Povežite se sa nama

Izdvojeno

KUDA S AUTO-PUTA: Do Mateševa, i šta ćemo sad?

Objavljeno prije

na

Rekonstrukcija puta od Mateševa do Kolašina, koji je jedina  veza auto-puta s postojećom magistralom, tek predstoji. Veza budućeg auto-puta sa kolašinskim skijalištima još nije čak ni planski riješena. Iz kolašinske Opštine tvrde da tom gradu, kad auto-put profukncioniše, predstoje problemi i – saobraćajni kolaps

 

Saglasnost za probni rad dionice Smokovac – Mateševo, auto-puta Bar – Boljare, Vlada je dala sredinom aprila. Sa auto-puta vozila će prema postojećoj magistrali i Kolašinu, ići putem čija rekostrukcija još nije počela. Putni pravac, zvaničnog naziva regionalni put R-13, jedina je veza auto-puta sa postojećom saobraćajnom infrastrukturom na sjeveru. Iz Ministarstva kapitalnih investicija  (MKI) nedavno su saopštili da su ,,s obzirom na očekivani obim saobraćaja, u kapitalnom budžetu za 2022. godinu predviđena finansijska sredstva za rekonstrukciju” tog puta. Time će se, tvrde, ,,značajno podići nivo usluge puta”.

Planirano je ,,unaprjeđenje određenih tehničkih rješenja, saniranje kosina, zamjena  asfaltnog zastora na cijeloj dužini, zamjena opreme puta i saobraćajne signalizacije…”. Nakon rekonstrukcije put će, navodno, imati dvije vozne trake.  Iz MKI su kazali da će ,,auto-put moći  da se otvori za saobraćaj, iako rekonstrukcija prilaznog puta od Mateševa do Kolašina neće biti završena”. Pošto, pojasnili su, i  ,,postojeći put može da obezbijedi odvijanje saobraćaja, uz određena ograničenja brzine”.

Rekonstrukcija tog puta biće olakšanje za one koji se ne zadržavaju u Kolašinu,  jer će kao vezu sa magistralom koristiti, takozvani, ,,novi plavi most”. One koji su namjerili do skijališta ili do kolašinskih hotela, u gradu će dočekati dotrajale saobraćajnice i nedostatak parking prostora. Zvanično, čak ni na papiru, nema rješenja za povezivanje auto-puta od Mateševa  sa  skijalištima na Bjelasici.

U kolašinskoj opštinu tvrde da je veliki dio odgovornosti za to što grad nespreman dočekuje i auto-put i investicioni bum, na Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Taj resor, tvrde, ,,već dugo nije  imao  aktivnosti o predlogu izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana (PUP) Kolašin”. Kako se navodi u informaciji o postupku izrade PUP-a, koja je dostavljena i lokalnom parlamentu, u oktobru prošle godine  je Opštini dostavljen nacrt  Odluke o izradi izmjena i dopuna PUP-a sa programskim zadatkom. Time je, tvrde u lokalnoj upravi, izrada plana vraćena u početnu fazu, nakon skoro tri godine.

U Informaciji, koju je potpisao predsjendik Opštine Milosav Bulatović, podsjećaju da su od 2019. godine incirali izmjene i dopune PUP-a, zbog potrebnog prevazilaženja planskih ograničenja za izgradnju infrastrukturnih objekata.  Otklanjanjem tih barijera, tvrde, riješili bi se višedecenijski  problemi vezani za potrebe građana, ali i turista.

U istom dokumentu navode se najvažniji infrastrukturni problemi Kolašina.  „Infrastrukturni problemi, zbog kojih je pokrenuta izrada PUP-a su vodosnabdijevanje, saobraćajna i komunalna infrastruktura,  nedostatak parking prostora i gradske garaže, nedostatak objekta za opštinsku administraciju, tržnice, te neuklapanje sadašnje Autobuske stanice…“, piše, između ostalog u Informaciji o postupku izrade PUP-a.

Kako su Monitoru rekli u Opštini, veza auto-puta sa skijalištima  može se riještiti tek nakon što Ministarstvo završi posao oko PUP-a. Tek tada će moći da počne izrada  tehničke dokumentacije. To bi bio početak prevazilaženja saobraćajnog kolapsa koji predstoji. No, sada je izvjesno da se  veza auto-puta sa skijalištima ne može riještiti prije početka naredne zimske turističke sezone.  Nema ni saglasnosti oko toga kako bi taj projekta  izgledao. Prvobitno, u nacrtu izmjena i dopuna PUP-a, bilo je odlučeno da to bude zaobilaznica.

Za taj budući projekat postoji samo idejno rješenje, ali i mnoga otvorena pitanja i zamjerke. Obilaznica bi, nadaju se, rasteretila  gradsku saobraćajnu infrastrukturu  od velikog broja automobila sa auto-puta, prema ski-centrima. Takođe i od očekivanog velikog broja vozila, tokom ljeta, koji će, na putu od Berana prema Podgorici i primorju, koristiti tunel ispod Bjelasice.

Prema idejnom rješenju, trasa  zaobilaznice trebalo bi da  počinje u naselju Vladoš i prelazi preko brda na kojem je tvđava Barutana. Zatim, uzvišenjima iznad naselja Gornji Pažanj, sve do Željezničke stanice. Put bi nastavio, uporedo sa prugom, duž naselja Drpe, do željezničkog mosta na rijeci Svinjači, neposredno prije restorana Savardak.

Kolašinski saobraćajni prioriteti su drugačiji, odavno tvrdi predsjednik Skupštine opštine (SO) Milan Đukić.  Njegov stav je ,,da je preče unaprijediti postojeću gradsku saobraćajnu infrastrukturu”, odnosno,  ,,ubrzati” pojedine saobraćajnice.

,,Jasno je da će se značajno uvećati turistički i saobraćajni promet u Kolašinu i da će to stvoriti veliki pritisak na postojeće saobraćajnice na prilazu i u samom gradu. Gradske saobraćajnice kroz Kolašin trenutno ne mogu prihvatiti veliki broj automobila i autobusa sa auto-puta prema Bjelasici i ski-centru. Naša infrastruktura nije spremna da prihvati očekivano veliki broj automobila iz pravca Berana kroz novi tunel ispod Bjelasice prema auto-putu i Primorju”, objašnjava Đukić za Monitor.

On misli da je  prioritet unaprjeđenje saobraćajnice od raskrsnice u naselju Polje do ski-centra. Uz kružni tok umjesto raskrsnice u Polju i proširenje saobraćajnice i izgradnja trotoara do Mušovića Rijeke. To bi, ocjenjuje sagovornik Monitora,  transformisalo postojeću u tranzitnu saobraćajnicu i ubrzalo saobraćaj kroz naselje Polje. Treća traka od Mušovića Rijeke do ski-centra, kaže Đukić,  rasteretila bi i grad i planinu.

Jaku rezervu prema novoj zaobilaznici u Kolašinu imaju i zbog sjećanja na sličnu koja je građena 1996. godine.  Taj projekat trebalo je da izmjesti teretni saobraćaj sa gradskih ulica. No, uz manjkavosti izvođenja radova, zaobilaznica nikad nije potpuno poslužila planiranom cilju.

U Kolašinu još stidljivo pominju ideju od prije nekoliko decenija, koja bi rasteretila  saobraćaj ali i riješila nedostatak parking prostora, a uz sve to i bila turistička atrakcija.  Naime, odavno u ambicoznim planovima razvoja Kolašina postoji i gradnja gondola. Ona bi grad povezivala sa skijalištima. Prema tim projekcijama, gradio bi se i veliki parking prostor na Lugu, gdje bi bila i polazna stanica gondola.

No, i bez turista, Kolašinci već sada muku muče sa postojećom saobraćajnom infrastrukturom. Takvo stanje konstatovano je i u zvaničnim lokalnim dokumentima. U nacrtu Plana održive urbane mobilnosti navodi se kako su na mnogim ulicama pješačke površine dotrajale ili napukle. Takođe, kako piše, zbog manjka trotoara dalje od centra ,,pješaci su često fizički nezaštićeni od kolskog saobraćaja“.

U nacrtu Plana piše i da je ,,dosadašnji način planiranja saobraćaja u Kolašinu bio usmjeren na rješavanje trenutnih potreba i problema“. Konstatovano je i da Opština ,,do sada nije donosila planska dokumenta kojima se pitanje saobraćaja i mobilnosti tretira na strateški i sveobuhvatan način”. S obzirom na to da javni prevoz u tom gradu ne postoji, sve to dovodi do ,,pojačanog pritiska motornog saobraćaja, kao i značajno otežana mobilnost ljudi iz ruralnih područja koji nijesu motorizovani“.

                                                                   Dragana ŠĆEPANOVIĆ

Komentari

FOKUS

MJESEC DO POPISA: Priprema, pozor, prebrojavanje

Objavljeno prije

na

Objavio:

Više od 80 pitanja neći će se u upitnicima skoro 4.000 popisivača kada krenu na svoj posao. Sve je izvjesnije da će to biti 1. novembra. Kao i da će ih mnogi dočekati kao nezvane goste. Uz malo truda i dobre volje koja nije pokazana, sve je moglo biti mnogo bolje. Umjesto vjerskog i nacionalnog prebrojavanja mogli smo imati pravi popis

 

Kako se približava termin održavanje Popisa stanovništva, domaćinstava  i stanova, sve JE više onih koji smatraju da ga treba – odložiti. Jedni predlažu na mjesec, drugi kažu do daljnjeg. Odnosno, dok se ne steknu uslovi, tenhički ali i politički, za njegovo nesmetano održavanje.

Iz Vlade insistiraju da se popis održi u terminu koji su oni zimus zacrtali svojom Uredbom. Dakle, od 1. do 15 novembra.

“Mislim da smo dovoljno uradili da ne postoji ni teoretska šansa da bilo kome na pamet padne da pokuša da omete ovaj proces”, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović na sjednici Vlade sredinom septembra, priznajući da u Monstatu (državna statistika radi pod ingerencijom Ministarstva finasija) još nijesu završene sve pripremne radnje neophodne za nesmetano i tačno sprovođenje popisa.

Potom je i premijer Dritan Abazović, pritvrdio da do odlaganja popisa neće doći. “To se neće desiti. Ne pravimo od toga bauk. Od 1. do 15. novembra je popis i to je to.” Konačno i iz Monstata je saopšteno da trenutno nema zakonskih mogućnosti za odlaganje popisa.

Za neupućene, državni statističari su samo konstatovali da Crna Gora trenutno nema funkcionalnu zakonodavnu vlast (parlament) koja bi mogla da stavi van snage ili izmijeni prošle godine osvojeni Zakon o popisu. Istovremeno su potvrdili  sumnje da oni za popis još nijesu spremni. Na zvaničnom sajtu Monstata, u dijelu koji se odnosi na predstojeći popis i danas (četvrtak 28. septembar), stoji informacija:  “Završena je priprema upitnika, dok je u finalnoj fazi priprema metodoloških i organizacionih uputstava za realizaciju popisa”.

Zoran RADULOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od 29. septembra ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

DRUŠTVO

TRIDESET I DVIJE GODINE OD NAPADA NA DUBROVNIK: Oprema sa Ćilipa kao podsjećanje na zločin

Objavljeno prije

na

Objavio:

Ukradena aerodromska oprema, kako najavljuje premijer, doći će pred tužilaštvo. Zbog ratnih zločina tokom opsade Dubrovnika tužilaštvo u Crnoj Gori još nije pokrenulo nijedan krivični postupak

 

Predsjednik Vlade Dritan Abazović objavio je u utorak da je pronađena i evidentirana oprema koja je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992. Premijer-glasnik je obznanio da je oprema završila u tužilaštvu.

,,Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske istorije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo”, napisao je Abazović na Fejsbuku. Dodao je da za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti, već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale.

Hrvatski mediji prenijeli su ovu izjavu uz podsjećanje da je ,,oprema koju su JNA i crnogorski rezervisti ukrali s Ćilipa jednim dijelom, kako se vjeruje, završila je u zračnoj luci Tivat, a većina u zračnim lukama u Beogradu, Nišu i Podgorici”. Ističu i da ,,vrijednost opreme koja je ukradena iz dubrovačke zračne luke, prema tvrdnjama nekadašnje uprave aerodroma Ćilipi iznosi 10 milijuna eura”.

Na Abazovićvo ,,otkriće” oglasila se bivša savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević koja je objavila dokument kojim se podsjeća da je bivši direktor Ranko Bošković 2004. godine kolege u Hrvatskoj obavijestio da je oprema u Podgorici i Tivtu.

U dokumentu se navodi spisak sredstava od kojih su na aerodromu Tivat već tada neka bila rashodovana ili nisu bila u funkciji, dok su korišteni elevator, troje samohodnih stepenica, servisno i vatrogasno vozilo… Na aerodromu Podgorica sva sredstva sa Ćilipa, te 2004, bila su van funkcije ili su rashodovana.

Vlada i premijer o ovome kao da ništa ne znaju iako je ovo prvi pisani  dokument kojim se priznaje da je dubrovački aerodrom opljačkan i da je dio opreme završio u Crnoj Gori. Značajan, jer je prethodna vlast, na čelu sa DPS-om, sve činjela da nametne kolektivnu amneziju na ovaj dio nečasne istorije u kojoj su njeni čelnici igrali vodeće uloge.

Epopeja o vraćanju imovine sa aerodroma Ćilipi traje duže od dvije decenije. Rukovodstvo dubrovačkog aerodroma  je prvo od JAT-a, koji je bio vlasnik svih aerodroma u bivšoj Jugoslaviji, tražilo povrat svoje imovine. Kada je 2003. formirano preduzeće Aerodromi Crne Gore prepiska je nastavljena sa rukovodstvom kompanije koja gazduje aerodromima u Tivtu i Podgorici.

Predrag NIKOLIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od 29. septembra ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

HORIZONTI

POSLIJE NAPADA NA POLICIJU I KRVOPROLIĆA NA KOSOVU: Teški  izazovi za Beograd i Prištinu

Objavljeno prije

na

Objavio:

Ni pet dana nakon krvavog oružanog sukoba u kosovskom selu Banjska, tik uz granicu sa Srbijom, nije jasnija pozadina i motivi pucnjave i krvoprolića  Nakon uspostavljanja kontole, kosovska policija je u manastiru Svetog Arhiđakona Stefana  pronašla  ogromnu količinu naoružanja i opreme koje su paramilitarci ostavili pri povlačenju. Predsjednik Srbije  Vučić je odbacio „insinuacije da iza incidenta stoji Srbija“  i rekao  da se te uniforme i oružje „mogu svuda nabaviti“

 

U ranim jutarnjim satima u nedjelju 24. septembra u kosovskom selu Banjska,  dobro naoružana paramilitarna jedinica je blokirala most sa dvoje oklopljenih vozila. Kada je stigla patrola kosovske policije da izvidi situaciju otvorena je vatra na njih. Policija je uzvratila vatru i pozvala pojačanje. Kasnije su paramilitarci upali u obližnji manastir Svetog Arhiđakona Stefana iz 14. vijeka odakle su nastavili sukob sa policijom do kasnijeg izvlačenja preko obližnjeg brda i šume i povukli se u Srbiju. Nakon što je policija ušla u manastir pronašla je ogromnu količinu naoružanja i opreme koje su paramilitarci ostavili pri povlačenju. Među zaplijenjenim oružjem su i ručni raketni bacači, granate, eksploziv i ostala oprema koja je dovoljna, prema riječima kosovske policije, za jedinicu od 100 ljudi.

Ni pet dana nakon krvavog oružanog sukoba u selu Banjska, tik uz granicu sa Srbijom, nije jasnija pozadina i motivi pucnjave  i krvoprolića.

Prva reakcija srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića prošle nedjelje, nakon informacija o pogibiji jednog i ranjavanju dvojice kosovskih policajaca je za mnoge upućene bila u najmanju ruku čudnovata. Vučićev nastup nije pratila uobičajena teatralnost i samouvjerenost priznavši da je njegovoj administraciji trebalo „mnogo vremena da ispitamo šta se dogodilo, šta se zbivalo jutros, tokom popodneva“. Štaviše, predsjednik je odavao dojam da i dalje nema sve informacije na raspolaganju što je odmah protumačeno kao previd, slučajni ili namjerni, srbijanskih službi. Ipak u svom prvom obraćanju naciji Vučić je zadržao političku prisebnost i osudio ubistvo policajca uz standardnu generičnu konstataciju da je kosovski premijer Albin Kurti „glavni organizator haosa na Kosovu i Metohiji… koji želi rat i skukobe“ navevši broj od 62 akcije policije na pretežno srpskom sjeveru zemlje. Od toga su navodno 56 bile „etnički motivisane“. Međutim, indikativno je da Vučić nije optužio Kurtija za izazivanje krvoprolića na noć između subote i njedjelje. Vučić je dodao i da su „trojica Srba stradala  sa KiM, dvojica od snajperske vatre sa velike udaljenosti, nepotrebno, dvojica su teško ranjena i pretpostavlja se da je četvrto lice stradalo“. Da je i četvrti napadač na policiju preminuo je bila novost je su do tada kosovske službe raspolagale informacijama da su trojica napadača likvidirani u razmjeni vatre. Četvrti je bio zapravo ranjen i kasnije izdahnuo u bolnici u Novom Pazaru u koju je, prema informacijama nezavisnih medija, dopremljeno 6 ranjenih iz istog sukoba. Vučić je opravdao i upad u manastir rekavši da je „naoružana grupa Srba došla do manastira Banjska jer su imali dvojicu povređenih mladića i da su želeli da im pruže pomoć“. Istakao je da crkva „ni na koji način nije bila umešana u incident“. Ubrzo nakon toga Vučićevi mediji u zemlji i regionu su počeli pričati o Srbima koji su se morali organizovati da bi se odupreli „teroru takozvane policije Kosova“.

Jovo MARTINOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od 29. septembra ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo