Povežite se sa nama

NOVI BROJ

HRONIKA 959

Objavljeno prije

na

USUSRET PARLAMENTARNIM IZBORIMA ,,Glasanje” u školama

Direktori većine osnovnih škola u Podgorici popunili su u utorak obrazac na kome su upisivali svoje procjene ko od zaposlenih u njihovoj ustanovi podržava vladajuću koaliciju Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, objavile su Vijesti.
Spisak sa imenima kompletnog nastavnog osoblja, njihovim matičnim brojem, mjestom rođenja, prebivališta i glasačkim mjestom podijeljen je direktorima tokom sjednice aktiva osnovnih škola Glavnog grada, održanoj u OŠ Vladimir Nazor, pišu Vijesti, navodeći da je riječ o pouzdanim informacijama, čiji su izvori učesnici sastanka.

Predsjednik aktiva osnovnih škola Dragoje Radonjić izjavio je novinaru Vijesti da je ta informacija izmišljotina.
Ministarstvo prosvjete i nauke saopštilo je da su ,,apsolutno netačni navodi da su direktori većine osnovnih škola u Podgorici popunili formular, na kome su upisali svoje procjene ko od zaposlenih u toj ustanovi podržava vladajuću koaliciju Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije”.

MOBILNA TELEFONIJA AjFon od petka u Crnoj Gori

AjFon 3G (iPhone), jedan od trenutno najnaprednijih i najpopularnijih mobilnih uređaja u svijetu, od petka će moći da se kupi u Crnoj Gori, najavljeno je iz kompanije T-Mobile.

T-Mobile je pripremio posebne tarifne pakete za korisnike AjFona, koji uključuju neograničen protok podataka, besplatne minute i SMS-ove.
Iz kompanije je saopšteno da je po cijeni od 59 eura moguće kupiti AjFon od osam gigabajta uz mjesečnu pretplatu od 62 eura. U okviru tog paketa korisnik dobija 650 minuta prema svim mobilnim mrežama u Crnoj Gori, besplatne minute vikendom i prema pet frends end femili brojeva, kao i neograničen protok podataka.

,,Uvodeći napredne tehnologije, proizvode i servise, pokazujemo da će naši korisnici imati samo najbolje što mobilna industrija može ponuditi”, kaže predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Telekoma Daniel Sas Sas.

AjFon, koji proizvodi američka kompanija Epl (Apple), u regionu je dostupan samo u Hrvatskoj.

Komentari

nastavi čitati

NOVI BROJ

HRONIKA 1027

Objavljeno prije

na

Objavio:

1027hrobogdan

Odlazak Bogdana Bogdanovića

U Beču je u 87. godini preminuo Bogdan Bogdanović, čuveni srpski arhitekta, nekadašnji gradonačelnik Beograda i veliki oponent režima Slobodana Miloševića. Bogdanović je umro u bolnici, od posljedica srčanog udara.  Bogdanović je umro u egzilu. U Beču je živio sa svojom suprugom od devedesetih, kada je nacionalistički Beograda za njega postao neizdrživ. Austrijska vlada nedavno mu je dodijelila nagradu za životno djelo.  Bogdanović je autor velikog broja spomenika posvećenih žrtvama Drugog svjetskog rata, među kojima su spomenici u Mostaru, Prilepu, Beloj Crkvi i Jasenovcu. (više…)

Komentari

nastavi čitati

NOVI BROJ

HRONIKA 1026

Objavljeno prije

na

Objavio:

1026hromuzej

HERCEGNOVSKI MUZEJ
Tri posjetioca dnevno

Zavičajni muzej u Herceg Novom, ostavština gradu predratnog gradonačelnika Mirka Komnenovića, radikala i humaniste, ovih dana bio je tema oštre polemike građana, uprave Muzeja i opštinara. Na okruglom stolu Ekološkog društva Boke Kotorske, Društva prijatelja Herceg Novog i Udruženja za zaštitu Herceg Novog ukazano je na loše stanje u kome se nalazi zgrada muzeja i na nemar nadležnih prema Muzeju. Opštinari su rekli da za Muzej u budžetu nema para, a direktor Muzeja Đorđe Ćapin reagovao je tvrdnjama na konferenciji za štampu da su optužbe zlonamjerne i neosnovane. (više…)

Komentari

nastavi čitati

NOVI BROJ

HRONIKA 1025

Objavljeno prije

na

Objavio:

1025hrodg

LJUDSKA PRAVA
Devedesete opet u Danilovgradu

Građani Danilovgrada pokrenuli su potpisivanje peticije protiv gradnje dnevnih centara za djecu sa posebnim potrebama u tom gradu. Istovremeno, na Fejsbuk-u se pojavila stranica na kojoj jedan od građana Danilovgrada poziva da se onemogući gradnja dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama ,,da ih ne bi ošurili kao prasad”. Zbog toga su reagovale nevladine organizacije Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama Rastimo zajedno i Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR). ,,Državni organi trebalo bi najoštrije da reaguju zbog klasičnog akta fašizma”, ocijenili su iz YIHR. (više…)

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo