Povežite se sa nama

DRUŠTVO

BUDVA POD PRINUDNOM UPRAVOM, U KOTORU IZBJEGNUT ISTI SCENARIO: Prokockana prilika u turističkoj prijestonici

Objavljeno prije

na

Nakon odluke Vlade o uvođenju prinudne uprave predsjednik Milo Đukanović ima obavezu da u najkraćem roku raspiše prijevremene izbore u Budvi. Očekuje se da će biti zakazani za 5. jun 2022., istog dana kao u Tivtu, u Podgorici i još 14 drugih crnogorskih opština. DF i Demokrate su osvojile u Budvi 20 odborničkih mandata od postojećih 33. No pobjednici nisu obezbijedili funkcionalnost lokalne uprave

 

Na sjednici Vlade koja će se održati u četvrtak, kad ovaj broj Monitora bude u štampariji,  očekuje se donošenje odluke o uvođenju prinudne uprave u Skupštini Opštine Budva. Vlada će imenovati odbor povjerenika koji će voditi lokalni parlament do novih, prijevremenih izbora, dvadeset mjeseci nakon izbora održanih 30. avgusta 2020. godine. Na avgustovskim izborima, partije koje su i do tada upravljale najvažnijom turističkom opštinom, Demokratski front i Demokrate CG, osvojile su ubjedljivu većinu glasova i 20 odborničkih mandata od postojećih 33.

Međutim, komotna većina nije im pomogla da obezbijede funkcionalnost lokalne uprave i bogatu opštinu uvedu u miran i prosperitetan period. Ove dvije političke grupacije karakteriše ogromna netrpeljivost koja se manifestovala i tokom prethodne četvorogodišnje uprave, da bi nakon avgustovskih izbora eskalirala u pravi politički rat u kome nisu birane riječi da se ocrni druga strana pred građanima.

Veću odgovornost za situaciju koja je dovela do prinudne uprave i vanrednih izbora, ima Demokratski front čija je lista Za budućnost Budve, predvođena aktuelnim predsjednikom Markom Batom Carevićem, osvojila 14 odborničkih mandata. Opijen izbornim uspjehom, Carević se ponašao kao da je osvojio apsolutnu većinu u budvanskom parlamentu. Uzurpirao je  vlast u Opštini demonstrirajući samovolju u donošenju svih važnih odluka. Nije imenovao dva potpredsjednika Opštine na šta ga obavezuje Zakon o lokalnoj samoupravi. Tokom proteklih godinu i po dana u Budvi je obesmišljena izvršna vlast  jer nije zaključen koalicioni sporazum o podjeli resora, pa su mnoga ključna mjesta u lokalnoj upravi ostala nepopunjena ili sa kadrovima u v.d. stanju, sa kojima je lakše manipulisati.

U Budvi nije realizovan nijedan kapitalni projekat novog sastava lokalne uprave, ako se izuzmu građevinski radovi na uređenju i asfaltiranju gradskih i seoskih saobraćajnica. To su poslovi na kojima se najčešće angažuje mašinska operativa firme u vlasništvu članova porodice predsjednika Carevića, kako ističu njegovi oponenti.

Carević smjenjuje članove upravnih odbora i preotima direktorska mjesta u opštinskim preduzećima i agencijama, bez konsultacija sa bilo kojom političkom strankom u Budvi. Sa Demokratama je odavno na ratnoj nozi, a odbornici opozicionog  DPS-a ne  uzimaju  učešća u dešavanjima u Opštini.

Zbog bahatosti i samovolje u donošenju odluka, Carevića su napustile stranke sa njegove izborne liste, Prava Crna Gora i SNP, koje ukupno raspolažu sa 3 odbornička mandata. Sa znatno umanjenom političkom snagom iza koje stoji 11 odborničkih ruku, Carević i dalje sam vlada najvećom turističkom opštinom u Crnoj Gori, utvrđuje budžet, donosi plan investicija i komunalnog opremanja grada, razrješava i imenuje opštinske funkcionere.

Carevićeva igra prijestola okončana je 14. marta, podnošenjem ostavke predsjednika Skupštine Krsta Radovića, na posljednjoj sjednici Skupštine, na kojoj se još mogao zaustaviti hod Budve ka prinudnoj upravi. Međutim, nije bilo kvoruma. Budvanski parlament nije zasjedao punih 6 mjeseci. Kvorum za održavanje sjednica nisu davali odbornici Demokrata, nezadovoljni postizbornim političkim nadgornjavanjima.

Nakon odluke Vlade o uvođenju prinudne uprave, predsjednik Milo Đukanović ima obavezu da u najkraćem roku raspiše prijevremene izbore u Budvi. Očekuje se da će biti zakazani za 5. jun 2022., istog dana kao u Tivtu, u Podgorici i još 14 drugih crnogorskih opština.

Scenario prinudne uprave sa povjerenicima i raspisivanjem novih izbora, izbjegnut je, za sada, u Skupštinu Opštine Kotor. Dublja politička kriza izazvana blokadom lokalnog parlamenta, prevaziđena je u posljednji čas političkom kombinatorikom koja se neočekivano odigrala u Kotoru.

Dok su u Budvi rad parlamenta opstruirali odbornici Demokrata, kotorsku Skupštinu bojkotovala su  dvojica odbornika Demokratskog fronta. Izborna lista DF-a u Kotoru osvojila je 7 mandata, od kojih je 5 odbornika uredno dolazilo na zakazana zasjedanja, dok su odbornici Slobodan Lazović i Željko Knežević sabotirali rad Skupštine, navodno, nezadovoljni načinom raspodjele sredstava za kulturu.

Međutim, nakon višemjesečne pauze, u srijedu 24. marta,  održana je redovna sjednica SO Kotor kojoj su, kvorum, na iznenađenje javnosti, obezbijedili odbornici DPS-a. Milica Ljutić i Dejan Ognjanović su  prethodno napustili odbornički klub DPS-a, zadržali odbornički mandat, i saopštili da će ubuduće nastupati kao nezavisni odbornici. Njima se pridružio i odbornik Mladen Donković, uprkos stavu svoje partije (DPS), da ne prisustvuju zasjedanju. Svo troje odbornika ubrzo su izbačeni iz DPS-a.

Preletači iz DPS-a rijetko se viđaju na političkoj sceni Crne Gore. Tri odbornika napustila su kotorski DPS, čime je ova, pojedinačno najjača partija, spala na 9 odborničkih mjesta. Mnogi ovaj događaj ocjenjuju kao početak raspada Demokratske partije socijalista u Kotoru i trend u crnogorskoj politici koji uzima maha.

U Kotoru je većinu od 12 odbornika do juče imao odbornički klub DPS-a. Drugi po snazi su Demokrate sa 9 odbornika, zatim DF koji ima 7 mandata. Ostale stranke, SNP, URA, SDP, SD i LP imaju po jedno odborničko mjesto. Na vlasti su Demokrate, DF, URA i SNP sa ukupno 18 mandata.

Zadovoljstvo predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, zbog izvedenog manevra obezbjeđenja kvoruma za rad parlamenta, može kratko potrajati. Brojne optužbe za političku korupciju zahvaljujući kojoj su depeesovci napustili partiju na čijoj su izbornoj listi izabrani, stižu svakodnevno. Iz kotorskog DPS-a ne biraju riječi osude za odbornike-prebjege i predsjednika Jokića. Sada se DPS našao u poziciji koju je kreirao lokalnoj upravi u Budvi u ljeto 2020., otimajući vlast i mijenjajući izbornu volju građana, kupovinom odborničkog mandata, nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

Razlika između Budve i Kotora je u tome što samoproglašeni nezavisni odbornici u Kotoru svojim postupcima nisu doveli do promjene vlasti, već do njenog opstanka. Nije bilo ni skupštinskih sjednica po hotelima, upada u upravnu zgradu Opštine,  policijske sile sa dugim cijevima, opsade grada i prebijanja građana po kotorskim ulicama.

No održavanje nesmetanog rada kotorskog parlamenta, prema najavama parlamentarnih stranaka, nema puno sigurnosti. Najoštrije osude deblokade Skupštine stigle su  iz DF-a,  koji poručuje: ,,Jokić je pokazao na djelu kako izgleda organizovana sistemska korupcija koja se sprovodi sa mjesta predsjednika Opštine a u cilju ostanka na vlasti i ubiranja finansijske koristi na štetu građana Kotora“.

Iz njihove koalicije Za buduvćnost Kotora zaprijetili su da neće dati legitimitet kotorskoj Skupštini kojoj kvorum daju odbornici DPS-a.

Branka PLAMENAC     

Komentari

DRUŠTVO

DRAŠKO VUKOVIĆ, BIVŠI ČLAN KARTELA DARKA ŠARIĆA, PONOVO UHAPŠEN: Bjegunac koji se godinama slobodno šetao Crnom Gorom  

Objavljeno prije

na

Objavio:

Zagrebačka policija uhapsila je Draška Vukovića po Interpolovoj potjernici iz Argentnine, raspisanoj 2009. godine. Vuković je bio svjedok saradnik u postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina. Vuković je 2016. godine platio 1.700 eura kazne jer je priznao da je lažnom izjavom istragu napada na novinara Tufika Softića iz 2007. skrenuo u pogrešnom pravcu, da bi ona bila završena zbog nedostatka dokaza

 

Gotovo trinaest godina nakon međunarodne akcije Balkanski ratnik, u kojoj su uhapšeni članovi narko klana Darka Šarića, ponovo se pominje ime Draška Vukovića. On je nedavno uhapšen u Zagrebu, jer se nalazi na Interpolovoj potjernici od 2009. godine. Za njim je potjernicu raspisala Argentina zbog pokušaja dilovanja gotovo pola tone kokaina u toj južnoameričkoj zemlji.

Vuković se šetao centrom Zagreba, kada su mu pripadnici hrvatske policije stavili lisice na ruke. Smješten je u ekstradicioni pritvor i čeka suđenje po tom zahtjevu za izručenje.

U Crnoj Gori je poznat otkad je pobjegao iz zatvora u Danskoj. On je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu sa 38 kilograma kokaina, vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom državljana Srbije, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše. Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor. Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narko kartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila.

Draško Vuković je bio svjedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik. Svjedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da je Šarić bio neprikosnoveni vođa.

Vuković je 2016. godine platio 1.700 eura kazne jer je priznao da je lažnom izjavom istragu napada na novinara Tufika Softića iz 2007. skrenuo u pogrešnom pravcu, da bi ona zatim bila završena zbog nedostatka dokaza. Istraga pokušaja ubistva Softića je obustavljena jer policija i tužilaštvo za osam godina nijesu obezbijedili dokaze.

Policija je, na osnovu iskaza Vukovića, podnijela krivičnu prijavu protiv Dragana Labudovića, Ivana Asanovića i Vladana Labudovića 2014, sedam godina nakon napada na Softića. To je učinjeno samo na osnovu usmenog iskaza Vukovića, bez ijednog materijalnog dokaza, što su potvrdili spisi predmeta.

Vuković je prethodno, kako se navodi u spisima, samoinicijativno policiji dao informaciju da mu je Dragan Labudović, prilikom posjete Argentini, ispričao da je za isnoz od po 500 eura angažovao Berance Vladimira Labudovića i Ivana Asanovića da fizički napadnu Softića. To je, navodno, urađeno jer je novinar pisao o kriminalu u Beranama, dovodeći u vezu sa tim Dragana Labudovića. Te navode Vuković je ponovio i pred ODT Berane, nakon čega je otvorena istraga protiv njih pred Višim tužiocem u Bijelom Polju i naložene mjere tajnog nadzora. Te mjere, međutim, nijesu obezbijedile dokaze za krivičnu prijavu.

Vuković je naknadno pred višim tužiocem rekao da nikada nije dao te izjave, te da je njegov potpis falsifikovan. On je to objasnio navodima da je zapisnik potpisan latinicom, a da on piše samo ćirilicom.

Ivan ČAĐENOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 3. februara ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

DRUŠTVO

SLUČAJ NAPADA NA PREDRAGA SPASOJEVIĆA: Opšta opasnost ili pokušaj ubistva

Objavljeno prije

na

Objavio:

Tužilaštvo uhapšene za napad na Predraga Spasojevića, bivšeg načelnika Istražnog zatvora Spuž, terete za „izazivanje opšte opasnosti“  i „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“. Spasojević smatra da nadležno tužilaštvo nije uradilo svoj dio posla, i da se u konkretnom slučaju može raditi jedino o teškom ubistvu u pokušaju

 

Nekadašnji načelnik Istražnog zatvora Spuž Predrag Spasojević, na čiju je kuću prije dva mjeseca bačena bomba, poručio je da će svjedočiti u korist Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), uhapšenih u tom slučaju. On smatra da tužilaštvo nije na pravi način okvalifikivalo djela za koja tereti Lakušića i Popovića.

Iz tog tužilaštva Monitoru su odgovorili da je protiv Lakušića i Popovića podnijet optužni predlog zbog krivičnog djela  – „izazivanje opšte opasnosti“  i „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

,,Ako će odgovarati za izazivanje opšte opasnosti, odbijam da svjedočim protiv njih, svjedočiću u njihovu korist jer smatram da nijesu počinili to krivično djelo, i treba ih odmah osloboditi“, ogorčeno poručuje Spasojević.

Ističe da nadležno tužilaštvo nije uradilo svoj dio posla, i da se u konkretnom slučaju može raditi jedino o teškom ubistvu u pokušaju.

,,Šta bi bilo da je prva bomba eksplodirala ili druga? Da li bi to bilo ubistvo ili izazivanje opšte opasnosti kvalifikovano težom posljedicom. Zna se šta je bomba i da je njena namjena uništenje neprijateljske žive sile. Ako se djelo koje je počinjeno na moju štetu i pored toga kvalifikuje kao izazivanje opšte opasnosti, onda ne znam u kojoj zemlji živimo. Smatram da tužilaštvo nije uradilo svoj dio posla, jer ja ovu dvojicu koja se terete i protiv kojih je podignut optužni prijedlog u životu nijesam vidio. Motiv se nalazi u Istražnom zatvoru i isključivo je vezan za moj rad. Djelo je naručeno direktno iz Istražnog zatvora, ističe Spasojević.

On dodaje da su kazne za djelo koje se Lakušiću i Popoviću stavlja na teret male, te da samim tim sistem nije pokazao ozbiljnost da se suprostavi kriminalu i ozbiljno kazni  počinioce koji vrše  krivična djela na štetu policijskih službenika.

Bivši načelnik Istražnog zatvora, pojašnjava da je na jednoj od sjednica Vlade označen kao štićena ličnost nakon čega mu je dodijeljena policijska pratnja odnosno obezbjeđenje.

„Do kada će to trajati zavisi od procjene bezbjednosti koju će uraditi Agencija za nacionalnu bezbjednost“, kazao je Spasojević.

Spasojević je saopštio da je kao načelnik imao prijetnji od određenog broja pritvorenika, samo zbog toga što je radio svoj posao.

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni prijedlog protiv pritvorenika Marija Miloševića zbog napada na Spasojevića.  S druge strane i Milošević je podnio prijavu protiv Spasojevića, optužujuži ga za lažno prijavljivanje. I ovaj predmet se nalazi kod podgoričkog Osnovnog tužilaštva.

Prvog dana decembra na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta. Motiv, makar zvanično, ni do danas nije utvrđen.

Uporedo sa sudskim postupcima čeka se i odluka Disciplinke komisije koja je pokrenula postupak protiv Spasojevića i to zbog toga jer je tokom gostovanja u televizijskoj emisiji neovlašćeno iznio određene podatke koji se tiču bezbjednosti u zatvoru, uz činjenicu da za određene medijske nastupe nije tražio, niti dobio saglasnost starješine organa.

„Povodom medijskih istupa službenika Predraga Spasojevića, donijeta je Odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv imenovanog zbog težih povreda službene dužnosti. Zakonom o državnim službenicima i namještenicima propisano je da disciplinksi postupak za težu povredu službene dužnosti protiv državnog službenika vodi i Disciplinska komisija. U skladu sa navedenim, odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv službenika Predraga Spasojevića, dostavljena je Disciplinksoj komisiji na dalje postupanje, saopštio je Monitoru pomoćnik direktora UIKS-a Nebojša Janković.

Na sve ovo Spasojević ponavlja da nije kriv i da će to dokazati.

Spasojević je gostujući u istoj televizijskoj emisiji kazao i da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića „kod njega i da će mu spremiti ćeliju po svim standardima“.

Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i Kabineta predsednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na predsjednika Crne Gore, te da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odmah se ogradio od svih njegovih izjava, posebno onih koje sadrže bilo koji politički segment, a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima državnog službenika i namještenika UIKS-a, kako su saopštili

Spasojević je smijenjen samo dva dana kasnije.

Svetlana ĐOKIĆ

Komentari

nastavi čitati

DRUŠTVO

SLUČAJ UBISTVA RADOMIRA ĐURIČKOVIĆA: Klanovi ratuju transkriptima

Objavljeno prije

na

Objavio:

Na posljednjem ročištu u podgoričkom Višem sudu, kada je tužilaštvo predalo transkripte Skaj komunikacije, pala je sumnja na čitav slučaj, ali i advokaticu odbrane Nataliju Karadžić Perković i ključnog svjedoka Milorada Radulovića. Transkripti svjedoče kako pripadnici kavačkog klana pronalaze lažne svjedoke da bi se optuženi Mario Milošević proglasio nevinim

 

Ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića je među prvim likidacijama počinjenim u višegodišnjem sukobu dva zaraćena kotorska kriminalna klana. I pored činjenice da je za ovaj zločin, za razliku od više desetina sličnih slučajeva, došlo do podizanja optužnice, na posljednjem održanom ročištu u podgoričkom Višem sudu, pala je sumnja na čitav slučaj, ali i na same aktere događaja, počev od advokata odbrane do ključnog svjedoka Milorada Radulovića, na osnovu čijeg iskaza je tužlac u konačnom i zasnovao svoj optužni akt.

Sumnja je otvorena kada je tužilac Željko Tomković, s ciljem da dokaže umiješanost Podgoričanina Marija Miloševića u ovaj zločin, predao transkripte Skaj komunikacije, koji svjedoče kako pripadnici kavačkog klana pronalaze lažne svjedoke da bi se ovaj optuženi proglasio nevinim.

S druge strane i odbrana Miloševića je došla do transkripta komunikacije, ali suprotstavljenog škaljarskog klana, u kojima se govori o pokušaju da se namjeste dokazi koji će teretiti Miloševića za ubistvo. Tako je i počeo „rat“ komunikacija u ovom procesu.

Advokatica Miloševića Natalija Karadžić Perković 11. novembra prošle godine od suda zatražila je da se istraži ko je osoba koja pod šifrom ,,B20712“ putem Skaj aplikacije saopštava sagovorniku da će sve napraviti da njen klijent bude osuđen na 40 godina robije.

U toj komunikaciji između Miloša Đuričkovića i Milija Bajramovića preko Skaj komunikacije 6. marta 2020. godine se eksplicitno navodi: ,,Samo čekam suđenje da počne i kopam ga 40 godina samo ne spominji nikome“, ,,ma idu oni po 20 godina a mario 40“, ,,napraviću ja da je mario puca sve sam spremio ja“, „zabetoniraću ga“, ,,ma svi su zabetonirani“, ,,kraj je njima“, ,,neće ga kosti iznositi vidjećes“…

Postupajući tužilac Željko Tomković je nakon toga kontaktirao nadležne policijske organe od kojih je zatražio dostavljanje materijala koji se odnosi na optuženog Miloševića. Ali je dobio neočekivano. Sredinom decembra umjesto komunikacije Đuričkovića i Bajramovića dostavljene su mu komunikacije Marija Miloševića sa Slobodanom Kašćelanom iz perioda od početka decembra 2020. godine do sredine februara 2021. godine. U tim kominukacijama, a koje su javno objavljene, njih dvojica dogovaraju obezbjeđivanje lažnih svjedoka i lažnog alibija za Miloševića za dan kada je ubijen Đuričković. Tako Milošević saopštava Kašćelanu plan da pred sudom tvrdi da je u vrijeme ubistva Đuričkovića bio na Kosovu.

Ono što ovaj slučaj čini specifičnim je to da je, prema istoj komunikaciji, Milošević u čitavu priču oko sređivanja alibija uključio i svoju advokaticu Nataliju Karadžić Perković.

Iz prepiske proizilazi da je advokatica Karadžić Perković početkom februara 2021. godine išla u Prištinu gdje se susrela sa Miloševićevim kosovskim advokatom Arsimom Bilalijem, pripadnikom kavačkog klana Srđanom Juriševićem i lažnim svjedocima.

Poslovi za račun klijenta, sudeći prema komunikaciji, tu se ne završavaju. Advokatica preko Skaj aplikacije javlja da su lažni svjedoci i kolega advokata Bilalija prošli testiranje i da su spremni pred sudom da tvrde da su spornog dana bili sa Miloševićem. Na sugestiju advokatice Karadžić Perković, Milošević i Kašćelan obezbjeđuju i dokaze koji bi sudu potvdili da je večerao u jednom hotelu na Kosovu.

– Važno da se sve odradi perfektno, jer Viši sud može da traži službenim putem da se sve to provjeri – kaže u jednoj od poruka advokatica Karadžić Perković, koju su prenijeli mediji.

Reakcije na objavljene komunikacije, očekivano, bile su ekspresne, pa je tako Osnovno tužilaštvo saopštilo da će utvrđivati da li je u radnjama advokatice i drugih lica koja se pominju u Skaj komunikaciji vezano za dogovor oko obezbjeđivanja lažnog alibija Mariju Miloševiću, ostvareno obilježje nekog od krivičnih djela koja su u nadležnosti tog tužilaštva.

Skaj komunikacija dostavljena je i Advokatskoj komori Crne Gore na ocjenu da li je advokatica Karadžić Perković prilikom obavljanja predmetnih komunikacija postupala u skladu sa Zakonom o advokaturi, drugim zakonskim propisima, Kodeksom profesionalne etike advokata i Statutom Advokatske komore, odnosno da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nje zbog teže povrede dužnosti advokata.

Advokatica Karadžić Perković na prošlom ročištu kažnjena je sa 1.000 eura jer se bez obrazloženja nije pojavila. Njen klijent Milošević nije prihvatio da ga po zamjeni brani advokat Srđan Lješković pa je sudija Veljko Radovanović odložio suđenje i sljedeće ročište zakazao za 23. januar.

Optužnica je u ovom predmetu nekoliko puta vraćana na dopunu istrage, a dokazi tužilaštva prihvaćeni su tek nakon nepune četiri godine od počinjenog zločina. Prvom optužnicom u kojoj je Milošević ,,samo“ bio zadužen za kupovinu automobila korišćenog u napadu, a hice ispalio Igor Mašanović, izmijenjena je nakon što je Milorad Radulović poslije tri i po godine od događaja, 12. marta 2020. godine, otišao u tužilaštvo i promijenio prvobitni iskaz koji je, sa nekim izmjenama, ponovio i pred sudom krajem oktobra prošle godine.

Radulović je pred sudom označio Miloševića za direktnog izvršioca ubistva Đuričkovića dok je Mašanović, kako je kazao, vozio automobil iz kojeg je pucano. Ustvrdio je da u autu nije vidio optuženog Vukana Vujačića, ali se na kraju suđenja ipak pridružio krivičnom gonjenju i protiv njega.

Svetlana ĐOKIĆ

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo