištinu gdje se susrela sa Miloševićevim kosovskim advokatom Arsimom Bilalijem, pripadnikom kavačkog klana Srđanom Juriševićem i lažnim svjedocima.

Poslovi za račun klijenta, sudeći prema komunikaciji, tu se ne završavaju. Advokatica preko Skaj aplikacije javlja da su lažni svjedoci i kolega advokata Bilalija prošli testiranje i da su spremni pred sudom da tvrde da su spornog dana bili sa Miloševićem. Na sugestiju advokatice Karadžić Perković, Milošević i Kašćelan obezbjeđuju i dokaze koji bi sudu potvdili da je večerao u jednom hotelu na Kosovu.

– Važno da se sve odradi perfektno, jer Viši sud može da traži službenim putem da se sve to provjeri – kaže u jednoj od poruka advokatica Karadžić Perković, koju su prenijeli mediji.

Reakcije na objavljene komunikacije, očekivano, bile su ekspresne, pa je tako Osnovno tužilaštvo saopštilo da će utvrđivati da li je u radnjama advokatice i drugih lica koja se pominju u Skaj komunikaciji vezano za dogovor oko obezbjeđivanja lažnog alibija Mariju Miloševiću, ostvareno obilježje nekog od krivičnih djela koja su u nadležnosti tog tužilaštva.

Skaj komunikacija dostavljena je i Advokatskoj komori Crne Gore na ocjenu da li je advokatica Karadžić Perković prilikom obavljanja predmetnih komunikacija postupala u skladu sa Zakonom o advokaturi, drugim zakonskim propisima, Kodeksom profesionalne etike advokata i Statutom Advokatske komore, odnosno da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nje zbog teže povrede dužnosti advokata.

Advokatica Karadžić Perković na prošlom ročištu kažnjena je sa 1.000 eura jer se bez obrazloženja nije pojavila. Njen klijent Milošević nije prihvatio da ga po zamjeni brani advokat Srđan Lješković pa je sudija Veljko Radovanović odložio suđenje i sljedeće ročište zakazao za 23. januar.

Optužnica je u ovom predmetu nekoliko puta vraćana na dopunu istrage, a dokazi tužilaštva prihvaćeni su tek nakon nepune četiri godine od počinjenog zločina. Prvom optužnicom u kojoj je Milošević ,,samo“ bio zadužen za kupovinu automobila korišćenog u napadu, a hice ispalio Igor Mašanović, izmijenjena je nakon što je Milorad Radulović poslije tri i po godine od događaja, 12. marta 2020. godine, otišao u tužilaštvo i promijenio prvobitni iskaz koji je, sa nekim izmjenama, ponovio i pred sudom krajem oktobra prošle godine.

Radulović je pred sudom označio Miloševića za direktnog izvršioca ubistva Đuričkovića dok je Mašanović, kako je kazao, vozio automobil iz kojeg je pucano. Ustvrdio je da u autu nije vidio optuženog Vukana Vujačića, ali se na kraju suđenja ipak pridružio krivičnom gonjenju i protiv njega.

Svetlana ĐOKIĆ

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo