Monitor.co.me

E-mail Ispis PDF
BANKARSKI POJMOVNIK
Revolving kartica

Revolving ili kreditna kartica je kartica sa unaprijed odobrenim iznosom revolving kredita unutar kojeg se korisnik može kreditirati na način da svoju potrošnju u okviru tog odobrenog iznosa plaća u iznosu od 5%, 10%, 25% ili 50% mjesečno, odnosno najmanje 10 eura, uz obračun kamate na iskorišćeni dio revolving kredita.

Revolving je način plaćanja koji omogućuje da se troškovi plaćaju željenom dinamikom, jer je korisnik obvezan platiti samo 5% učinjenih troškova, odnosno najmanje 10 eura, a može uplatiti i bilo koji drugi iznos, veći od obaveznog. U tom će se slučaju smanjiti njegovo kreditno zaduženje i povećati iznos za novu potrošnju.

Takva je kartica pogodna i za kreditiranje troškova učinjenih u prodajnim mjestima u Crnoj Gori i inostranstvu. Potrošnja po kartici je limitirana odobrenim iznosom revolving kredita. Za svaki plaćeni dio glavnice kredita ponovno se povećava kreditni iznos za potrošnju, bez mogućnosti prekoračenja ukupno odobrenog kreditnog limita (osim za iznos obračunate kamate).

Pogodnosti u plaćanjima koje nudi Hypo Banka

Hypo Banka klijentima nudi mogućnost da podizanje gotovine debitnim platnim katricama ostvare bez provizije na svim ATMovima i POS terminalima Hypo banaka u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj. Osim toga, Hypo Alpe Adria omogućuje klijentima da upotrebljavaju pre paid i kreditne kartice na POS trgovačim terminalima bez bilo kakve provizije.

Čip tehnologija

Čip tehnologija na platnim karticama njihovim korisnicima omogućava maksimalnu sigurnost plaćanja, jer čipovi garantuju daleko veću zaštitu od bilo kakvog pokušaja zloupotrebe korišćenjem informacija sa kartice. Smart, odnosno pametne kartice mogu da sadrže i razne druge aplikacije kao i da obavljaju niz platnih i drugih funkcija. Zbog toga čip kartice se mogu veoma lako prilagođavati novim tehnološkim rješenjima koja mogu biti jednostavno primijenjena na postojećim karticama.

Čip kartice je daleko teže kopirati, što otežava posao kriminalcima koji se bave zloupotrebama. Čip kartice su jedan od glavnih načina na koji VISA postiže smanjenje stepena zloupotreba. Ova veoma sofisticirana tehnologija jedna je od najvažnijih inovacija koje imaju za cilj obezbjeđivanje većeg stepena sigurnosti za korisnike kartica. Sam čip, koji čuva informacije o korisniku kartice, izuzetno je teško kopirati, što plaćanje čini još bolje zaštićenim od zloupotrebe i falsifikovanja.

 

pozovi-sprijeci

zene-sa-textom-pola-strane

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1379. petak 24. mart 2017. godine Državni udar, nova epizoda:GOVORE LI SVJEDOC...

 

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1378

Broj 1378. petak 17. mart 2017. godine Budva, opet najavljeno ubistvo:U BESUDNOJ ZEMLJ...

 

Monitor broj 1377

Broj 1377. petak 10. mart 2017. godine odborjavanjeSTO DANA JADA VLADE (Zoran RADULOVI...