Povežite se sa nama

INTERVJU

DEJAN MILOVAC, MANS: I dalje po pravilima DPS-a

Objavljeno prije

na

Nažalost, sve ono što vidimo, uključujući i navodnu borbu protiv šverca i organizovanog kriminala, i dalje ozbiljnije ne ugrožava kriminalne grupe u Crnoj Gori. Većina akcija je počinjala i završavala se presovima i PR-om aktulenog premijera, bez iskrene namjere da se ovim problemom bave na sistemski način. Upravo je nedostatak sistemskih promjena omogućio da se šverc nesmetano nastavi, uz ozbiljne sumnje da je „igra ostala ista, samo sa novim igračima”

 

MONITOR:   Kako komentarišete aktuelnu aferu oko šverca cigareta i istragu koju tim povodom vodi SDT?

MILOVAC: Veoma je teško donijeti bilo kakav utemeljeni zaključak o tome kako teče istraga jer su nadležne institucije i dalje nijeme na sasvim razumljivu potrebu javnosti da detaljno bude informisana o ovom slučaju. Takva praksa, nažalost, je otvorila širom vrata za špekulacije, proizvoljne zaključke koji se u javnosti saopštavaju bez ikakve ograde i konačno za široku političku valorizaciju, svega par sedmica uoči lokalnih izbora.

Kada je u pitanju procesuiranje šverca cigareta, Crna Gora kasni sa tim procesom već decenijama, što je omogućilo da ti poslovi i mreže unutar kojih se oni odvijaju, u mnogim segmentima postanu i jači od države. Kada je u pitanju slučaj kamiona švercovanih cigareta koji je volšebno „nestao” na putu do lokacije na kojoj je bila predviđeno uništavanje te robe, ono što je posebno problematično jesu vrlo konkretne sumnje u umiješanost upravo onih djelova sistema koji je bio zadužen za borbu protiv šverca. Takva vrsta sumnji direktno podriva kredibilitet kompletnog sistema da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala i to je ono što je najveći problem ove afere. Jedan ili deset kamiona švercovanih cigareta su samo kap u moru onoga što jedan takav korumpirani sistem dozvoljava da se realizuje.

MONITOR: Tužilaštvo sada sumnjiči službenike Uprave prihoda, dok je direktor Poreske uprave Rade Milošević saslušan i pušten. U međuvremenu je podnio ostavku.

MILOVAC: Ostavka direktora Poreske uprave bila je praktično iznuđena iako je bila najlogičniji mogući potez ukoliko je postojala namjera da se trenutna i buduće istrage oslobode prostora za političku valorizaciju, a sama institucija Poreske uprave oslobodi balasta sumnji. Nažalost, to nije praksa koja je svojstvena crnogorskim političarima kojima se povjere javna ovlašćenja, pa se češće čeka na sud partije, nego onaj koji kreira javnost o nekom slučaju.

Bez obzira da li postoji direktna krivična odgovornost, odnosno da li je direktno bio dio organizovane grupe koja je realizovala krivična djela, Milošević ima nespornu profesionalnu odgovornost kao javni funkcioner kojem je povjereno vršenje javnih ovlašćenja, u ovom slučaju borba protiv šverca cigareta.

MONITOR:  Premijer Abazović kazao je da je „nestanak kamiona cigareta samo vrh ledenog brijega“. Šta je, po vama, ispod vrha tog ledenog brijega?

MILOVAC: Ispod vrha tog ledenog brijega kada je u pitanju premijer Abazović stoji veoma opasan nedostatak političke volje da se u sektoru borbe protiv organizovanog kriminala naprave ozbiljni pomaci i građanima pruže održivi rezultati. Umjesto toga, već duže vrijeme imamo jednu besprizornu kampanju koja ima za cilj da Abazovića i njegove partijske kolege na silu proizvede u nekakve borce za pravdu i jedine garante promjena, reformi i kako to vole da kažu, evropskog puta Crne Gore.

Naravno da u takvoj situaciji ne postoji prostor za ozbiljne reforme u ovoj oblasti, pa tako ni konkretnih akcija koje bi za rezultat imale rješavanje uzroka problema i sistemskih grešaka, a ne samo njegovih posljedica.

Nažalost, sve ono što vidimo, uključujući i navodnu borbu protiv šverca i organizovanog kriminala i dalje ozbiljnije ne ugrožava kriminalne grupe u Crnoj Gori i to ne samo one koje se bave švercom cigareta. Većina akcija je počinjala i završavala se presovima i PR-om aktulenog premijera, bez iskrene namjere da se ovim problemom bave na sistemski način. Upravo je nedostatak sistemskih promjena omogućio da se šverc nesmetano nastavi, uz ozbiljne sumnje da je „igra ostala ista, samo sa novim igračima”. Konačno, sve dok zbog cigareta i narkotika budu hapšeni samo magacioneri, vozači i špediteri, postoji ogromna sumnja da je šverc (i dalje) posao pod zaštitom državnih organa i pojedinaca unutar njih kojima javni interes još uvijek nije na prvom mjestu.

Mislim da je svakome jasno da nakon dvije godine više ne možemo da govorimo o nedostatku vremena da se ozbiljne antikorupcijske reforme makar pokrenu, a da istovremeno ne konstatujemo da smo u mnogim oblastima napravili i po nekoliko koraka unazad.

MONITOR: Premijer je smijenio koordinatora bezbjednosnih službi Raška Konjevića, koji optužuje Abazovića za šverc cigareta. Postoji li politička pozadina premijerove odluke i Konjevićevih optužbi?

MILOVAC: Upravo na ovom primjeru možemo da vidimo do koje mjere je priča oko šverca cigareta ispolitizovana i zbog čega takav pristup ovom problem rijetko može da proizvede rezultat koji je u korist javnog interesa. Optužbe za logističku, političku i drugu podršku švercu cigareta smo imali sa obje strane i one su bile vrlo ozbiljne imajuću u vidu pozicije u državi koje zauzimaju gospoda Konjević i Abazović. S druge strane, volumen dokaza koji je pratio tu vrstu medijskog „prepucavanja” nije bio dovoljan da priču o švercu cigareta izmjesti van okvira dnevne politike ili kako to naši političari vole da kažu „pribavljanja jeftinih političkih poena”.

Ipak, pokretanje istrage o umiješanosti državnih funkcionera i službenika u posao sa švercovanim cigaretama je dalo potpuno novu sliku o ovoj aferi. Oklijevanje Miloševića da momentalno podnese ostavku, ali i samog Abazovića da ga razriješi ili suspenduje do okončanja istrage, otvorilo je prostor za špekulacije na temu koliko je daleko u državnoj hijerarhiji seže uticaj organizovanog kriminala.

Umjesto toga, imali smo razrješenje Raška Konjevića, bez valjanog obrazloženja osim šturih optužbi koje smo i u ranijem periodu imali prilike da čujemo u javnosti kada je u pitanju šverc cigareta. Iako je nesporno da se borba protiv korupcije i organizovanog kriminala već duže vrijeme politizuje, političari, posebno Abazović koji sebe u javnosti pokušava da plasira kao neprikosnovenog borca protiv kriminala, javnosti moraju detaljno obrazlagati odluke koje se donose u ovoj oblasti.

Detaljna i blagovremena istraga koja bi do kraja osvijetlila sve aspekte ove afere bi trebalo da je u interesu kompletnog društva i svih političkih opcija, a ne da bude korišćena za političke obračune sa neistomišljenicima.

MONITOR: Kako vidite trenutnu političku i institucionalnu krizu u kojoj se zemlja nalazi? Čija je ona odgovornost?

MILOVAC: Crna Gora se već duže vrijeme nalazi u političkoj i institucionalnoj krizi koja u posljednje dvije godine doživljava vrhunac zbog nesposobnosti političkih elita da lične i političke interese podrede interesu građana i započnu društveni, politički i ekonomski oporavak zemlje.

Nezrelost i nesposobnost da se preuzme odgovornost se možda najbolje ogleda upravo u prioritetima koje je nova većina potencirala u posljednje dvije godine, a koji jako malo imaju zajedničkog sa interesom građana, pa ako hoćete i sa onim što su bila predizborna obećanja. Obećavane promjene su zapravo samo zamjene, gdje se većina nekada opozicionih partija više i ne trudi da kreira privid da se ova zemlja kreće naprijed, a da partijski interesi ponovo ne zarobljavaju napredak i bilo kakvu šansu da oporavak društva.

Zbog toga i dalje imamo takozvano v.d. stanje u ključnim institucijama za borbu protiv korupcije i zakonski okvir koji je daleko od reformisanog. Crna Gora i dalje nastavlja da igra po pravilima koje je u posljednih trideset godina uspostavio DPS, i zbog toga je sasvim opravdana bojazan da bi rezultat toga mogao veoma lako biti ponovno uspostavljanje diktature te partije i njenog predsjednika Mila Đukanovića.

Predizborna obećanja nekada opozicionih partija su utihnula, a ubrzo nakon što su osjetili sve državne privilegije i prostor za njihove zloupotrebe, dobili smo jedan skup „malih DPSova“ gdje je do granica neukusa normalnizovano partijsko zapošljavanje, zloupotreba socijalne pomoći, nastavljena praksa skrivanja podataka od javnog interesa, a borba protiv korupcije i organizovanog kriminala se pretvorila u najprizemniju ličnu i političku promociju partija na vlasti, bez konkretnih rezultata.

Sve ovo je potpuno zaustavilo reforme, i u drugi plan stavilo pitanja koja su od najvećeg interesa za građane kao što su ekonomija i borba protiv korupcije. Od smjene DPS-a, nova parlamentarna većina nije donijela niti jedan zakonski propis koji bi unaprijedio kontrolu rada vlasti, ili oslabio bilo koju od poluga moći koje je DPS u prethodnom periodu zloupotrebljavao, a nekadašnja opozicija isticala kao jednu od ključnih prepreka za promjenu vlasti.

Nakon 30. avgusta  više niko nije „gadljiv“ na beneficije koje su DPS održavale na vlasti u prethodne tri decenije. Bez raskida sa takvom praksom ne možemo govoriti o izlasku iz krize.

MONITOR: Tu je i ekonomska kriza. MANS je pozvao poslanike da ne podrže rebalans budžeta, koji je u međuvremenu, usvojen. Zašto smatrate da ga nije trebalo usvojiti?

MILOVAC: Budžet odgovara na potrebu političkih partija da nastave da koriste sve one mehanizme zloupotreba državnih fondova kojima smo svjedočili u svim prethodnim predizbornim kampanjama. Tako su značajno povećana sredstva za novo zapošljavanje u državnoj upravi, subvencije, jednokratne naknade pojedincima, budžetska rezerva. U dijelu budžeta koji se najčešće zloupotrebljavao za uticaj na birače smo identifikovali ukupna povećanja od oko 16 miliona eura. Posebno je značajna budžetska rezerva u kojoj imamo drastična povećanja, a za gotovo devet miliona eura nema nikakvog obrazloženja na šta će biti potrošene.

Prvi podaci o potrošnji budžetske rezerve koje je MANS već objavio pokazuju da se nastavlja isplata socijalnih davanja uoči izbora, bez ikakvih kriterijuma. Na taj način je za samo dvije sedmice u avgustu i septembru isplaćeno preko 130.000 eura.

U suštini, rebalans budžeta nije bio motivisan namjerom da građane izvede iz ekonomske krize, već prije svega da političke partije i političare ubaci u još poneki mandat.

Milena PEROVIĆ

Komentari

INTERVJU

EDIN OMERČIĆ, ISTORIČAR, INSTITUT ZA ISTORIJU SARAJEVSKOG UNIVERZITETA: Politički je mit da je SDA bio jedini organizator otpora

Objavljeno prije

na

Objavio:

Bosanskohercegovački političari zorno pokazuju da se ne može govoriti o političkim elitama, već je ovdje riječ o političkim klasama, koje su same sebi svrha

 

MONITOR: Još nema Vlade Federacije BiH, gdje SDA koristi procedure i pokušava da pokaže svoju nezamjenljivost i kroz predlog Bakira Izetbegovića o koncentracionoj vladi. Kako gledate na formiranje državnih institucija BiH poslije opštih izbora održanih početkom oktobra prošle godine?

OMERČIĆ: Dakle, sami ste rekli, gotovo je pola godine prošlo, polako se usvajaju budžeti na različitim nivoima vlasti, a to je čini se i najvažnije. Kako političarima, jer tako pokazuju da nešto ipak rade, te na taj način s jedne strane kupuju socijalni mir, a s druge pokazuju mladima, kako pojedincima tako i mladim ljudima s porodicama, da se stvari neće promijeniti, te da je zarad istog tog socijalnog mira, njihov odlazak iz ove zemlje poželjan, prihvatljiv i razumljiv. A što se tiče samog načina i ideja za formiranjem vlasti i ostanak u takvoj vlasti, bosanskohercegovački političari kroz ovakve primjere zorno pokazuju da se ne može govoriti o političkim elitama, već je ovdje riječ o političkim klasama, koje su same sebi svrha. Naravno, radi se o jednoj latentnoj prijetnji tipa: „Bez nas propadamo“. Pri čemu se svakako u obzir treba uzeti i svojevrsni politički mit o SDA kao jedinom organizatoru otpora i jedinoj političkoj organizaciji koja je branila međunarodni bosanskohercegovački politički subjektivitet tokom devedesetih, ali i nakon rata, kroz određene metamorfoze tog mita, sve do danas. Pri tome se mogu čuti ogromne ne samo revizionističke tendencije, nego i namjerne faktografske, činjenične zloupotrebe prošle historijske zbilje koje rukovodsvo te stranke gotovo svakodnevno plasira.

MONITOR: Kako gledate na spremnost građanskih partija kakvima se smatraju SDP i Naša stranka da uđu u široku koaliciju sa etno-nacionalnim partijama i formiraju Savjet ministara BiH kojim predsjedava Borjana Krišto iz HDZ-a BiH?

OMERČIĆ: Odlično ste primijetili, manifestacija simbola crvene, crvenog, u Bosni i Hercegovini ne znači da se radi o lijevim, radničkim partijama. Ljevica ne postoji, simbolika crvene boje u vanjskom identitetu ovih stranaka je još jedna laža. I, da, ovdje se samo možemo nadovezati na naprijed rečeno. Dakle, apsolutna je odsutnost bilo kakve odgovornosti prema vlastitom biračkom tijelu. Mene stvarno zanima na koji način ove stranke uspijevaju svoje članove, simpatizere i glasače uvjeriti na dobijanje glasa. To je prava marketinška umjetnost. Ali na ovakva su razočarenja ljudi u BiH navikli, i njihov je odgovor na to bio jedan, gotovo do umjetničke razine razvijen način, ne života, življenja, već preživljavanja, koji je em postao izlizan i iscrpljen, em pozivao na promjenu, koja se sada manifestira migracijama, stalnom nadom da je negdje drugdje, u stabilnijem društveno-političkom, kulturnom i ekonomskom  okruženju – bolje. Znamo da je približavanje ljevice desnici opasno po društvo, po zajednicu. No, kako se ovdje ne radi o ljevici, može se na pitanje njena nepostojanja nadovezati i pitanje: Postoji li zapravo i šta je to, kakvo je to, bosanskohercegovačko društvo?

Nastasja RADOVIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 24. marta ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

DŽEMO REDŽEMATOVIĆ, PREVODILAC, GLAVNI IMAM ZA PODGORICU I NIKŠIĆ: Mahmud Derviš – poezija otpora

Objavljeno prije

na

Objavio:

Derviševu poeziju suštinski može čitati samo onaj ko voli čitanje, pa onda voli čitanje poezije, a uz to voli i Palestinu. U suštini, onaj ko ima, i u sebi gaji, slobodarski duh, a protiv je bjelosvjetskih tirana i tiranija. Zbog svog otmeno hedonistilčkog stila života, teško da je on ikad pomislio da će njegovu poeziju prevoditi jedan imam. A, ja sam se toliko uživio u njegov svijet da sam ga doživio kao najrođenijeg

 

MONITOR: Protekle sedmice u Podgorici je održana promocija sabranih djela najpoznatijeg palestinskog i jednog od najznačajnijih arapskih pjesnika Mahmuda Derviša. Preveli ste sabrana djela u četiri toma. Kako ste došli na tu ideju da prevedete baš ovog pjesnika?

REDŽEMATOVIĆ: Ključ za ulazak u galaksiju Mahmuda Derviša bila je njegova kratka pjesma o cijeni rata. Ta pjesma je smirivala u sebi čitavu golgotu palestinskog naroda i države. Ona je glavni motiv mog bavljenja poezijom otpora o kojoj sam ranije imao tek skromno znanje. Evo te pjesme.

Rat će se okončati, lideri će se rukovati.

 Ostat će ta starica da čeka svoga sina šehida, i ta djevojka da čeka svoga voljenog muža i ona djeca da čekaju svoga oca junaka;

 ja ne znam ko izdade vatan ali vidjeh ko mu plati cijenu

MONITOR: Na promiciji prevoda je rečeno: „Mahmud Derviš je svjetskoj javnosti poznat po poeziji otpora, ali on piše i o izgubljenom djetinjstvu, neproživljenoj mladosti, identitetu, gubitku jezika…“ Njegova poezija nije posvećena samo Palestincima i Arapima, već je to poezija svih nas. Kako biste opisali ovog pjesnika?

REDŽEMATOVIĆ: Derviševa poetika ne govori samo o palestinskom iskustvu nepravde kosmičkih razmjera, već obuhvata univerzalnu borbu za slobodu svih ugnjetavanih i obespravljenih naroda. On svojim pjesmama pozdravlja i opisuje borbu za slobodu Španaca, Kurda, Egipćana i drugih naroda koji vape za slobodom i mirom, a njegovi pjesnički uzori su Dereck Walcott, Yanis Ritsos, Pablo Neruda… Često u svojim pjesmama pravi paralelu između Endelusa i Palestine, kao i autohtonih stanovnika Amerike nad kojim je izvršen genocid i Arapa. Njegova borba i nada u pobjedu izvire iz brojnih pjesama i stihova. On vjeruje i pjeva da će krv polomiti mač i   da Palestinac živi pola života, ali i da je ta pola bolja od smrti. Iako će kasnije u nekom intervjuu kazati da je splasnula njegova nada u bolje sjutra, Derviš u jednom distihu kaže da kad god napiše dvadeset redaka pjesme, primijeti da se opsada povukla za dvadeset metara.

Mahmud Derviš često u pjesmama govori novozavjetnim narativom i iskazuje miroljubivost i nadu u humanost ljudi. Njegov pjesnički genij je u sebi sažimao visprenog govornika i vizionara. Bio je čovjek širokih shvatanja, nije robovao stereotipima, bio je altruista, volio je ljude. Svojoj voljenoj djevojci Riti, Jevrejki koju su ubili cionisti, posvetio je divne pjesme. Bio je otmeni hedonista, vjerovatno naživljavajući život koji nije uspio živjeti u normalnim okolnostima. Zbog svog stila života,  teško da je ikad pomislio da će njegovu poeziju prevoditi jedan imam. Još u dalekoj Crnoj Gori. A ja sam se toliko uživio u njegov svijet da sam ga doživio ga kao najrođenijeg. Sanjao sam Mahmuda, dok sam prevodio. Nekad sam se znao nasmijati, nekada zasuziti. (Volimo život kad god možemo do njega doprijeti. Gdje god se smjestimo uzgajamo brzorastuće biljke, gdje god se nastanimo, požnjemo ubijenog čovjeka (…). Ruža manje).

Predrag NIKOLIĆ
Pročitajte više u štampanom izdanju Monitora od petka 24. marta ili na www.novinarnica.net

 

Komentari

nastavi čitati

INTERVJU

SRĐAN PERIĆ, JEDAN OD OSNIVAČA „PREOKRETA“: Ostanak Đukanovića štetan za Crnu Goru

Objavljeno prije

na

Objavio:

Alternativa Đukanoviću valjalo bi da bude ona koja znači promjenu i istinsku građansku opciju

 

MONITOR: Pred nama su najneizvjesniji predsjednički izbori od 1997. Šta mogu donijeti?

PERIĆ: Izbori će donijeti ili produženje vlasti DPS-a u hibridnom obliku ili će se DPS nepovratno na dug rok razvlastiti. U slučaju svoje pobjede, Đukanović bi dobio politički džek pot – konsolidaciju u stranci – ako ga je iko ikad i ugrožavao, jer bi pokazao da je on jedina „karta” na koju mogu igrati. Potom bi dobio legitimaciju da je demokrata, jer nije onemogućio tranziciju vlasti. S obzirom da novo rukovodstvo ničim nije dovelo, u formalnom-pravnom smislu, u pitanje zakonitost u vezi sa porijeklom, odnosno sticanjem njegovog bogatstva, oni bi mu time i tu potvrdu pribavili. Dakle, on bi tako dobio maltene snagu suštinskog monarha koji bi birao ko će biti u Vladi, jer bi imao neposredan izborni legitimitet i snažnu stranku, sa kojom bi izvjesno – prije ili kasnije – sarađivali i oni koji nam govore da to sada ne rade, mada među njima ima i onih koji to tvrde i pored činjenice što su izabrani glasovima DPS-a. Kao kruna svega, on bi ponovo bio prihvatljiv za međunarodnu zajednicu. Ovo bi bila rezultanta nove vlasti i „zasluga” pobjednika od 30. avgusta – nekog manje, nekog više. Što je najgore, ovaj saldo bi bi porazan po crnogrosko društvo i obesmišljavao bi političke procese i izvjesno vodio pojačanoj apatiji koja bi ponovo išla naruku Đukanoviću.

U drugom scenariju i on i njegova partija bi izgubili i posljednju značajnu uporišnu tačku.

Da ne budem nedorečen: smatram da bi za Crnu Goru bio štetan njegov opstanak na vlasti. Jednako, cijenim da bi alternativa njemu valjalo da bude ona koja znači promjenu i istinsku građansku opciju. A koja bi to bila – akteri na sceni su to izjašnjavanje učinili besmislenim. Koga bi god podržali, bili biste optuženi za izdaju. Ta strana je imala pobjedničku kartu, ali je sebi otežala poziciju. To je njihova odgovornost – ne građana. Odgovornost treba tražiti od svih – ne samo od prethodne vlasti.

MONITOR: Kako vidite incident na Cetinju, i reakcije nakon toga?

PERIĆ: Potrebno je podrobno ispitati sve okolnosti. Naravno da nasilje treba osuditi, ali utvrdimo tačno šta se dogodilo. To je trebalo da bez uvijanja saopšti rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako je to izostalo – ostaje da uz pomoć medija tumačimo motive i ocjenjujemo u kolikoj mjeri je čiji iskaz tačan.

Da ne ostavim dilemu – svako ima pravo na slobodu govora i na okupljanje – sviđalo vam se to ili ne – do granice dok ne narušava nečije dostojanstvo. Jednako sam i za to da svako ima i pravo da protestuje ne narušavajući ničiji integritet – posebno ne onaj fizički. Svako odstupanje od toga je nedopustivo.

MONITOR: Šta je najbolji izlaz iz političke krize u ovom trenutku?

PERIĆ: Rješenje su izbori. Kada imate ovakav i ovoliki deficit legitmiteta izvršne vlasti uz velik broj promjena stavova u odnosu na one od prije 30. avgusta, onda je u redu da se konsultuju građani šta misle o svemu tome. To se radi na izborima.

Nova većina je i ovdje pokazala svu raskoš samodestrukcije pa će sada o tome, ali i o datumu izbora odlučivati poraženi na izborima iz 2020. godine i to sa biračkim spiskom koji je njihovo „čedo”. Uz očitu prećutnu saglanost obje strane da niko ne dira birače na koje oni drugi računaju, a koji bi se primjenom zakona morali brisati iz biračkog spiska. Od „fantoma” do onih koji su izgubili osnov da budu u njemu.

Na djelu je totalna destrukcija političkog sistema iz jednog osnovnog razloga: želja da se vlada bez podrške građana.

MONITOR: Nakon izbora troje sudija Ustavnog suda, stvorli su se uslovi za konačno proglašenje rezultata izbora i tranziciju vlasti u Podgorici. Očekujete li da će se to i desiti?

PERIĆ: Izgleda da se ne žuri sa tim da se izbori u Podgorici zaokruže i čeka se rasplet trke za predsjedničke izbore. Već čujemo najave koalicionih partnera, od kojih zavisi formiranje te vlasti, da sada nakon kandidature gospodina Milatovića za predsjednika države treba razmotriti ko bi bio kandidat za gradonačelnika. Dakle, predstava u najavi. Model preslikan sa državnog nivoa.

Mlad politički subjekt je dobio podršku od različitih faktora na javnoj sceni koja je bila lišena gotovo ikakve kritičke note. Nama se u kontinuitetu ponavljaju identične situacije – nova partija koja pobere simpatije, uzlet, glorifikovanje, potom ide u stagnaciju i pad. Kada bi se njegovala kritička misao ne samo u odnosu na bivšu vlast, već i odnosu na sadašnju ali i nove aktere – to bi svima pomoglo da se taj obrazac nastanka i razvoja novih subjekata ne dešava. Ako se to ne promijeni – nastavićemo sa istim uzletima i padovima.

Priče o mesijanskim atributima predsjednika stranaka su nezrele i na kraju koštaju mnogo. Da li smo zaboravili da smo imali „jezde“ i „dafine“ koji su nekada predstavljani spasiocima naših finansija i privrede? I tada kao i sada, ako samo posumnjate u nepogrešivost ekonomskog modela koji se promoviše, proglašavani ste neprijateljem „svijetle budućnosti”.

Nama su potrebni političari koji će biti dosadni, koji će raditi svoj posao, koji će nam polagati račune a ne pričati bajke o sebi, koji neće pripovijedati o etici i emociji, već nuditi i sprovoditi program.

MONITOR: Kako vidite tendenciju države da preuzima prethodno privatizovanja preduzeća i najavu osnivanja novih državnih preduzeća?

PERIĆ: Sve je podređeno partijskoj promociji i želji da se bude što duže na vlasti. Nedvosmislena potvrda tome su nasmijana ili zamišljena lica direktora državnih kompanija, zavisi od prilike. Riječ je o ljudima koje su partije postavile na čelna mjesta, a onda se oni promovišu na partijskim stranicama na društvenim mrežama kako fantastično upravljaju našim preduzećima. Nude se podaci koje ne možete provjeriti i na kraju taj oglas plati opet građanin – doduše posredno, jer prvo novac iz državnog budžeta ide stranci, a onda stranka plaća Facebook-u ili kome već.

Kada je to bazična postavka, onda je pretenciozno očekivati strategiju privrednog razvoja i akcione planove koje iz nje proističu. Sve je tu od prilike do prilike, od kamere do kamere. Tako ni dobre ideje ne mogu imati ni izbliza efektuaciju koju bi mogle ostvariti.

Nema ništa sporno u tome što je upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetani prešlo u državne ruke. Smatram tu inicijativu vrlo dobrom. Međutim, sve se odigralo nepripremljeno i traljavo. A mogla se upravo tu pokazati efikasnost i spremnost. Da se nekoliko mjeseci spremala ta odluka, i da država pokaže i snagu i efikasnost.

Onda imamo kupovinu imovine Željezare od strane EPCG, a da javnost osim opšte priče nije imala dostupan biznis plan i kalkulaciju da li je bilo jefitnije promijeniti sistmetizaciju EPCG i priključiti te radnike ovoj kompaniji – ako je cilj bio socijalna briga – što isto može biti u redu. Umjesto toga čuli smo najave, ali bez jasnih rokova i indikatora kada i šta će konkretno biti postignuto. Direktori javnih preduzeća kao da ne razumiju da oni upravljaju našim resursom i da su dužni da građanima objasne šta rade. Slična situacija je i sa Lukom. Ponavljam, u načelu to mogu biti i dobre ideje, ali one moraju imati jasne računice. Potom imamo najavu moguće privatizacije turističkog kompleksa na primorju. Ista stvar – nemamo konkretne cifre i javno dostupne podatke šta se želi time postići.

Takav opšti pristup nije iznenađujući od ljudi koji nemaju iskustva u privredi.   Čudi kada on dolazi od onih koji imaju nekog predznanja u realnom biznisu i koji znaju koliko je teško otvoriti jedno održivo radno mjesto, a ne pričati bajke o sveopštem blagostanju i rekordima.

Slikanje premijera, ministara svih naših vlada su možda najskuplje plaćene fotografije koje ćemo ikada imati. Vrijeme je da fokus usmjerimo ka građaninu, a da od političara umjesto samohvale dobijemo bilans učinjenog i to uporedimo sa obećanjima. Tako bi valjalo da gradimo odgovornost u praksi.

 

Nismo čuli snažnu integrativnu ideju

MONITOR: Kako ocjenjujete dosadašnju kampanju, koja se, čini se, prilično zaoštrava pred početak izbora?

PERIĆ: Sasvim je očekivano da kampanja kako ide prema svom finišu dobija na intenzitetu. Poenta je što ona nije porodila novu demokratsku vrijednost. Nismo čuli snažnu integrativnu ideju, jasnu viziju kako pokrenuti opštedruštveni dijalog, kako zaokružiti zajednicu koja je na ivici cijepanja – to je ono što bi predsjednik mogao da radi. Umjesto toga smo od većine kandidata slušali da će oni raditi ono što je zapravo posao premijera – povesti zemlju u prosperitet. No, kada izbezumite javnost neprestanim političkim spektaklom – drugačije nije bilo ni realno očekivati.

 

Igra oko izbora nove vlade vrijeđa inteligenciju

MONITOR: Politička kriza čeka rasplet. Vlada koju bi okupio Miodrag Lekić nema potrebnu većinu. Govori se i o rekonstrukciji tehničke, ali vremena je sve manje, pošto bi, kako je najavljeno, Milo Đukanović ove sedmice mogao raspustiti parlament. Kako to sve vidite?

PERIĆ: Igra oko izbora nove vlade i izmjene Zakon o predsjedniku do te mjere potcjenjuje inteligenciju građana da to postaje uvredljivo. Donešen je Zakon o predsjedniku, odnosno njegove izmjene i dopune, koji daje mogućnost da se izabere premijer bez da mu predsjednik povjeri mandat. Taj Zakon je veoma upitan sa stanovišta ustavnosti – ali ostavimo to da Ustavni sud utvrdi.

Dakle, donešen je Zakon koji omogućava izbor mandatara bez da ga predloži predsjednik, ali razrađuje i opciju da predsjednik može raspustiti Skupštinu. Nemam nikakve dileme da se u ovaj proces ušlo s namjerom da se dogovoreni mandatar ne izabere za premijera iako se kao o tome usaglasio 41 poslanik. Onda smo gledali medijsko prenemaganje, mentalno maltretiranje nacije pregovorima za koje je bilo jasno da su predstava. Šta god da je u pozadini, saldo je takav da je Đukanović dobio još jedan poklon – nova većina mu je dala novim zakonom mogućnost da on određuje kada će biti izbori.

Vratimo se sada i aspektu ustavnosti, jer je zakonom uređeno ono što propisuje Ustav. Dileme oko toga je već mogao da razriješi Ustavni sud. To bi bilo blagotvorno i pokazalo bi se da taj sud dobija na proaktivnosti. Međutim, to se nije desilo.

 

Dok sudije ne pokažu da su iznad partija, mi smo besudna zemlja

MONITOR: Imamo li sada zaista odblokiran Ustavni sud?

PERIĆ: Hajde da jednom pomjerimo perspektivu očekivanja. Tražimo da nam Ustavni sud pokaže nezavisnost, a ne da se nadamo da će to biti tako. Sve što je prethodilo izboru sudija ukazuje da se radi o partijskom dogovoru.

Neka sudije pokažu da su iznad toga. Do tada, mi smo suštinski besudna zemlja.

Milena PEROVIĆ

Komentari

nastavi čitati

Izdvajamo