Povežite se sa nama

INTERVJU

ANA NENEZIĆ, IZVRŠNA DIREKTORICA CEMI-JA: Nova većina stavila u pogon izborne mehanizme koji su služili DPS- u 

Objavljeno prije

na

Bilo je za očekivati da će jedan od prvih koraka izborne većine iz 2020. godine biti upravo sveobuhvatna i inkluzivna revizija izbornog pravnog okvira. Međutim, ostali smo na deklarativnoj spremnosti, a od konkretnih aktivnosti se odustalo odmah po preuzimanju poluga vlasti

 

MONITOR: Saopštili ste nedavno da je najveći problem što u predsjedničke izbore ulazimo sa nereformisanim izbornim zakonodavstvom. Ko je za to odgovoran?

NENEZIĆ:: Važeće izborno zakonodavstvo je produkt višedecenijske vladavine DPS-a, koji je ključne izborne zakone oblikovao na način koji im je omogućavao prednost u gotovo svim izbornim ciklusima. Pravne praznine i pravna kolizija odredbi iz više izbornih zakona karakteristike su važećeg izbornog pravnog okvira, na koji godinama ukazuju kako domaći, tako i međunarodni akteri počev od Evropske komisije, ODIHR-a, organizacija civilnog društva pa nadalje. U ranijem periodu najglasniji u zagovaranju neophodnosti revizije izbornog zakonodavstva bili su tadašnji predstavnici opozicionih partija, koji su se u tim naporima u značajnom oslanjali i na ekspertsku podršku organizacija civilnog društva.

Stoga, bilo je i za očekivati da će jedan od prvih koraka izborne većine iz 2020. godine biti upravo sveobuhvatna i inkluzivna revizija izbornog pravnog okvira. Međutim, ostali smo na deklarativnoj spremnosti, a od konkretnih aktivnosti se odustalo odmah po preuzimanju poluga vlasti.

Za razliku od ranijih godina, o izbornoj refomi se više ne govori, niti postoje nagovještaji da će se u skorijoj budučnosti ući u ovaj proces. Imajući to u vidu, rekla bih da su  predstavnici nove većine prepoznali mehanizme i elemente koji su nekada služili DPS-u, i stavili ih u pogon svojih političkih interesa. Vlast se promijenila, ali su prakse ostale iste.

MONITOR: Šta će to značiti u praksi, u susret predsjedničkim izborima?

NENEZIĆ:: Oni će se sprovesti pod istim pravilima, odnosno u okviru nereformisanog izbornog zakonodavstva, što znači da u izborni proces ulazimo sa neprofesionalizovanom, politizovanom i netransparentnom izbornom administracijom, nesređenim biračkim spiskovima, koji i dalje proizilaze iz netačnih registara prebivališta i registra državljana. Dalje, zakonski okvir ne sadrži sankcije u pogledu falsifikovanja potrebne dokumentacije za kandidaturu niti proceduru koju bi Državna izborna komisija trebalo da slijedi u takvoj situaciji.

Podsjetiću da smo na prethodnim predsjedničkim izborima 2018. godine imali preko 1.000 žalbi građana koji su navodili da su njihovi potpisi podrške falsifikovani. Pravni epilog ove afere nemamo, a sistem se nije mijenjao pa možemo osnovano pretpostaviti da će se ista praksa nastaviti, dok mi nemamo efikasan mehanizam koji takvu praksu može ograničiti ili zaustaviti.

Problem postoji i kod nadzora finansiranja izborne kampanje, u smislu neizvedenih ovlašćenja ASK-a, koja vrši nadzor i inspekciju na terenu tokom kampanje, ali i dalje kontrola ostaje formalna, jer se zasniva na dokumentaciji koju podnose sami kandidati, i ograničena je na trajanje izborne kampanje. Tako postavljen sistem nije efikasan i prethodni izborni ciklusi su nam pokazali da ne daje rezultate.

Dodatno, zloupotreba državnih resursa tokom kampanje je jedan od ključnih problema, koji će, plašim se, imati svoj puni domet upravo sada, u sistemu gdje sve političke strukture vrše vlast, na različitim nivoima. Ta pozicija im daje prostor za politička zapošljavanja, koja se ne dešavaju tokom izborne kampanje, već kontinuirano, pa samim tim i ne mogu biti predmet nadzora, ali svakako doprinose političkoj prednosti.

Vjerujem da je jasno da samo ovaj manji dio problema koje sam navela imaju potencijal da bace negativno svjetlo na ukupan izborni proces i dodatno uruše povjerenje građana u izborni proces.

MONITOR: Kako komentarišete provjeru DIK-a da li  Andrija Mandić i Milojko Spajić imaju prebivalište i biračko pravo u Srbiji?

NENEZIĆ:: Odluka Državne izborne komisije (DIK) da uputi zahtjev Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) Srbije je strogo politička odluka koja nema utemeljenje u važećim pravnim propisima. Imajući u vidu da naša izborna administracija nije prošla kroz proces profesionalizacije i depolitizacije, ovakva odluka ne iznenađuje. Sama činjenica da organima druge države upućujete zahtjev za lica koja u tom trenutku nemaju potvrđene kandidature govori o zakonitosti, ali i ozbiljnosti tog zahtjeva.

Ukoliko je DIK zaista želio provjeriti ove navode, a ne spovoditi političku predstavu, zahtjev bi se uputio MUP-u, koji dalje vodi taj postupak. Takođe, zahtjev treba uputiti za sve potvrđene kandidate kako bi se izbjegla neopravdana selektivnosti.

U ranijim pokušajima da dobiju ove podatke, za druga lica, MUP je naišao na zatvorena vrata, odnosno Srbija je odbila da dostavi podatke pozivajući se na Zakon o zaštiti ličnih podataka. Vjerujem da će i ovog puta odluka biti ista, ukoliko se nadležni organi odluče za zakonitu provjeru, nakon potvrđenih kandidatura svih kandidata za predsjednika Crne Gore, ne samo Andrije Mandića i Milojka Spaića.

MONITOR: Saopštili ste da ćemo se u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore „svega naslušati i nagledati“. Kako vidite atmosferu u kojoj se ovi izbori odvijaju?

NENEZIĆ:: Kampanja za predsjedničke izbore je u toku, iako većina kandidatura još uvijek nije potvrđena. Sudeći po ukupnoj političkoj klimi i početnim porukama, očekujem izrazito negativnu kampanju. Red optužbi, uz red jeftinih obećanja.

Da bi privukli pažnju i simpatije birača, kandidati će biti široke ruke i obećavati sve, i moguće i nemoguće. Podsjetiću vas da se tokom ranijih kampanja ovaj dijapazon kretao od opraštanja dugova građana, preuzimanja kreditnih zaduženja, izgradnje bar 50 hotela sa 5 zvjezdica. Da smo se vodili ovim obećanjima do sada bi doživjeli ekonomski procvat, bili zemlja pravde i zakona, izbore sprovodili po reformisanom zakonodavstvu, a punopravna članica Evropke unije postali bi bar tri puta do sada.

Početne poruke ukazuju da će se kampanje kandidata voditi na sličan način, i fokusirati na ona pitanja koja ne potpadaju pod ustavom propisane nadležnosti predsjednika, odnosno biće fokusirane na teme poput borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala, ekonomskog razvoja, zapošljavanja, procesa pristupanja EU.

Iako zabrinjavajući trend, vjerujem da su crnogorski birači dovoljno politički sazreli i da se prilikom donošenja odluke kome da povjere svoj glas neće rukovoditi samo onim što kandidati govore, već će pažnju fokusirati i da konkretne rezultate.

MONITOR: A kako vidite odluku vladajućih da idu sa više kandidata na  predsjedničke izbore, i ovo čekanje na kandidate opozicije?

NENEZIĆ:: Politički potezi pozicije i opozicije u ovom trenutku uslovljeni su iznenađujućim brzim jačanjem partije Evropa sad i njenog lidera Milojka Spaića koji se, sudeći prema svim početnim istraživanjima, pozicionirao kao kandidat sa najvećim procentom podrške birača u Crnoj Gori. Vjerujem da obje strane u ovom trenutku traže formulu za što bolji nastup i rezultat, odnosno slabljenje ES i njenog kandidata.

Kontinuirani pad podrške birača nekada neprikosnovenom DPS-u, koji je došao kao posledica upornog odbijanja ove partije da sprovede unutarstranačku reformu nakon serije izbornih poraza, doveo ih je u poziciju izbora onog kandidata koji u svojim rukama nema izvjesnu pobjedu već neizvjesno učešće.

Tu i prepoznajem razloge odugovlačenja konačne odluke o izboru kandidata. Zajednički kandidat opozicionog bloka više nije opcija pa se očekuje da će sa obje strane političkog spektra biti više kandidata. Sa druge strane, kandidatura Đukanovića je mač sa dvije oštrice jer sa jedne strane može da homogenizuje birače, ali i da motiviše protivnike da izađu u većem broju na izbore. Vjerujem da će DPS do zadnjeg trenutka pokušavati da pronađe kandidata koji može biti dostojan protivnik ali neće značajno naštetiti poziciji DPS-a na političkoj sceni partije u slučaju gubitka. Ukoliko se to ne desi, vjerujem da će Đukanović preuzeti odgovornost i ponovo se kandidaovati, uz sve navedene rizike.

Sa druge strane, vjerujem da više jakih kandidata može biti motivišuće za birače da u što većem broju izađu na izbore. Jasno je da veća izlaznost ide njima u prilog, a slabi šanse drugoj političkoj strani. Dodatno, ulazak u drugi krug jednog od kandidata izborne većine, daje realnu šansu za uspjeh na izborima, uz nepodijeljenu podršku svih političkih subjekata ovog spektra.

MONITOR: Kako ocjenjujete  institucionalnu i političku krizu koja traje, i gdje je izlaz?

NENEZIĆ: Promjena vlasti nije donijela očekivane i najavljene rezultate. Ušli smo iz jednog eksperimenta (ekspertske Vlade) u drugi (manjinske Vlade), koje su funkcionisale u uslovima duboke političke nestabilnosti.

Politička kriza je sve dublja, društvo dodatno polarizovano i obespravljeno. Sistem ne funkcioniše, a ključne institucije su u v.d. stanju. Proces EU integracija stoji u mjestu bez doglednih šansi da se krene naprijed. Čini mi se da smo postali taoci političkih elita i njihovih političkih igara za još koji pedalj vlasti.

Jedini racionalan izlaz je u raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i potencijalnoj prekompoziciji političke scene, uz eventualno stvaranje većine koja će olakšati reformu ukupnog sistema, prohodnost zakona i ubrzati proces EU integracije Crne Gore. Preduslov je izbor sudija Ustavnog suda koji je sada, čini mi se, izvjestan pa se nadam da će nakon toga uslijediti i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Milena PEROVIĆ

Komentari

INTERVJU

EDIN OMERČIĆ, ISTORIČAR, INSTITUT ZA ISTORIJU SARAJEVSKOG UNIVERZITETA: Politički je mit da je SDA bio jedini organizator otpora

Objavljeno prije

na

Objavio:

Bosanskohercegovački političari zorno pokazuju da se ne može govoriti o političkim elitama, već je ovdje riječ o političkim klasama, koje su same sebi svrha

 

MONITOR: Još nema Vlade Federacije BiH, gdje SDA koristi procedure i pokušava da pokaže svoju nezamjenljivost i kroz predlog Bakira Izetbegovića o koncentracionoj vladi. Kako gledate na formiranje državnih institucija BiH poslije opštih izbora održanih početkom oktobra prošle godine?

OMERČIĆ: Dakle, sami ste rekli, gotovo je pola godine prošlo, polako se usvajaju budžeti na različitim nivoima vlasti, a to je čini se i najvažnije. Kako političarima, jer tako pokazuju da nešto ipak rade, te na taj način s jedne strane kupuju socijalni mir, a s druge pokazuju mladima, kako pojedincima tako i mladim ljudima s porodicama, da se stvari neće promijeniti, te da je zarad istog tog socijalnog mira, njihov odlazak iz ove zemlje poželjan, prihvatljiv i razumljiv. A što se tiče samog načina i ideja za formiranjem vlasti i ostanak u takvoj vlasti, bosanskohercegovački političari kroz ovakve primjere zorno pokazuju da se ne može govoriti o političkim elitama, već je ovdje riječ o političkim klasama, koje su same sebi svrha. Naravno, radi se o jednoj latentnoj prijetnji tipa: „Bez nas propadamo“. Pri čemu se svakako u obzir treba uzeti i svojevrsni politički mit o SDA kao jedinom organizatoru otpora i jedinoj političkoj organizaciji koja je branila međunarodni bosanskohercegovački politički subjektivitet tokom devedesetih, ali i nakon rata, kroz određene metamorfoze tog mita, sve do danas. Pri tome se mogu čuti ogromne ne samo revizionističke tendencije, nego i namjerne faktografske, činjenične zloupotrebe prošle historijske zbilje koje rukovodsvo te stranke gotovo svakodnevno plasira.

MONITOR: Kako gledate na spremnost građanskih partija kakvima se smatraju SDP i Naša stranka da uđu u široku koaliciju sa etno-nacionalnim partijama i formiraju Savjet ministara BiH kojim predsjedava Borjana Krišto iz HDZ-a BiH?

OMERČIĆ: Odlično ste primijetili, manifestacija simbola crvene, crvenog, u Bosni i Hercegovini ne znači da se radi o lijevim, radničkim partijama. Ljevica ne postoji, simbolika crvene boje u vanjskom identitetu ovih stranaka je još jedna laža. I, da, ovdje se samo možemo nadovezati na naprijed rečeno. Dakle, apsolutna je odsutnost bilo kakve odgovornosti prema vlastitom biračkom tijelu. Mene stvarno zanima na koji način ove stranke uspijevaju svoje članove, simpatizere i glasače uvjeriti na dobijanje glasa. To je prava marketinška umjetnost. Ali na ovakva su razočarenja ljudi u BiH navikli, i njihov je odgovor na to bio jedan, gotovo do umjetničke razine razvijen način, ne života, življenja, već preživljavanja, koji je em postao izlizan i iscrpljen, em pozivao na promjenu, koja se sada manifestira migracijama, stalnom nadom da je negdje drugdje, u stabilnijem društveno-političkom, kulturnom i ekonomskom  okruženju – bolje. Znamo da je približavanje ljevice desnici opasno po društvo, po zajednicu. No, kako se ovdje ne radi o ljevici, može se na pitanje njena nepostojanja nadovezati i pitanje: Postoji li zapravo i šta je to, kakvo je to, bosanskohercegovačko društvo?

Nastasja RADOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 24. marta ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

DŽEMO REDŽEMATOVIĆ, PREVODILAC, GLAVNI IMAM ZA PODGORICU I NIKŠIĆ: Mahmud Derviš – poezija otpora

Objavljeno prije

na

Objavio:

Derviševu poeziju suštinski može čitati samo onaj ko voli čitanje, pa onda voli čitanje poezije, a uz to voli i Palestinu. U suštini, onaj ko ima, i u sebi gaji, slobodarski duh, a protiv je bjelosvjetskih tirana i tiranija. Zbog svog otmeno hedonistilčkog stila života, teško da je on ikad pomislio da će njegovu poeziju prevoditi jedan imam. A, ja sam se toliko uživio u njegov svijet da sam ga doživio kao najrođenijeg

 

MONITOR: Protekle sedmice u Podgorici je održana promocija sabranih djela najpoznatijeg palestinskog i jednog od najznačajnijih arapskih pjesnika Mahmuda Derviša. Preveli ste sabrana djela u četiri toma. Kako ste došli na tu ideju da prevedete baš ovog pjesnika?

REDŽEMATOVIĆ: Ključ za ulazak u galaksiju Mahmuda Derviša bila je njegova kratka pjesma o cijeni rata. Ta pjesma je smirivala u sebi čitavu golgotu palestinskog naroda i države. Ona je glavni motiv mog bavljenja poezijom otpora o kojoj sam ranije imao tek skromno znanje. Evo te pjesme.

Rat će se okončati, lideri će se rukovati.

 Ostat će ta starica da čeka svoga sina šehida, i ta djevojka da čeka svoga voljenog muža i ona djeca da čekaju svoga oca junaka;

 ja ne znam ko izdade vatan ali vidjeh ko mu plati cijenu

MONITOR: Na promiciji prevoda je rečeno: „Mahmud Derviš je svjetskoj javnosti poznat po poeziji otpora, ali on piše i o izgubljenom djetinjstvu, neproživljenoj mladosti, identitetu, gubitku jezika…“ Njegova poezija nije posvećena samo Palestincima i Arapima, već je to poezija svih nas. Kako biste opisali ovog pjesnika?

REDŽEMATOVIĆ: Derviševa poetika ne govori samo o palestinskom iskustvu nepravde kosmičkih razmjera, već obuhvata univerzalnu borbu za slobodu svih ugnjetavanih i obespravljenih naroda. On svojim pjesmama pozdravlja i opisuje borbu za slobodu Španaca, Kurda, Egipćana i drugih naroda koji vape za slobodom i mirom, a njegovi pjesnički uzori su Dereck Walcott, Yanis Ritsos, Pablo Neruda… Često u svojim pjesmama pravi paralelu između Endelusa i Palestine, kao i autohtonih stanovnika Amerike nad kojim je izvršen genocid i Arapa. Njegova borba i nada u pobjedu izvire iz brojnih pjesama i stihova. On vjeruje i pjeva da će krv polomiti mač i   da Palestinac živi pola života, ali i da je ta pola bolja od smrti. Iako će kasnije u nekom intervjuu kazati da je splasnula njegova nada u bolje sjutra, Derviš u jednom distihu kaže da kad god napiše dvadeset redaka pjesme, primijeti da se opsada povukla za dvadeset metara.

Mahmud Derviš često u pjesmama govori novozavjetnim narativom i iskazuje miroljubivost i nadu u humanost ljudi. Njegov pjesnički genij je u sebi sažimao visprenog govornika i vizionara. Bio je čovjek širokih shvatanja, nije robovao stereotipima, bio je altruista, volio je ljude. Svojoj voljenoj djevojci Riti, Jevrejki koju su ubili cionisti, posvetio je divne pjesme. Bio je otmeni hedonista, vjerovatno naživljavajući život koji nije uspio živjeti u normalnim okolnostima. Zbog svog stila života,  teško da je ikad pomislio da će njegovu poeziju prevoditi jedan imam. Još u dalekoj Crnoj Gori. A ja sam se toliko uživio u njegov svijet da sam ga doživio ga kao najrođenijeg. Sanjao sam Mahmuda, dok sam prevodio. Nekad sam se znao nasmijati, nekada zasuziti. (Volimo život kad god možemo do njega doprijeti. Gdje god se smjestimo uzgajamo brzorastuće biljke, gdje god se nastanimo, požnjemo ubijenog čovjeka (…). Ruža manje).

Predrag NIKOLIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 24. marta ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

SRĐAN PERIĆ, JEDAN OD OSNIVAČA „PREOKRETA“: Ostanak Đukanovića štetan za Crnu Goru

Objavljeno prije

na

Objavio:

Alternativa Đukanoviću valjalo bi da bude ona koja znači promjenu i istinsku građansku opciju

 

MONITOR: Pred nama su najneizvjesniji predsjednički izbori od 1997. Šta mogu donijeti?

PERIĆ: Izbori će donijeti ili produženje vlasti DPS-a u hibridnom obliku ili će se DPS nepovratno na dug rok razvlastiti. U slučaju svoje pobjede, Đukanović bi dobio politički džek pot – konsolidaciju u stranci – ako ga je iko ikad i ugrožavao, jer bi pokazao da je on jedina „karta” na koju mogu igrati. Potom bi dobio legitimaciju da je demokrata, jer nije onemogućio tranziciju vlasti. S obzirom da novo rukovodstvo ničim nije dovelo, u formalnom-pravnom smislu, u pitanje zakonitost u vezi sa porijeklom, odnosno sticanjem njegovog bogatstva, oni bi mu time i tu potvrdu pribavili. Dakle, on bi tako dobio maltene snagu suštinskog monarha koji bi birao ko će biti u Vladi, jer bi imao neposredan izborni legitimitet i snažnu stranku, sa kojom bi izvjesno – prije ili kasnije – sarađivali i oni koji nam govore da to sada ne rade, mada među njima ima i onih koji to tvrde i pored činjenice što su izabrani glasovima DPS-a. Kao kruna svega, on bi ponovo bio prihvatljiv za međunarodnu zajednicu. Ovo bi bila rezultanta nove vlasti i „zasluga” pobjednika od 30. avgusta – nekog manje, nekog više. Što je najgore, ovaj saldo bi bi porazan po crnogrosko društvo i obesmišljavao bi političke procese i izvjesno vodio pojačanoj apatiji koja bi ponovo išla naruku Đukanoviću.

U drugom scenariju i on i njegova partija bi izgubili i posljednju značajnu uporišnu tačku.

Da ne budem nedorečen: smatram da bi za Crnu Goru bio štetan njegov opstanak na vlasti. Jednako, cijenim da bi alternativa njemu valjalo da bude ona koja znači promjenu i istinsku građansku opciju. A koja bi to bila – akteri na sceni su to izjašnjavanje učinili besmislenim. Koga bi god podržali, bili biste optuženi za izdaju. Ta strana je imala pobjedničku kartu, ali je sebi otežala poziciju. To je njihova odgovornost – ne građana. Odgovornost treba tražiti od svih – ne samo od prethodne vlasti.

MONITOR: Kako vidite incident na Cetinju, i reakcije nakon toga?

PERIĆ: Potrebno je podrobno ispitati sve okolnosti. Naravno da nasilje treba osuditi, ali utvrdimo tačno šta se dogodilo. To je trebalo da bez uvijanja saopšti rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako je to izostalo – ostaje da uz pomoć medija tumačimo motive i ocjenjujemo u kolikoj mjeri je čiji iskaz tačan.

Da ne ostavim dilemu – svako ima pravo na slobodu govora i na okupljanje – sviđalo vam se to ili ne – do granice dok ne narušava nečije dostojanstvo. Jednako sam i za to da svako ima i pravo da protestuje ne narušavajući ničiji integritet – posebno ne onaj fizički. Svako odstupanje od toga je nedopustivo.

MONITOR: Šta je najbolji izlaz iz političke krize u ovom trenutku?

PERIĆ: Rješenje su izbori. Kada imate ovakav i ovoliki deficit legitmiteta izvršne vlasti uz velik broj promjena stavova u odnosu na one od prije 30. avgusta, onda je u redu da se konsultuju građani šta misle o svemu tome. To se radi na izborima.

Nova većina je i ovdje pokazala svu raskoš samodestrukcije pa će sada o tome, ali i o datumu izbora odlučivati poraženi na izborima iz 2020. godine i to sa biračkim spiskom koji je njihovo „čedo”. Uz očitu prećutnu saglanost obje strane da niko ne dira birače na koje oni drugi računaju, a koji bi se primjenom zakona morali brisati iz biračkog spiska. Od „fantoma” do onih koji su izgubili osnov da budu u njemu.

Na djelu je totalna destrukcija političkog sistema iz jednog osnovnog razloga: želja da se vlada bez podrške građana.

MONITOR: Nakon izbora troje sudija Ustavnog suda, stvorli su se uslovi za konačno proglašenje rezultata izbora i tranziciju vlasti u Podgorici. Očekujete li da će se to i desiti?

PERIĆ: Izgleda da se ne žuri sa tim da se izbori u Podgorici zaokruže i čeka se rasplet trke za predsjedničke izbore. Već čujemo najave koalicionih partnera, od kojih zavisi formiranje te vlasti, da sada nakon kandidature gospodina Milatovića za predsjednika države treba razmotriti ko bi bio kandidat za gradonačelnika. Dakle, predstava u najavi. Model preslikan sa državnog nivoa.

Mlad politički subjekt je dobio podršku od različitih faktora na javnoj sceni koja je bila lišena gotovo ikakve kritičke note. Nama se u kontinuitetu ponavljaju identične situacije – nova partija koja pobere simpatije, uzlet, glorifikovanje, potom ide u stagnaciju i pad. Kada bi se njegovala kritička misao ne samo u odnosu na bivšu vlast, već i odnosu na sadašnju ali i nove aktere – to bi svima pomoglo da se taj obrazac nastanka i razvoja novih subjekata ne dešava. Ako se to ne promijeni – nastavićemo sa istim uzletima i padovima.

Priče o mesijanskim atributima predsjednika stranaka su nezrele i na kraju koštaju mnogo. Da li smo zaboravili da smo imali „jezde“ i „dafine“ koji su nekada predstavljani spasiocima naših finansija i privrede? I tada kao i sada, ako samo posumnjate u nepogrešivost ekonomskog modela koji se promoviše, proglašavani ste neprijateljem „svijetle budućnosti”.

Nama su potrebni političari koji će biti dosadni, koji će raditi svoj posao, koji će nam polagati račune a ne pričati bajke o sebi, koji neće pripovijedati o etici i emociji, već nuditi i sprovoditi program.

MONITOR: Kako vidite tendenciju države da preuzima prethodno privatizovanja preduzeća i najavu osnivanja novih državnih preduzeća?

PERIĆ: Sve je podređeno partijskoj promociji i želji da se bude što duže na vlasti. Nedvosmislena potvrda tome su nasmijana ili zamišljena lica direktora državnih kompanija, zavisi od prilike. Riječ je o ljudima koje su partije postavile na čelna mjesta, a onda se oni promovišu na partijskim stranicama na društvenim mrežama kako fantastično upravljaju našim preduzećima. Nude se podaci koje ne možete provjeriti i na kraju taj oglas plati opet građanin – doduše posredno, jer prvo novac iz državnog budžeta ide stranci, a onda stranka plaća Facebook-u ili kome već.

Kada je to bazična postavka, onda je pretenciozno očekivati strategiju privrednog razvoja i akcione planove koje iz nje proističu. Sve je tu od prilike do prilike, od kamere do kamere. Tako ni dobre ideje ne mogu imati ni izbliza efektuaciju koju bi mogle ostvariti.

Nema ništa sporno u tome što je upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetani prešlo u državne ruke. Smatram tu inicijativu vrlo dobrom. Međutim, sve se odigralo nepripremljeno i traljavo. A mogla se upravo tu pokazati efikasnost i spremnost. Da se nekoliko mjeseci spremala ta odluka, i da država pokaže i snagu i efikasnost.

Onda imamo kupovinu imovine Željezare od strane EPCG, a da javnost osim opšte priče nije imala dostupan biznis plan i kalkulaciju da li je bilo jefitnije promijeniti sistmetizaciju EPCG i priključiti te radnike ovoj kompaniji – ako je cilj bio socijalna briga – što isto može biti u redu. Umjesto toga čuli smo najave, ali bez jasnih rokova i indikatora kada i šta će konkretno biti postignuto. Direktori javnih preduzeća kao da ne razumiju da oni upravljaju našim resursom i da su dužni da građanima objasne šta rade. Slična situacija je i sa Lukom. Ponavljam, u načelu to mogu biti i dobre ideje, ali one moraju imati jasne računice. Potom imamo najavu moguće privatizacije turističkog kompleksa na primorju. Ista stvar – nemamo konkretne cifre i javno dostupne podatke šta se želi time postići.

Takav opšti pristup nije iznenađujući od ljudi koji nemaju iskustva u privredi.   Čudi kada on dolazi od onih koji imaju nekog predznanja u realnom biznisu i koji znaju koliko je teško otvoriti jedno održivo radno mjesto, a ne pričati bajke o sveopštem blagostanju i rekordima.

Slikanje premijera, ministara svih naših vlada su možda najskuplje plaćene fotografije koje ćemo ikada imati. Vrijeme je da fokus usmjerimo ka građaninu, a da od političara umjesto samohvale dobijemo bilans učinjenog i to uporedimo sa obećanjima. Tako bi valjalo da gradimo odgovornost u praksi.

 

Nismo čuli snažnu integrativnu ideju

MONITOR: Kako ocjenjujete dosadašnju kampanju, koja se, čini se, prilično zaoštrava pred početak izbora?

PERIĆ: Sasvim je očekivano da kampanja kako ide prema svom finišu dobija na intenzitetu. Poenta je što ona nije porodila novu demokratsku vrijednost. Nismo čuli snažnu integrativnu ideju, jasnu viziju kako pokrenuti opštedruštveni dijalog, kako zaokružiti zajednicu koja je na ivici cijepanja – to je ono što bi predsjednik mogao da radi. Umjesto toga smo od većine kandidata slušali da će oni raditi ono što je zapravo posao premijera – povesti zemlju u prosperitet. No, kada izbezumite javnost neprestanim političkim spektaklom – drugačije nije bilo ni realno očekivati.

 

Igra oko izbora nove vlade vrijeđa inteligenciju

MONITOR: Politička kriza čeka rasplet. Vlada koju bi okupio Miodrag Lekić nema potrebnu većinu. Govori se i o rekonstrukciji tehničke, ali vremena je sve manje, pošto bi, kako je najavljeno, Milo Đukanović ove sedmice mogao raspustiti parlament. Kako to sve vidite?

PERIĆ: Igra oko izbora nove vlade i izmjene Zakon o predsjedniku do te mjere potcjenjuje inteligenciju građana da to postaje uvredljivo. Donešen je Zakon o predsjedniku, odnosno njegove izmjene i dopune, koji daje mogućnost da se izabere premijer bez da mu predsjednik povjeri mandat. Taj Zakon je veoma upitan sa stanovišta ustavnosti – ali ostavimo to da Ustavni sud utvrdi.

Dakle, donešen je Zakon koji omogućava izbor mandatara bez da ga predloži predsjednik, ali razrađuje i opciju da predsjednik može raspustiti Skupštinu. Nemam nikakve dileme da se u ovaj proces ušlo s namjerom da se dogovoreni mandatar ne izabere za premijera iako se kao o tome usaglasio 41 poslanik. Onda smo gledali medijsko prenemaganje, mentalno maltretiranje nacije pregovorima za koje je bilo jasno da su predstava. Šta god da je u pozadini, saldo je takav da je Đukanović dobio još jedan poklon – nova većina mu je dala novim zakonom mogućnost da on određuje kada će biti izbori.

Vratimo se sada i aspektu ustavnosti, jer je zakonom uređeno ono što propisuje Ustav. Dileme oko toga je već mogao da razriješi Ustavni sud. To bi bilo blagotvorno i pokazalo bi se da taj sud dobija na proaktivnosti. Međutim, to se nije desilo.

 

Dok sudije ne pokažu da su iznad partija, mi smo besudna zemlja

MONITOR: Imamo li sada zaista odblokiran Ustavni sud?

PERIĆ: Hajde da jednom pomjerimo perspektivu očekivanja. Tražimo da nam Ustavni sud pokaže nezavisnost, a ne da se nadamo da će to biti tako. Sve što je prethodilo izboru sudija ukazuje da se radi o partijskom dogovoru.

Neka sudije pokažu da su iznad toga. Do tada, mi smo suštinski besudna zemlja.

Milena PEROVIĆ

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo